התייעצות

יעלה35

New member
התייעצות

שלום, רציתי לשמוע את חוות דעתכם.
אני בת 43 רווקה, בן זוגי בן 44 גרוש + ילדה בת 14. לא גרנו יחד מבחירה של שנינו, היינו יחד 5 שנים.
נפרדנו לפני כשבועיים ביוזמתו,5 שנים שניתן לומר שבהן הסתדרנו טוב. והוא הרעיף אהבה גדולה. בחור מקסים.
במהלך השנים הללו, טרם הכרתי את ביתו, גם כשרציתי הוא טען, שהוא ניסה כמה פעמים לשכנע אותה והיא לא היתה מוכנה בשום אופן להכיר אותי, ומכאן ששבתות כמעט שלא בילינו יחדיו מהסיבה שהילדה היתה איתו כל שבת, אל תשאלו אותי איך זה שהאמא וויתרה על הילדה בשבתות, אבל אלו הסדרי הראיה שהם קבעו מלכתחילה מאז הגירושים, הילדה אצלו כל שבת ובמהלך השבוע אצל האמא.
יש לציין שהוא היה בחור מדהים, אוהב ומעניק ללא גבולות. (עלי העיב מידי פעם העניין שהבת לא היתה מוכנה להכיר אותי כי זה מנע מאיתנו לעשות דברים יחדיו בשבתות וחגים, ועיצבן אותי עוד יותר שהוא לא פותר את העניין אולי בייעוץ מקצועי איך לעשות זאת נכון) לפני כשבועיים הוא ביקש פסק זמן (מבחינתי פרידה) היות וסיפר שהעובדת הסוציאלית מבית סיפרה של הבת קראה לו לשיחה ונאמר לו בשיחה שיש ירידה משמעותית בלימודים, שהבת אינה אוכלת (אני לא יודעת אבל אולי מדובר בסוג של אנורקסיה אבל לא בטוחה), מגיעה עייפה מאוד לבית ספר, והוא מבחינת הילדה הדמות הדומיננטית והמגוננת, וכנראה יש לה חרדה שיעזוב אותה, או שמרגישה שהוא לא מספיק איתה ,לי בעצם אין מושג מה חומרת הבעיה עם הילדה, אך הסביר שכעת הוא חייב להקדיש את כל כולו בביתו, וזה אומר בתקופה זו ייקח אותה כל יום אליו, לדבריו הוא לא רוצה לעשות לי עוול ושאהיה מתוסכלת מהמצב, או שאהיה איתו כשהוא מוטרד ולא מצליח לשמח אותי, הוא בחר בנתק מוחלט בטוענה שלא רוצה להפריע לי בחיים גם אם אחליט לצאת עם אחרים, היות וביתו תצטרך בתקופה זו להיות אצלו כעת יום יום.
מספר ימים לאחר הפרידה היות והנושא הציק לי מאוד ונשארתי עם סימני שאלה, רציתי לאמת את הנושא שאכן הסיבה לרצון שלו להיפרד זה ביתו ולא דברים שנוגעים אלי שגרמו לו להחלטה הזו.
באותה שיחה אמר הוא שהוא אוהב אותי ושלא אתעסק בכלל בניתוחים לגבי, והסיבה היא נטו ביתו היות וצריך להקדיש את כל כולו, ואמר ש:"אם אנחנו נצטרך להיות ביחד אנחנו נהיה בסוף".
אני מרגישה שליבי נשבר, ומאוכזבת מאוד שלא בחר להתמודד עם הקושי יחד איתי, גם אם זה אומר שאצטרך לוותר ולראות אותו מעט מאוד, גם שיחות טלפון אין ביננו כעת, פשוט נתק.
מה אתם חושבים ? אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
איריס

גרא.

