התייעצות

Dafnush17

New member
התייעצות

אני גננת בגן עירייה, ילדי טרום טרום, בני 3 וחצי...

יש לי ילד אחד שלא נעים להגיד אבל הוא פשוט בלתי נסבל...הוא לא מקבל מרות, הוא אלים לילדים ואלים כלפי הצוות.

בכל פעם שמשהו לא נראה לו הוא מתחיל התקף זעם שמלווה בזריקת חפצים כמו כיסאות, צעצועים וכו' על כל מי שעובר בדרכו...

אם ניגשים לדבר איתו הוא ישר מחטיף..גם לצוות...כשאני מדברת איתו אני מחזיקה לו את הידיים כי אחרת אני אחטוף...

כשפניתי להורים ושאלתי ככה בנחמדות איך הוא בבית, ואם גם שם קשה לו כשהוא כועס ואם התגובות שלו מאוד קשות אמרו לי שבבית הוא מקסים ופשוט מאוד קשה לו בגן...

מה אני אמורה לעשות עם ילד כזה?

WatchMeWatchYou

New member
אין לי פתרון

רק אמפתיה.. וחיבוק גדול

לצערי אצלי בגן אותו דבר קורה, ואני אובדת עצות.
בעיקר מנסה להגיע אליו רגע לפני שמתעצבן. לפעמים זה עובד, לפעמים לא..

גאוי 7

New member
שיטת המקל והגזר..

המון חיזוקים אפילו קטנטנים על כל יכולת התגברות שלו , לעבוד על זה ש"אתה גדול / התגברת / איזהו גיבור " , מצד שני כן צריך לשים גבולות מדוייקים .

לא להאמין ישר להורים- כי כל הורה באופן טבעי

רוצה להראות שאצלו בבית הכל פוצי-מוצי, אז לקחת בערבון מוגבל.
אני חושבת שהכי נכון להתנהל מולו בשיטת המקל והגזר- להיות אסרטיבים מולו, לתת הסבר קצר וממצה של למה זה לא נעים ולמה לא מתנהגים ככה בגן, לצ'פר ולחזק כשמתנהג יפה.

אצלי עוזר בהתקפי זעם שאני תופסת אותם לחיבוק דוב-זה מאוד מרגיע אותם ומפתיע אותם. אני מדברת בקול רגיל ולא מראה לחץ מזה.

מצטרפת להמלצות, אורך רוח וחיבוק חם

כדאי לפנות לילד ברוך ולנסות לעזור לו לבחור בהתנהגות אחרת. בדרך כלל ילדים שנוטים להתקפי זעם זקוקים מאד שיראו אותם ושידעו על קיומם. חיבוק וטון רך עוזר תמיד. כמובן כמו שאמרו לפני לא להתחנחן כשהוא פוגע באחרים.

Dafnush17

New member
זה מה שאני עושה בינתיים..

אתמול והיום נראה שהוא נרגע קצת..אבל עדיין מחטיף ומשתולל...

למצוא זמנים בהם הוא מתנהג יפה

ואז לתת לו פידבק חיובי
הכוונה היא לא אחרי שהערת לו והתנהג יפה, אלא בנוסף, בלי קשר לשאר ההתנהגויות.
להציע לו לעזור לך.
וכמובן להיות מאוד ברורה מה מותר ומה אסור
הוא מאוד רוצה את תשומת הלב שלכן וכך הוא מקבל אותה...

יש לי ילד כזה בגן, אבל יחס הצוות הוא שונה לגמרי
והכי חשוב לחבק, כמו שכתבו לך... לחבק כמה שיותר

למעלה