התייעצות

appleH1

New member
התייעצות

התקבלתי לתואר שלישי במדעי המחשב באוניברסיטה בינונית למדי (הגשתי לשתי אוניברסיטאות בלבד, הטובה ויתרה).
על סמך האפליקיישן הם מציעים לי מלגה מלאה לארבע שנים (25,000 לשנה), כיסוי הוצאות בריאות וכו'.

האם הייתם שוקלים לימודים באוניברסיטה שנמצאת פחות או יותר באזור ה 100?

ועוד שאלה, אפילו קצת יותר חשובה:
אני רוצה לעבור עם חברתי (חברים כמעט עשור אבל לא נשואים). האם הדרך היחידה להוציא לה ויזה היא שנתחתן (אמא שלה תשמח)? האם היא תוכל לעבוד שם?

d a p h n a

New member
כמה תשובות

ראשית, כשאני שקלתי לאילו אוניברסיטאות להגיש, שלא לדבר על ללכת, השיקול שלי היה "האם יש יתרון משמעותי ללמידה באוניברסיטה הזו על למידה באוניברסיטה בארץ?"

מאחר וכך, ומאחר והאוניברסיטאות בארץ מאוד טובות, לא נרשמתי בכלל לאוניברסיטאות שהן לא המובילות בתחום שלי.
כך שאם אתה שואל לדעתי האישית, אני לא הייתי הולכת לאוניברסיטה בינונית, בטח לא בתחום כמו מדעי המחשב שבו בארץ יש מוסדות בעלי שם בינלאומי (העברית והטכניון).

לגבי השאלה השנייה - אם אתה רוצה שבת זוגך תעבור איתך, אתם חייבים להיות נשואים כחוק. ארה"ב לא מכירה בידועים בציבור למטרות הגירה. לגבי אם היא תוכל לעבוד או לא, זה תלוי בויזה שינפיקו לך. אם אתה תקבל ויזה מסוג F1, בת זוגך (במידה ותנשאו) תקבל ויזה מסוג F2, שתאפשר לה לשהות בארה"ב אך לא לעבוד. אם אתה תקבל ויזה מסוג J1, היא תקבל ויזה מסוג J2, שתאפשר לה להוציא אישור עבודה בתוך כחודשיים-שלושה ממועד הכניסה לארה"ב.
לעיתים קרובות בתכניות לדוקטורט מאפשרים לסטודנטים לבחור איזו ויזה הם רוצים, כך שבהחלט ייתכן שאם תפנה אליהם ותגיד "האם תוכלו לבקש עבורי ויזת J" הם יענו בחיוב, אבל כדאי לבדוק.

appleH1

New member
תודה

מבחינתי הלימודים בחו"ל הם בעלי ערך מוסף בפני עצמם, אז אני עדיין שוקל את זה.

תודה על ההסבר בנוגע לויזות, שלחתי להם שאלה בנושא.

appleH1

New member
מממ..

בעקרון לא סגרתי עם אף אחד, למרות שאחד הפרופסורים פנה אלי ושאל אותי אם אהיה מוכן לבוא לעבוד איתו על נושא שיעניין את שנינו, ואם כן הוא ינסה להשיג לי מלגה. אמרתי שאני חושב שנוכל למצוא נושא וקיבלתי את המלגה. אני מניח שיש כאן מחויבות מסויימת.

אז אם נניח שזה הוא - הוא נראה בסדר. אני לא כל כך יודע להעריך (ואם למישהו יש דעה איך אפשר לעשות זאת אודה לו).

Philip Jr

New member
בהחלט שווה לברר

כי אני נוטה להסכים עם דפנה, ועם הכיוון של הרוקד עם השבלולים.. אם המוסד / המנחה / שניהם "בינוניים" אזי לא בטוח ששווה לך לעשות את המעבר.

מנחה אפשר להעריך פורמלית באמצעות מחקר על קורות חייו, מה הוא פירסם, מה תחומי המחקר המרכזיים שלו ואיך הם עומדים ביחס לתחומי העניין שלך ושל התחום באופן כללי, אילו פרסים קיבל, מה הוא מלמד ועושה מעבר למחקר, עם אילו חוקרים אחרים הוא עובד וכו וכו..

ובנוסף יש את הפן האישי - הרבה יותר קשה לברר אותו, אבל עולה השאלה איך לעבוד עם אותו אדם, איך הוא בתור מנחה, איך הכימיה ביניכם.

ועוד דבר בתור מי שעבר עם אשתו - זה מעבר לא פשוט לשני הצדדים. אמא שלה אולי תשמח אם תתחתנו, לא בטוח שהיא תשמח אם תעזבו את הארץ. לאחר שתעזבו יהיו גם לחברתך (או אישתך לעתיד?) לא מעט קשיים כנראה עד שתשתלב. לכן כדאי עוד יותר שתשקיעו זמן ומאמץ משמעותיים בלחשוב על הצעד הזה.

