התייעצות

KבתאלK

New member
התייעצות

הכרתי אנשים חדשים בעבודה החדשה..וזה נחמד
אחד מהם הוא בחור חמוד אנחנו מדברים גם בפייסבוק.
הוא אמר שהוא רוצה להכיר אותי לעומק, ועניתי בתגובה לאט לאט.
יש לי נטייה להתלהב מהר , ולהיסחף לתוך הקשר מבלי לחשוב.
אני צריכה להוריד את הרגל מהגז ולעשות דברים אחרת אבל איך שולטים בזה אני לא יודעת?
כי אני עברתי תקופה ארוכה וקשה ואני זקוקה לחום ואהבה.
ואני נוטה למצוא אותה אצל גברים (
הייתי ב2 קשרים שהבחורים לא ממש מצאו חן בעיני והייתי איתם בשביל לנסות לפצות את עצמי על טראומה שעברתי).
אני מפחדת להיחשף ולתת לעצמי להתקרב למישהו ואז להיפגע, ונפגעתי מספיק אני רוצה למצוא מישהו שיעריך אותי.
איך אני יכולה להפסיק לפחד להיפגע, ולהתחיל לחיות.
איך אני יכולה להיות בטוחה שהבחור הזה באמת מעוניין בי? ושהוא רציני לגבי?

ivgy1980

New member
never try - never know

למען הסר הספק: כולם רוצים חום ואהבה בזוגיות. כולם לא רוצים להיפגע. כולם עברו חוויות בחיים שלהם.
לכן, תשאירי את העבר מאחור. תמשיכי הלאה, תזרמי איתו בתחושה חיובית.
לא מגיעים מהמוקדמות ישר לגמר, צריך לעבור כמה שלבים בדרך.
כך גם כאן. תהיי אופטימית, תבואי בלי ציפיות, תני לו צ'אנס!

נ.ב. תמיד עדיף להתחרט שעשית משהו, מאשר להצטער שלא עשית כלום.

ענית לעצמך..

לאט לאט.... זו התשובה שלך.
אם עברת טראומה, אז זה לחלוטין מובן למה את זהירה וטוב מאד שכך, בחורים וקשרים סתמיים הם אף פעם לא תשובה
לבעיות אישיות, ונסיונות כאלה ללא רגש, מובילים בעיקר למשברים יותר גרועים.
אם הבחור מוצא חן בעינייך, תני לזה סיכוי, הרי הוא לא זר לך, את מכירה אותו מהעבודה, את יודעת איך הוא גם מבחינה
חיצונית, וגם פנימית.

זה נראה שאת מאד ממהרת להכניס את עצמך לקשרים בגלל הצורך המוגבר הזה בחום אנושי ממישהו אחר,
לפעמים זו תכונה טובה, לרוב היא מביאה איתה בעיות, כך שלדעתי באמת קחי הכל לאט ,
תפגשי איתו פעם , פעמיים, צאו יחד ותראי אם את מרגישה איתו בנוח,
אם את חושבת שיש פוטנציאל למשהו טוב ומשמעותי, ואז תוכלי להניח את ההגנות שלך, ברגע שתרגישי מספיק בטוחה.

שלום

זה לא תלוי בהחלטה להיקשר, אלא באהבה. כשתכירי את מעלות אופיו הטובות להרגשתך, תלמדי לאהוב אותו ואז תיהני מהקשר אתו ולא תרצי לעזוב. אם אתם מתאימים, תאהבו ותרצו קשר. תני לקשר להתפתח מאליו ואל תזרזי אותו. השקיעו הרבה זה בזה רגשית באהבה, ואז הקשר יוכל להצליח יותר.

Megie

New member

תצעדי לאט, בקצב שלך.. אל תלחיצי את עצמך ואל תפתחי ציפיות-הטראומה שעברת משפיעה וזה בלתי נמנע, תנסי להבין שהעבר שלנו בונה אותנו וזה שעברת חוויה קשה-לא קשור בקשרים הבאים שלך.

אם הבחור הזה לטעמך, תתני הזדמנות אבל בקצב שיעשה לך טוב ושתרגישי שאת לא נלחצת..

אנחנו חיים ואוספים חוויות לכל אורך חיינו-חלקן טובות וחלקן פחות.. היופי הוא ללמוד מהן להמשך הדרך-אלו כלים שמבגרים ומלמדים אותך להתמודד בהשך..

שיהיה בהצלחה

ברוכה השבה,
לאט לאט זה טוב ויפה אבל זה לא הכל.
להכיר אנשים חדשים זה יפה אבל השאלה באיזה מעגל הכרויות הכרתם ? באיזו סיטואציה ?
נכנס לזה עוד טיפה, יתכן ומשהו בצורה שאת מסננת לא נכון עבורך ולכן את נופלת על אנשים שלא מתאימים לך נפגעת שוב ואז עוד יותר קשה לך להקשר ולהפתח...
כולנו זקוקים לחום ואהבה וזוגיות ומישהו שיעודד יתמוך (חלק מחפשים מישהו שילטף את האגו) השאלה מי האדם המתאים ?
להיות בטוחה ?? אין פה שום וודאות כמו בכל דבר בחיים, בזכרוני עדיין טרי פוסט שקראתי על מישהי שניצלה בנס מתאונה והבינה שחייה ניתנו לה במתנה ובחרה לשנות דברים שפחדה לשנות שנים..לעיתים אנשים לא מתכוננים ומכינים עצמם לקשר חדש כי לא הסיקו את המסקנות מקשר קודם ואז הם מכניסים את הבעיות והזכרונות והאנרגיות השליליות מהקשר הקודם.

עם הניסיון למדתי לא לירות בכל הכיוונים וכשאני מכיר מישהי אני מתרכז בה, לומד את אופיה ובשיחה הראשונה שם לב היטב לנקודות רבות בכלל זה:
כנות/יושר
תקשורת
שליטה/בודה בצוות
טוב לב
רומנטיקה
ציפיות (מעצמה, מבן הזו, מקשר, מהמשפחה וכו')
תחומי עניין משותפים
ועוד.

במסגרת עבודה זה בד"כ מגיע לסטוץ או מקסימום לקשר שלרוב אחד או שניהם נפגעים, אם יש גם עניין של יחסי מרות (אחד בהיררכיה מעל השני) זה עוד יותר בעייתי ולא חוקי..ומסיבות נוספות לכן אני מקפיד להמנע מקשרים רומנטיים במסגרת העבודה. מצד שני יש מדי פעם סיפורים על קשרים כאלו רק שרובם המכריע מהדור הקודם.

אני לעולם לא אומר לאדם מה לעשות או לא לעשות וגם הפעם לא אומר

בהצלחה

וגם:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/188609_307270582725309_1847155084_n.jpg

למעלה