התייעצות....

orita29

New member
התייעצות....

שלום לכל הפורום.
כבר כמה שנים שאני קוראת פה, אך מעולם לא כתבתי.
והנה הגיע מקרה שאשמח לשמוע ממכם דעות והצעות.
יש לנו שני ילדים, אחד כמעט בן שנתיים, ובתי נולדה לפני פחות משבועיים.
בקצרה, ואשתדל להיות אובייקטיבית, אספר שחמותי היא אישה שאומרת תמיד את דעתה...
אני כבר עשר דקות כותבת ומוחקת, לא יודעת איך להגדיר אותה, כי אני באמת משתדלת לא לתת לרגשות שלי להשפיע, אבל מכיוון שכרגע זה מה שמפריע לי (וכבר אפרט) בחרתי להתחיל בזה.
אנחנו ביחסים "טובים", ז"א שאני מבליגה הרבה ואין מריבות. אין גם חום ואין שיחות מעבר לטכניות. היא לא אישה חמה למרות שהיא נעימה . הכל מעל לפני השטח ולא מדברים על רגשות.
לא צריכה איתה שיחות נפש, זה לא חסר לי.
אצלה בבית, אני משתדלת ליישר קו עם הדרישות שלה, עד גבול מסוים, כלומר, עד שזה מתנגש לי עם החינוך של הילד.
במקרה כזה אני פשוט עושה מה שצריך ועונה בשקט. לא מריבות ולא סצינות. חשוב לי לציין שזה לא קורה עדיין הרבה כי הוא עוד קטן וכרגע זה לא ממש חינוך, יותר הצבת גבולות אז אין הרבה מקרים שזה מתנגש או מפריע ואני מעדיפה להבליג ו"לשחק את המשחק".
כן, אני יודעת שזה אולי לרעתי וכו וכו אבל זה המצב.

אבל עכשיו קרה מקרה שאני לא יודעת איך להתנהג:
אחרי הלידה היא ובעלה באו לבקר אותנו בבית. היא החזיקה את התינוקת, שהיתה לבושה בשתי שכבות עבות ומכוסה בשתי שמיכות, והחליטה שקר לה והיא לא לבושה מספיק, כי הידיים שלה היו קרות. ואז היא אמרה שהבגד גוף שבתי לובשת משומש, מאיפה הוא? אז אמרתי לה שאחותי הביאה לי אותו. והיא אמרה שהוא מרופט וכבר לא מחמם. הבגד גוף השני שהיא לבשה היה של בני הבכור. במקרה, שתי חליפות שהיא הביאה מתנה ללידה היו בייבוש כי בדיוק כיבסתי אותם. היא שאלה אותי אם יש לי משהו עבה יותר להלביש לה ונתתי לה. הלבשנו את התינוקת וגם הדלקנו רדיאטור.
כמובן שידיה של בתי התחממו, והיא עזבה את הנושא. (אני מדלגת על כל ההערות וההוראות שקיבלתי כשהם הלכו...)

למחרת, בעלי סיפר לי שהיא התקשרה אליו והתרעמה שאין לנו מספיק בגדים חמים ושלתינוקת קר ובכלל, היא לא מבינה מה זה כל ההעברות בגדים האלו, היא לא מסכימה שאנחנו נעביר לאחותי בגדים שהיא קנתה לנו מתנה, זה דברים שהיא קנתה לנו וכו'....
לבעלי יש שלוש אחיות ושלושתן עם ילדים והן מעבירות ביניהן כל הזמן בגדים לילדים. גם מה שהיא קונה כמתנות.

עוד כמה ימים יש לנו מסיבת חנוכה משפחתית ואני חושבת שהיא תגיד לי את הדברים האלו.
השאלה שלי היא איך לענות לה? מה אומרים?
כי זה לא חינוך וזה לא משהו מהותי, אבל זה כן לעבור לדעתי את הגבולות, כי זו אחותי ואל תגידי לי מה לעשות איתה. אולי את מה שאת קנית אני לא אעביר אבל אני לא חושבת שאני צריכה להגיד הפעם "בסדר...בסדר" כי זו כבר חוצפה!!

