התייעצות

ענבר113

New member
התייעצות

הי.
אני אקדמאית בעלת שני תארים בחינוך, בתחום כ- 20 שנה בתפקידים שונים, רובם במגזר הפרטי והלא ממוסד.כיום עוסקת בהדרכת צוותים חינוכיים במוסד חינוכי השייך לאירגון גדול.
למרות השכלתי וניסיוני המקצועי, אני נמנעת מתפקידים שיש בהם אחריות ניהולית (אפילו עשיתי בדיקה קצרה באופן מעשי והבנתי שזה לא מתאים לי).כבר שנים לא מעטות מלווה אותי תחושה של אי התאמה לעולם התעסוקתי, אני נמנעת מלקחת תפקידים הדורשים אחריות רבה , לחצים ומתחים ולפיכך איני מתקדמת בהררכיה. אני נשחקת די מהר ולא מחזיקה הרבה זמן מעמד בכל תפקיד (למעט בשנים הראשונות לעבודתי). יש היבטים שונים במקצוע שאני אוהבת אבל התפקיד שלי דורש ממני לא מעט דברים שלא מתאימים לאישיות שלי. יש ימים בהם אני מרגישה שעשיתי משהו משמעותי, אבל לרוב, ההרגשה שלי היא שלא השארתי חותם, ושההשפעה שלי זניחה. למרות שאני אוהבת חלק מהאנשים במקום עבודתי, אני מתקשה להזדהות עם האירגון עצמו ויש בי הרבה התנגדות למקום העבודה.מרגישה שהעבודה לוקחת ממני אנרגיות רבות (למרות שאני לא עובדת במשרה מלאה). המצב הולך ומחמיר ואני מתקשה להעניק מעצמי למקום העבודה.
חשבתי על הסבה מקצועית אבל אין לי כיוון. אני אוהבת ליעץ וטובה בזה, אבל לא מתאים לי תחום טיפולי וכנראה שלא מתאים לי לעבוד באירגון גדול.
אם צלחתם את כל הטקסט והגעתם עד כאן, אשמח לשמוע דעתכם.

תשובה

הי
אני מאוד מבינה אותך.
כשאין משמעות האדם חווה שחיקה
בעיקר כשהוא לא נמצא במיצוי הפוטנציאל שלו.
החדשות הטובות הן שאת יודעת לזהות את הבעייה.

האם יש אפשרות לשנות?
בהחלט!
אני לא חושבת שהפיתרון הוא לקחת תפקיד עם לחצים אם אין בו משמעות
אני גם חושבת שמשמעות וחיזוק עצמי יתנו לך יכולת טובה יותר לנהל לחצים
ואני גם לא חושבת שכל לחץ ראוי שינהלו אותו.

כדי שניתן יהיה לייעץ לך במדוייק
צריך להכיר אותך היטב ואת הפוטנציאל
בינתיים תישאלי את עצמך
מה כן היית רוצה לתת?
מה כן מעניין אותך?
מה את אוהבת בתחום ההדרכה?

אילו הן שאלות התחלתיות שיכולות לתת לך כיוון ראשוני

אני בטוחה שאת תמצאי את הדרך שלך.
בהצלחה ומוזמנת להמשיך לשתף.

למעלה