New member
יעלה35,אצל ילדים שחוו גירושים של ההורים,מקנן

תמיד הרצון לאחדם שוב ,לעיתים זה בא לידי ביטוי בכל
מיני מניפולציות של מפגשים,על רקע זה קיימת התנגדות
של בן העשרה ליצרת קשר קבוע של ההורה עם בן/בת
זוג.כפי שאת מתארת את המצב,בתו של חברך בת ה-14
אינה מוכנה להכיר אותך,ומקשה על אביה לעשות את זה..
כתוצאה מהלחץ של האב לשמור על הקשר,יש ירידה בלימודים
ותגובות רגשיות קשות של הילדה.האב,כשעמד בפני הברירה
להמשיך בקשר,ולהתעמת עם בתו,בחר בנתק את הקשר.לעיתים
דילמה כזו נפתרת על רצף של זמן.ככל שהילדה תתבגר,היא תוכל
להבין ולקבל את הצורך של אביה בבת זוג.אבל אי אפשר לדעת
כמה זמן זה יקח אצלה,אם בכלל.השאלה לגבייך האם את מסוגלת
בכלל להמתין זמן מה עד שהילדה תתבגר מעט ותהיה מוכנה לקבל
אותך.זה כלל א בטוח,אבל אפשר שיתרחש.

יעלה35

New member
שאלה בעקבות תגובתך גרא

קודם כל תודה רבה על תגובתך.
השאלה הנשאלת על ידי היא , האם אתה חושב שהוא היה צריך להתאמץ למרות התנגדות הילדה, ולנסות להתייעץ עם גורם מקצועי איך כן לשנות את התנגדותה ? או שבמקרה כזה צריכים פשוט להיכנע לרצון הילדים עד שתהיה להם נכונות ?
תודה
איריס

גרא.

New member
יעלה35,הוא בהחלט יכול להתייעץ עם גורם מקצועי

כזה שגם מכיר את הילדה.יתכן שיקבל ייעוץ כזה,שיעזור לו לעבוד יחד עם הנערה על קבלת האם.
הנסיון שלי ושל אחרים,מלמד שזה מצב שכיח לא קל,ונדרשים מאמצים רבים בכדי לשכנע את המתבגרת
לקשר המתפתח של אביה עם אשה אחרת במקום אימה.יחד עם זה,תמיד אפשר לנסות.

רווקה

ליעלה שלום רב, את נמצאת במצב לא קל אבל גם כשהייתם יחד המצב היה קשה, וזאת משום שבן הזוג לא השלים לגמרי את הפרידה מהמשפחה הקודמת שלו והשאיר , במקרה זה ביד הבת, את ההחלטות החשובות בחייו. אם את חשובה לו, ואני מאמינה שכן, מאוד חשובה, הוא צריך לקבוע מה קורה בכל השבתות והחגים בחייו, ולא לאפשר להסדר שהיה לפני ההכרות שלו איתך להישאר לנצח. אם לא עשה כן, סימן שהשאיר דברים לא סגורים עם בת הזוג הקודמת ובאמצעות הילדה הנושא נשאר פתוח. עכשיו תזדקקי לסבלנות בכדי לראות, האם הוא יחשוב על זה שוב וישנה את המצב. ייתכן מאוד שמצבה של בתו החמיר דווקא בגלל שבצורת ההתנהגות הזאת ההורים שלה משלים אותה שהם יחזרו להיות יחד, או שאביה יהיה תמיד רק שלה ולא יהיו לו חיים אחרים, או נוספים. בקיצור כדאי לך לשמור על עצמך ובהמשך לחפש בן זוג אחר אם הדבר הזה לא מסתדר. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי.. לא קל להסביר דינמיקה משפחתית כזאת בכתב... כל טוב חיה ולטון

יעלה35

New member
תודה חיה

תודה על תגובתך , אך יש לי שאלה, למה התכוונת כשכתבת: "ייתכן מאוד שמצבה של בתו החמיר דווקא בגלל שבצורת ההתנהגות הזאת ההורים שלה משלים אותה שהם יחזרו להיות יחד", במה בעצם הוא משלה אותה מתוך מה שנאמר ? היא בעצם ידעה על קיומי רק לא הכירה אותי.
את מתכוונת בזה שהוא איתה שבתות וחגים ?