אני באמת שואלת אותכם: מה אפשר להגיד שיהיה ברור אבל לא יפגע בה? זה לא זמן לטלטל את הסירה......

2 שכבות ו2 שמיכות?

היתן ברחוב או בבית סגור? את יודעת שעודף חימום עלול חס וחלילה לגרום למות בעריסה?
גם לבת שלי היו תמיד ידיים קרות. ממש עד לאחרונה. אומרים ידיים קרות לב חם. גם לאנשים מבוגרים הרבה מאוד פעמים יש ידיים קרות. מה שמראה על קור לגוף זה הרגליים ולא הידיים.
יש לך בן שהגיע בבריאות לגיל שנתיים, את כבר לא אם טרייה שצריכה "הדרכה" ובטח שלא נזיפות.

בגדים מותר להעביר. אולי מפריע לה שכסף שהיא מוציאה הולך לילדים של אחותך (כשזה הבנות שלה הכל נשאר אצל הנכדים שלה) והיא ממש לא צריכה לדעת על זה. לא עניינה מה אחותך הביאה, לא עניינה מה את נותנת לאחותך. ובעלך צריך לתמוך בך בנקודה הזו. אחים מעבירים בין אחד לשני.

אני לא היתי מתיחסת לדברים שלה. ממש נותנת לזה לעבור לי ליד האוזן. אם היא מתחילה להתעקש על דברים, או משתפת את כולם, או מציקה יותר מדי, לגלות אסרטיביות, להודות לה בנימוס על ההתעניינות מצידה ולהמשיך הלאה. במקרה של אחותך - תודה על ההתעניינות. אל תדאגי, לנכדים שלך יש בגדים מקסימים וחדשים מהמשפחה שלי, וגם כמה כאלו שאהבתי וביקשתי יד 2.
יפגע בה, יטלטל את הסירה... זו בחירה שלה אם לקחת את זה למקום כזה או להבין שאין לה זכות לדעה בענין הזה. גם ההערות שלה יכולות לטלטל את הסירה ולפגוע. הן גם עשו את זה.

yaya87

New member
אמא שלי

העבירה את בגדי התינוקות שלי ושל אחי לחברה שלה כשנולדה לה הילדה הקטנה.
מישהו אמר משהו מעבר לתודה?לא!

ילדים בגיל הזה לא מספיקים ללבוש את הבגדים והם כבר קטנים,אין טעם להשקיע יותר מדי כסף ואם אקבל בגדים במידה הנכונה ובמצב טוב בהחלט אשתמש בהם בלי לחשוב פעמיים.

orita29

New member
וגם

לא מספיק לשים סדין על המזרון, ועליו חיתול פלנל, צריך מתחת לסדין לשים שמיכה.
אה, וגרביים, שכחתי להזכיר את זה...

אבל עכשיו אני סתם מגעילה...
תודה על התשובה העניינית.

אורית.

הדסהש1

New member
מזל טוב להולדת הבת. אנו שגידלנו בנות

לפני 44 קיבלנו כמעט הכל מהמשפחה .
היום גם ביתי שילדה לפני 4 חודשים עדין מקבלת מחברות
.היום יש סדיני פליז או פלנל שהם נעימים.
לא להלביש יותר מידי .את האמא את מחליטה.
ובקשר לשכיבה על הבטן פעם היה נהוג להשכיב על הבטן.
היום אומרים על הגב.נכדתי התינוקת לא יכולה לישון
על הגב ועל הבטן שנתה ערבה .יש את מכשיר ביבי סנס
וההורים שקטים.מרגע שהילד מתהפך הוא נשכב איך שנוח לו.
שאת בחברתה על תגיבי לדבריה כדי שלא תתעמתו.

mykal

New member
ראשית--מזל טוב' להולדת הבת.

תהני מגידולה, והרבה נחת מהילדים.