אשמח לשתף מהחוויות הפרטיות שלי במסרים פרטיים אם תרצה.

appleH1

New member
תודה על תגובתך

כמובן שאשמח לשמוע כמה שיותר, שולח לך מסר

John the Savage

New member
אתה יכול להרשות לעצמך לחכות עם זה שנה?

לא יודע מה היו השיקולים שלך, אבל ניראה לי שעשית טעות שנרשמת רק לשתי אוניברסיטאות. אלא אם מסיבה כלשהי אתה מוגבל ללימודים רק בעיר מסויימת, ואלו האופציות היחידות שעומדות לרשותך. בדרך כלל אנשים נרשמים ל-7-10 אוניברסיטאות שונות, ואפילו להרשם ל-15 תוכניות זה לא כזה חריג.

לא שאוניברסיטה במקום ה-100 זה בהכרח נורא. יצא לי לפגוש ישראלי שעושה דוקטורט בדרקסל, שמדורגת במדעי המחשב במקום ה-99. סך הכל איכות הלימודים סבירה ויש שם פרופסורים שעושים עבודה רצינית, אבל בהתחשב בזה שלימודי דוקטורט זו התחייבות ל-5-6 שנים, ובהנחה שהיית יכול להתקבל למקום טוב יותר אילו היית עושה עבודה קצת יותר רצינית ונרשם ליותר אוניברסיטאות (ואתה לא מוגבל לעיר מסויימת), ובהנחה שחשוב לך ללמוד בחו"ל, נראה לי ששווה לנסות שוב בשנה הבאה, להרשם ליותר אוניברסיטאות, ואם אפשר אז גם לשפר את נתוני הקבלה שלך.

appleH1

New member
זאת בהחלט אופציה

הגשתי בקשות באופן די מבולגן, רק לשתי אוניברסיטאות ובלי להשקיע יותר מדי. אני מאמין שאם אעשה את זה ברצינות, עם התזה מאחורי ועוד מאמר (ובהנחה שהממליצים שלי לא יתעצבנו להמליץ שוב) אוכל להתקבל לאוניברסיטאות קצת יותר טובות.

מצד שני, אני בן 31, כך שהייתי מעדיף לא לחכות יותר מדי זמן. גם המלגה המלאה (שווה ערך ל 150000$ לארבע שנים) די מפתה אותי, אם כי אני מבין שבדרך כלל מקבלים משרה כ TA או RA אחרי סמסטר או שניים וזה אולי לא כל כך קריטי.

John the Savage

New member
המילגה שהציעו לך

היא לא מיוחדת משום בחינה. זו מילגה מאד סטנדרטית, ובכלל לא הייתי מציע לך להתייחס למלגה הזו בתור שיקול.

בתוכניות דוקטורט בכלל, ובמדעי המחשב בפרט, לפחות בכל האוניברסיטאות הטובות נהוג שמקבלים מלגה מלאה באופן אוטומטי לכל תקופת הדוקטורט. יש מקומות בהם אתה מתבקש להיות TA או RA בתמורה, אבל גם זה לא בהכרח. אצלינו (ב-UPenn) לדוגמה, כל סטודנט שמתקבל מקבל באופן אוטומטי מילגת Fellowship לכל תקופת הדוקטורט, והמחוייבות היחידה היא לתרגל שני סמסטרים במהלך התואר.

גם גובה המלגה שהציעו לך ממש לא יוצא דופן. לא יודע באיזה מקום נמצאת האוניברסיטה אליה התקבלת ומה יוקר המחיה שם, כך שאני לא יכול לדעת אם זה נחשב לגבוה או נמוך ביחס לאזור, אבל מלגה של סביבות ה-25K לשנה (פלוס מימון מלא לשכר לימוד וביטוח בריאות לסטודנט) זה בסביבות הסכום המקובל ויש אוניברסיטאות שהמילגה הסטנדרטית שלהן היא גם יותר מזה.

ואני אגב התחלתי את הדוקטורט שלי בגיל יותר מבוגר ממך. כמובן שלא כדאי לחכות יותר מידי, אבל לחכות עוד שנה אחת כבר לא ישנה הרבה בחישוב הכולל. תעשה עבודה יותר מסודרת, תבחר את ה-7-10 אוניברסיטאות שהכי מתאימות לך מבחינת תחומי המחקר והחוקרים בכל אחת מהן, תעבוד טוב על כתיבת ה-SOP, תיצור קשר עם מנחים פוטנציאליים, ואם תעשה את כל זה אני בטוח שתתקבל לאוניברסיטאות יותר טובות.

למעלה