אשליה

יעלה, אם האבא שלי לא מסוגל להגביל אותי ולהתאים את מפגשי ההורות שלו איתי גם לזמנים שמתאימים לו ולא רק לי , הרי שנוצר כאן מצב לא בריא בשבילי כבת, כאילו לאבא שלי אין זכויות לחיים פרטיים משל עצמו ורק חיים בהתאם למה שאמא שלי רוצה ואני רוצה. ומה שהוא רוצה ומה שהוא צריך לא חשוב. וזה גם מה שמאפשר לי לא להסכים לפגוש את החברה שלו, כך נשמרת האשליה שכביכול אין לו חברה, והוא פנוי לחזור לאמי ואלי. אני מקווה שהצלחתי להסביר לך את עצמי, ומאחלת לך כל טוב. חיה ולטון

בהמשך לדבריה של חיה - שצודקת,אחדד זאת ,ועוד

: בן זוגך טעה בגישתו לקשר ביניכם כבר מתחילתו .הדרך בה הוא בחר,היא לא היחידה ! אומנם נראה ע"פ כתיבתך לגביו שהוא אכן אדם נהדר ואבא טוב,אך טעותו נעוצה

בעובדה שהוא "וויתר" על עצמאותו וחייו לאחר הגירושין,והדרך שהוא בחר בה לנהוג לגבי ביתו והקשר איתך היתה "בביטול עצמי" מצידו על זכויותיו לחיים חדשים משל עצמו יחד

איתך ועם ביתו ללא גרימת חייץ בין שניהם לבינך.הוא טעה,וגם בוודאי לא התייעץ עם בעל מקצוע שידריך אותו בחייו החדשים עם גירושיו.לי נראה שגם לך יש חלק

בהתנהלותו,בכך שכנראה לא כיוונת אותו לאפשרויות הנוספות בגידול ביתו לאחר גירושיו והקשר איתך.גם העובדה שהוא היה חלק מקביעתה לגבי המשמורת והתנהלותה,היו

משיקולים מסויימים מצידו ומצד גרושתו,ובכך הוא הכניס את עצמו לפלונטר .יש גרושים וגרושות רבים שממשיכים את חייהם עם בני זוג חדשים כאשר ילידהם הם חלק אינטגראלי

מהקשרים החדשים וזאת,כאשר ההורה יודע כיצד לכוון את ילדיו למצב החדש ,תוך קביעת גבולות חדשים לחייו של כל אחד מבני המשפחה,וללא יצירת חומת הפרדה כפי שבן

זוגך עשה.אני מאמין (ללא היכרותי אותו ) שצעדו זה "שירת" את חוסר יכולתו להתמודד עם האתגרים החדשים בחייו לאחר גירושיו .כעת זה כבר היסטוריה והשאלה היא -

מה,והאם יש מה לעשות כעת...?! לדעתי,לאחר תקופה כה ארוכה של קשר טוב ביניכם חבל לאבד את הקשר,אך מצד שני,נראה לי שהדבר לא יהיה כל כך פשוט.זאת,בשל

כניעתו לביתו לאורך כל הדרך ,וכעת "המחיר" מצידה עוד הושלש...! לי נראה שכל צעד שהוא יעשה או ינסה לעשות לגבי ביתו והקשר שלכם - יהיה מורכב ביותר וקשה. הסיכוי

(אולי) היחיד שנותר לדעתי הוא ,שבן זוגך יסכים ללכת לייעוץ מקצועי פסיכולוגי בלתי תלוי ובלתי קשור למתרחש כעת עם ביתו (כלומר,לא לעובדת הסוציאלית וכד')שיוכל לבנות

יחד עימו מסלול אישי אפשרי כיצד להתמודד כעת עם ביתו,איתך וחייו לעתיד,כי גם כעת הדרך בה הוא בחר - נתק ממך,משרתים את ביתו וביטול חייו העצמאיים לעתיד. במידה

והוא לא יסכים לקבל סיוע מקצועי פרטני,לי נראה שהקשר ביניכם ינותק לגמרי,וחבל.