חשוב לי לציין, שתזכרי שאת זמן קצר אחרי לידה,
גם ההורמונים מדברים בשבילך. (לא כדי להצדיק את התנהלותה)
אלא כדי לאפשר לך להרגיע ולשקול עם הענין שוה עימות--לא משנה איזה.
(ראיתי שכתבת שאת לא מעונינת בו)

את הסיפור שלך הייתי מחלקת ל--3 חלקים, ומתיחסת לכל אחד מהם בנפרד.
הראשון--ההערה שלה שידי התינקת קרות--ואולי קר לה. אמירה סטריאוטיפית לסבתות,
לא נורא, הדלקתם רדיאטור והכל בסדר.

השני--מה היא לובשת--זה לא עסק שלה מאיפה הבגדים.
חבל ששיתפת שזה מאחותך, או מחברתך--זה לא ענינה,
ועונים לה "הכל של הקטנה, נקי ומכובס, וסליחה, מה שאת קנית לה כרגע מתכבס (שתדע שאת מעריכה)

השלישי--זה הענין שלך עם בעלך--אמרת שהוא אמר את דבריה,
מה הוא ענה לה? האם הגיב או רק שימש 'בלדר'. כי כאן תפקידך לומר לו היית צריך לומר
אנחנו מחליטים ממי מקבלים ולמי נותנים ואם את לא רוצה לתת זכותך.
חבל שהוא משאיר את ה'עבודה' לך.

ולגבי אם היא תאמר לך, תפני לגיסותיך , סליחה יעל, את מעבירה בגדים לענת?
ענת את מעבירה בגדים לבר? אהה אמא שלכן מסכימה?
הכל ברוח טובה ובחיוך. ולומר לה כמו שהן אחיות ומעבירות גם אני עושה.
לא יותר ולא בריב.

שיהיה לכם ערב מהנה.

restart2

New member
,תשובה מצויינת

היי
מזל טוב להולדת הילדה

מצטרפת למייקל- כדאי להרגע..

מתנות שאת מקבלת- זכותך להשתמש/להעביר..
וכמובן להלביש ילדייך בהתאם לגישתך..

אפשר לראות בפנייתה - דאגה ורצון כי הנכדה
תהיה לבושה טוב יותר..
ומותר לך לענות ../מותר לך להתעלם..
מה שמאפשר לך להיות את.

חנוכה שמח

אירית..

orita29

New member
הורמונים...

כבר משתלטים עלי, את צודקת... משתדלת להבליג, מקווה שיצליח לי גם השבוע.
בעלי איתי לגמרי אבל לצערי לא יגיד לה בחיים להירגע. זו לא "אשמתו", זו המנטליות במשפחה.

למדתי לחיות עם זה. כשזה ממש קריטי אני עונה. פשוט הפעם אני מתלבטת אם זה נקרא נושא קריטי....

תודה על התשובה, החכמתי.

נומלה

New member
תגידי ככה:

מתנה היא מתנה ולא "מתנה על תנאי". אם את נותנת לנו בגדים לילדים במתנה תודה רבה אבל אחר כך אנחנו מחליטים מה לעשות איתם. אם לא מתאים, חבל.

הרעיון שאת צריכה לבקש רשות ולשאול מה לעשות ברכושך הוא מופרך מעיקרו. מרגע שקיבלת מתנה, היא שלך. לא מתאים לחמותך שלא תביא מתנות. איך אני לא אוהבת אנשים שרוצים לרחוץ בזוהר של נותני מתנות אבל לא ממש מתכוונים לתת אלא רק להשאיל.

מגיע לי3

New member
רק על עצמי...

אני הייתי מבליגה, אין לי סבלנות להסביר ולתרץ דברים שנראים לי טריוויאלים .

לגמרי לא עניינה למי ומה אני מעבירה גם דברים שהם מתנות ממנה.
יתכן שהיא אמרה את זה בסערת הרגשות [בעלי חוסך ממני פירוט על שיחות מסוג זה, לפעמים אני כועסת כי אני לא יודעת מה אומרים עלי מאחורי הגב, לפעמים עדיף לא לדעת]
אני לא מתכוונת לשמור דברים במחסן בזמן שאחותי צריכה ויכולה להשתמש בהם.

