התייעצות

התייעצות

הי לכולם, רציתי להתייעץ..
בזמן האחרון אני הולכת לאיגי וממש השתלבתי שם בקבוצה וכיף לי..
אבל משהו שהחברה הכי טובה שלי אמרה לי גרם לי לחשוב..
רוב האנשים בקבוצה הם מחוץ לארון או לפחות יודעים מה הזהות המינית שלהם, ובגיל 21 להיות מבולבלת זה די מאחוריהם .
אבל כשאני מדברת עם עצמי זה ברור לי שאני נמשכת לשני הצדדים אז מה זה יכול להיות חוץ מביסקסואלית ?
אז אם אני מבינה את זה למה אני עדיין מבולבלת ואולי זה שאני רוצה כבר לדעת מי אני ולהגדיר שגורם לי לדחוק את עצמי כבר להגדיר ..
בקבוצה אמרתי לכולם שאני בי וגם התחלתי לצאת מהארון בפני כמה אנשים,אני מפחדת שאחכ זה ישתנה ואז מה אני אעשה עם זה ? אולי עדיף לא לצאת בכלל ?
אבל בתכלס
מה זה כבר יכול להיות,אם אני מרגישה נמשכת לשני המינים..

לא יודעת

כולם אמרו בקבוצה שהם עברו תהליך בהתחלה חשבו שהם משהו אחד ואז גילו שמשהו אחר..

Apikachu L

New member
בקבוצה באיגי?

זה שכולם עוברים משהו לא אומר שאת תעברי את זה.
הבנתי שכן קורה לפעמים שיש זליגה מהומו/לסביות לביסקסואליות, מבחינת הגדרה, או לפעמים קורה הפוך (כמיטב הסטריאוטיפ) - אבל זה לא משהו הכרחי, וללא ספק לא בהכרח לכולם.

אני חושבת שגם את עוברת תהליך עכשיו עם ההגדרה העצמית שלך - וזה לא חייב להיות אותו התהליך שכולםן עוברות.

צודקת

כנראה שאני בתהליך אבל ממש ממש בא לי לעבור אותו ושהוא יהיה מאחורי זה מייגע..
הפורום הזה פשוט מבורך,התמיכה הזאת שכמעט אין למצוא בשום מקום אחר (חוץ מאיגי) פשוט עושה לי ממש טוב על הלב ..תודה!

Rohlf

New member
אל תסתכלי על זה ככה

"ממש ממש בא לי לעבור אותו ושהוא יהיה מאחורי זה מייגע" זו לא הגישה הנכונה.
ההעדפה המינית שלך זה לא "יעד", שאת צריכה לעבור דרך מייגעת בשביל להגיע אליו. את צריכה להנות מהדרך, לא להסתכל רק על היעד הסופי, כי אז מפספסים את כל הכיף.
אף אחד גם לא מבטיח לך יעד סופי. מיניות זה דבר נזיל, ואין אף 2 אנשים שעברו אותו תהליך, ואל תקשיבי לאף אחד שיגיד לך איך התהליך שלך "צריך להיות", ומה "צריך להיות" היעד הסופי שלך.
תהני מהתהליך, אין על מה להרגיש רגשות אשמה. זה טבעי, וזה נורמלי, וזה כיף.

Apikachu L

New member
זה בסדר להיות מבולבלת גם בגיל 21

חשבתי שנסגרתי על עצמי בגיל 24, אבל אני מוצאת את עצמי עדיין מבולבלת לפעמים.
אני חושבת שזה משהו שבמידה מסויימת מאפיין יותר ביסקסואלים/ות, בגלל הדרישה התרבותית מסביב לא להיות מבולבלים משום דבר, ולהסגר על עצמנו.
זה יכול להשתנות, כמובן, אם כי לא סביר ביותר. אבל אם כרגע לא לגמריי נוח לך עם ההגדרה המסויימת הזו, את יכולה לבחור בהגדרה אחרת מהמטריה הביסקסואלית או להשאר עם בי.
תני לעצמך זמן לחשוב, לכתוב, להרהר על התהיות ועל הבלבול שלך. את לא חייבת להגדיר את עצמך עכשיו ומייד.

חוץ מזה, אם זה משתנה - אז את בהחלט תוכלי לצאת מהארון לכיוון אחר. יש לא מעט א/נשים שיצאו מהארון יותר מפעם אחת, כי הרגישו שהזהות שלהם השתנתה, או ההגדרות שלהם השתנו.

Apikachu L

New member
*תיקון: זה סבבה להיות מבולבלת בכל גיל!

ואפילו אחרי ש"נסגרת על עצמך" - להתבלבל שוב ושוב.

אסור3

New member
הי מיכאלה..

מזל"ט על איגי!
זה יותר מבסדר לא לדעת הכול.
לא הבנתי מה החברה אמרה..

את בת 19. ויש זמן..
אני בת 21 ועוד לא יודעת מה ההגדרה הכי טובה בשבילי.
אני אסור3, אני יכולה להיות בזוגיות עם בת או בן. יש גם שאלת העדפה.

זה יכול להיות עוד כמה דברים מעבר לביסקסואליות של חצי חצי..
יש משיכה מינית/ רגשית/ חברית/ אינטלקטואלית ועוד..
לפעמים אין משיכה מסוימת, וזה בסדר.
הכי גרוע תצאי שוב כמשהו אחר.. או שתגידי מראש שאת לא בטוחה עדיין.(עדיף לומר לאנשים שיקבלו את זה טוב..)

למה את חושבת שזה ישתנה?
ללסבית/ סטריטית?

אוהדאדם

New member
יכול להיות שבעתיד תזדהיי אחרת מהיום

זה סבבה. את יכולה להחליט אחר כך שאת סטרייטית או לסבית, ואת לא צריכה להרגיש רע עם זה שכרגע את מזדהה כביסקסואלית. לצערי, את תתקלי בכל מיני תגובות ביפוביות, גם מלסביות או הומואים, שיגידו לך שאת רק מבולבלת ובתהליך ואת "בעצם" לסבית, וזה מצער ולא נעים לשמוע את זה, במיוחד מלה"טים אחרים. אבל ככה זה בחיים כשאתה בי.

בינתיים, אני מציע לך להתרכז בעיקר במה שגורם לך להרגיש בנוח. אם את מרגישה בנוח להזדהות כביסקסואלית, תעשי זאת. אם מישהי מתארת לך תהליך שנשמע דומה לשלך, אבל בסופו היא החליטה שהיא לסבית, זכותה; אל תתני לזה להשפיע על הנוחות שלך או לגרום לך לפקפק בזהות שלך. אין אף אחד שיודע יותר טוב עבורך מה היא הזהות שלך, יותר ממך.

אגב, זה נכון גם בעתיד. בעתיד, אם תזדהי כלסבית, את עלולה לפגוש נשים קיצוניות ולא נעימות שיגידו לך שאת "באמת" ביסקסואלית, וזו מחיקה וביפוביה מצידך להזדהות כלסבית, בגלל שפעם נמשכת לגברים. תזכרי, שאז כמו היום, אין אף אחד שיודע טוב ממך מה הזהות שלך, ואם את מרגישה בנוח להזדהות כלסבית, גם זה בסדר. בדיוק באותה הצורה.

למעלה