יעלה35

New member
תודה ברם

היי
תודה רבה על תשובתך, אגב אתה בהכשרתך פסיכולוג ?
זה נכון, אני מעולם לא דחפתי אותו ללכת לגורם מקצועי ולהתייעץ, אולי ציפיתי שאם זה יהיה כל כך חשוב לו שהוא יחשוב על זה בעצמו וזה יבוא ממנו, אני לא יודעת אולי טעיתי, בכל מקרה לא פעם הוא אף אמר שהוא קונה לה כל מיני דברים (גם אם זה דברים מאוד מאוד יקרים) הי הוא מרגיש שזו הדרך שלו לפצותה על גירושיו, הרגשתי איפה שהוא שיש לו ריגשות אשם והוא צריך כל הזמן לפצות אותה על גירושיו.
אין לי ספק שהיא מאוד חשובה לא אך לא העליתי על דעתי שהוא יבחר לאבד אותי ולהקריב את עצמו עד כדי כך, אלא אם כן יש גורמים נוספים שגרמו לו לכך שנעוצים בי וזה הוסיף על החלטתו, למרות שזה לא מה שהוא אמר , אמר שהסיבה היא ביתו בלבד.
בתוך תוכי אני מאמינה שהוא פשוט לא ידע להתמודד עם כל הסיפור, הוא עוד כ- 3 חודשים עומד לעבוד לבית חדש שרכש, ומן הסתם ידע שזה השלב בו יהיה חייב להכיר לי אותה, כי זה מה שתמיד אמר, שכשיעבור לביתו החדש התנאים יהיו אידיאלים יותר להפגיש ביננו, כי כרגע הוא אצל אימו, למרות שאני לא רואה שום הקשר, היות וניתן גם להיפגש בחוץ.....אבל לא חשוב, לא התעקשתי על כך, הדד ליין לקשר היה גם מבחינתי השלב בו יעבור דירה.
ואכן, כפי הנראה גם זה הלחיץ אותו, גם הבעיות כרגע עם הילדה, וגם ההתמודדות עם להכיר לי אותה, כי כביכול הבטיח לי, ויש לי תחושה שהכל ביחד גרם לו להיבהל ולוותר עלי. לפחות כך אני משערת.
תודה לך.

זה באמת

נשמע פשוט שהסיפור "גדול עליו".

נראה שהקשר שלכם נבנה מההתחלה "על העוקם". ההתחלה הזאת יצרה בסיס לא יציב.

אני מניחה שאם תציצי בפורום "משפחות מורכבות", תראי הרבה סיפורים כאלה. וגם מסובכים יותר.
אולי אפילו תגידי, "טוב שלא נכנסתי לזה". כי זה היה יכול להסתבך עוד.

יעלה35

New member
מסכימה איתך

הוא מלכתחילה לא הציב גבולות..... לדעתי הוא חלש אופי בעניין הזה.
ידעה לעשות לו נאחס על הנשמה, גם כשפעם ב.....הוא היה מגיע אלי בשבת באופן מיוחד
פרצופים, עניינים.....
מסתבר שלא רק הורים יכולים לדפוק לילדיהם את החיים, אלא גם ההיפך במידה ולא יודעים לטפל בכך כמו שצריך.

תודה לך

יעלה,בשורה התחתונה - כעת הזמן שתפעלי ולא

תהיי פסיבית כבעבר.תעוצי לו את העיצה שיפנה לייעוץ מקצועי ,דבר שיקל עליו להתמודד עם מסכת חייו המורכבת ועם האפשרות ליצור איתך זוגיות קרובה למרות חולשתו מול

ביתו כך שייצור שינוי מערכתי בהתנהגותו,תפקודו עם העולם,ביתו ואיתך.בהצלחה.

*אינני פסיכולוג,אך עם ניסיון מגוון,ידע,רגישות וראייה רחבה.

יעלה35

New member
תודה לך

אני לא יודעת אם זה נכון שאלחיץ אותו כעת ואצור קשר, גם כך הוא בטח לחוץ וטרוד מהעניין של ביתו, אני רוצה לתת לו את הזמן, ואף גם לי

אחשוב בהמשך אם זה נכון לי ליצור איתו קשר.

תודה לך בכל אופן
ערב טוב.

למעלה