הערות על חם לה קר לה אין לי בעיה שילבישו ידליקו וכל מה שמוצאים לנכון אם הם מטפלים.
אם היא בידיים שלי, אני לא מתחילה לפרפר, שתי שכבות ושתי שמיכות זה בסדר גמור.
הוראות הפעלה אפשר להשאיר כמה שרוצים אני אומרת "כן, כן" ועושה מה שנראה לי נכון.

אני לאבטוחה שיש מה להגיד
שלא יגרור ויכוח על איך מגדלים תינוק
ושלא יפגע בסבתא שדואגת לנכדה שלה

נתחיל מעניין החימום

משפט חשוב, שאני אומרת גם לחמותי בעת הצורך: לא בודקים חום גוף בפריפריה. כלומר - הידיים אינן בשום פנים עדות, בטח לא בתוך בית. ואם היא מנסה לערער, אני מזכירה לה ששמעתי את המשפט הזה מאחות פגיה, והופ! הפה משתתק
תרגישי חופשי לצטט אותה גם

לגבי הבגדים, חינוך, גבולות וכו' - בתוך משפחתך הגרעינית, כלומר עם הילדים שלך, את ואבא שלהם הבוסים. סבא וסבתא אינם קובעים, וכדאי להקדים להבהיר את העניין, כי אחר כך יהיה הרגל של לא לכבד את המקום שלך כאמא, וכשיבוא היום שבו כן תרצי לשנות - קשה לשנות הרגל של שנים... להבהיר שזה עניינך בלבד, ואם היא נורא רוצה שלילדים יהיו יותר בגדים חדשים - שתקנה, אבל את עדיין תשתמשי גם ביד שניה, כי את מחליטה מה טוב ומה פחות טוב עבורם. ברגע שקנו לך משהו, הוא שלך, ומותר לך להעביר למי שאת רוצה. זאת, אלא אם כן, יש לה תכנית מוגדרת שזה יעבור לנכד אחר שלה, ואז זו לא מתנה, אלא השאלה, וזה לגיטימי לגמרי. אבל זה צריך להיות ברור שמתנה היא מתנה.
בקיצור, כמו שאני תמיד אומרת: גבולות ברורים הם מה שיוצר שכנות טובה

orita29

New member
הצחקת אותי....

אחות בפגיה? מה היא מבינה?
כשנולד הבן שלי, אמרו לנו בבי"ח שמחקרים חדשים מהשנים האחרונות גילו שדווקא שכיבה על הבטן מגבירה את הסיכוי למוות בעריסה ושצריך להשכיב תינוקות על הגב.
בביקור הראשון שם, כשבני היה בן חודש היא שאלה למה הוא לא על הבטן. אמרנו לה שאלה ההוראות החדשות כיום ושזה מה שאמרו לנו בבי"ח.
היא המשיכה להתווכח ולהעיר עד שבעלה אמר לה לרדת מהנושא. אז היא גלגלה עיניים, אבל לפחות הפסיקה....
כך שלא ממש עוזר לצטט אף אחד....

תודה על התגובה.

אספר לך שני דברים על מוות בעריסה

1. לאורך השנים, הספיקו להאשים כל זווית שתרצי במוות בעריסה, וחזור חלילה, כמו סביבון. עד שבסופו של דבר, בהולנד, החליטו להגיד להורים "תשמעו, ההמלצות מסתובבות (תרתי משמע), תעשו מה שנכון לכם". אחוז המוות בעריסה עלה, והצליחו באמת לקשר לשכיבה על הבטן. יחד עם זאת, בפגיה, כיוון שיש מוניטור וציוד ואחיות, זה ממש רחוק מלהיות איום משמעותי (חוצמזה, יש עוד המון איומים חריפים יותר), אז משכיבים על הבטן כל הזמן. יום אחד, את קמה בבוקר, ונוסעת הביתה עם תינוק שרגיל לישון בעיקר על הבטן והוראות להשכיב רק על הגב...
2. היא גלגלה עיניים אבל שתקה? דיינו! ברגע שזה כולל "שתקה" דיינו!
3. גבולות, גבולות ושוב גבולות. תראי שבהתחלה זה קשה, אבל אחר כך יוצא החוצה וכולם שמחים

shushlush

New member
בעיית תקשורת

(אני רק אציין שאני סטודנטית לפיזיותרפיה, ובדיוק סיימת הכשרה מעשית בהתפתחות הילד)

לפני כמה שנים עשו מחקר על מוות בעריסה, כמו שאמרו לך כך הדבר הרבה פעמים נגרם כאשר הילדים ישנו על הבטן. מדדו להם את חום הגוף ומצאו שהוא היה הרבה מעבר לנורמה ולכ הם נפטרו. כאשר התינוק שוכב על הבטן קשה לו לווסת את הטמפרטורה כ מערכת העיכול עובדת ומייצרת הרבה חום ולחום אין לאן ללכת
אז יצאה הנחיה שכאשר תינוקות ישנים, במידה והם ללא השגחה יש להשכיב אותם על הגב בלבד. אחוזי התמותה בתינוקת עקב מוות בעריסה ירדו מאז באחוזים ניכרים!!
ההנחיה היא אך ורק כאשר התינוק ישן ללא השגחה. כאשר הוא עם השגחה, או כאש הוא ער יש להשכיבו על הבטן
וזה למה?
כי מאז שיצאה ההנחיה של הלהשכיב על הגב, הורים נורא מפחדים כי לא מספרים להם את כל ההוראות, תינוקות מפתחים העדפת צד וכך נוצר עיוות בגולגולת שנוצר עקב קיצור אחד משרירי הצוואר (טורטיקוליס) הדבר עובר ולא קבוע וניתן לטיפול, אך מאוד מטריד ומפחיד הורים...
בנוסף, התינוקות של היום מתפתחים הרבה יותר לאט מהתינוקות של פעם. עצם השהייה על הבטן מחזקת אותם ואת חגורת הכתפיים והיא זו שמקדמת אותם. תינוק ששוכב כל היום על הגב לא יכול לרכוש את אותם הדברים, אין לו נדיאת משקל....

לכן האחות בבית החולים גלגלה את עיניה, היא פשוט הבינה שלא הבנתם עד הסוף את ההסבר. במקום לגלגל את עיניה, היא הייתה צריכה להסביר לכם את ההבדל העצום בין שינה, לבין ערות...

כמה אתם נפגשים איתם?

אם לא המון, אז תשמרי את הבגד שהיא קנתה לימי הביקור שלה. עיזבי אותך ממלחמות על השטויות האלו. אם היא אומרת לך לא להעביר בגדים לחותך תגידי בסדר בסדר.

עונה בכלליות

בקשר לנושא החום קר או בגדול....בריאות הילד ושלומו(ושוב,לא מתייחסת להאם היה תינוק קר או לא זה לא העניין)מותר לסבתא/סבא/דוד/דודה או כל אדם שהילד יקר לו להעיר לעיתים זה יכול באמת להציל ולהראות לך משהו שלא שמת לב אליו.

בקשר לכל השאר,זה לא ענינה מה את עושה עם הבגדים שאת מקבלת ממנה מרגע שהיא נתנה אותם.
אם היא רוצה אותם בחזרה עבור שאר נכדיה שתציין שזו לא מנה אלא הלוואה ואת תחליטי אם את רוצה לקבל את זה או לא
ולכן בעלך צריך להיות זה שיגיד לאימו בנוגע לעניין המביך הזה(מביך מבחינה כי היא מתנהגת בקטנוניות על גבול הקמצנות)

מסכימה עם נושא "המתנה"

בעלך באמת צריך להיות זה שבודק מולה אם זו מתנה או ההלואה. ומבהיר את ההבדל בין לבין.

אנילה1

New member
תגידי לחמותך שהבנות שלה מעבירות בגדים ביניהן

גם כאלה שהיא קנתה. ואת לא יוצאת דופן.

למעלה