התייעצות

ADINA1952

New member
התייעצות

שבת שלום לכולם, שלא תחשבו שנטשתי אתכם,אני איתכם בכל יום ובכל דקה,קוראת את כל מה שאתם כותבים, רק לא היה לי הכוח לענות,בתקופה זו אני עסוקה בהכנות לחתונת ביתי אירוע שאמור להיות הכי שמח בחיי במרכאות, אבל השמחה מהולה בהרבה הרבה עצב,וכאב, וזאת כי תאומתה ביתי הבכורה,לא תהיה נוכחת בחתונה,ולא רק זאת אלא שלא הספיקה להינשא למרות שזו היתה משאת נפשה, אבל מנסה להראות לה לביתי שתינשא בעוד כחודש,שאין שמחה ממני,אומנם חיכיתי ליום המיוחל הזה,חייתי למען היום הזה,כי זו ילדה שעברה גם מספיק ,קיבלתי אותה בחזרה לחיים במתנה, ילדה שניצחה את מחלת הסרטן,והיום בגיל 31 היגיע הרגע המאושר, רציתי לשמוע את דעדכם,לפני שאשאל את דעתה של הכלה והחתן, עלה בראשי רעיון,ואני הוגה אותו יום וליל, הייתי מאוד רוצה להביא לאולם השמחות,ביום החתונה,איזשהו בלון ענק, בו התנוסס שמה של ביתי זכרונה לברכה,שהיא התאומה של הכלה, האם לדעתם זה מוגזם, בצעדי זה אולי ארגיש שביתי נוכחת בשימחתנן, אשמח לשמוע את דעתכם, ושוב תודה,עדינה1952

נישואי התאומה

שלום עדינה, גם אנחנו כמוך נכנסים מדי יום לפורום, ולא תמיד מגיבים, אך חשים עצמנו שותפים ומזדהים עם הכאב, הצער, העצב, הגעגועים וחוסר האונים. אנחנו טרם עברנו את הארוע המשמח העומד בפניכם של נישואי אחות של ילד שאיננו. מתארים לעצמנו שארוע מיוחל ומרגש כזה לא יכול להיות שלא יתלוו אליו גם תחושות עצב וכאב. לדעתנו יש להזכיר בארוע את האחות שאיננה ואשר לא זכתה להגשים את משאת נפשה, אך לא רצוי לאפשר לה להאפיל ולכסות על שמחת אחותה התאומה, בעלה לעתיד, בני משפחה, קרובים וחברים נוספים. סוף סוף הארוע הינו משמח וכך הוא צריך להשאר. שבת שלום ומזל טוב מראש.

kevant

New member
התיעצות

ראשית מזל טוב. שנית. גם ביום שמח לא שוכחים את אלו שאינם. לפחות לא מתעלמים מהם. כל אחד מזכיר לפי מה שניראה לו נכון וזו גם דעתי. אל לך ללכת שבי אחרי רצונותאחרים. אלה על פי רצונך בלבד. התיעצי עם ביתך ועם חתנה המיועד וכך תוכלי להסיר את רוב המיכשולים מהדרך. אין זו המלצה אלה רעיון בלבד. היתי בחתונה של אחת ממשפחה שכולה. את החופה הקדישה הכלה לזכר אחיה וחבריו שנפלו עימו. אני באופן אישי חשתי שמחה (אני משתמש בביטוי הזה כי אין לי אחר). זאת כי למרות הקושי הוזכרו הנופלים באירוע משמח. בכך אמרו אלה שהקדישו את החופה לנופלים, שהנה גם ביום שמח זה לא שכחנו כי חסרים לנו מספר נפשות. לסיום. שוב מזל טוב ושתדעי רק אושר. אב ללא בן.

BooBee

New member
שלום, עדנה ../images/Emo39.gif

אני רוצה להגיד לך כמה דברים, מתוך מחשבות שעברו בראשי בזמן שקראתי את ההודעה המרגשת שלך. כתבת שהחתונה של הבת שלך אמור להיות הכי שמח בחייך במרכאות. אז קודם כל אני מציעה לוותר על המרכאות האלה. זה באמת ארוע משמח. הבת שלך מתחתנת וזה ארוא מאוד מאוד משמח. נכון שהשמחה מהולה בעצב על אובדנה של בתך השניה. שמחי עבור בתך, עדנה, כי זהו יום שמח גם עבורה. החיים שלנו, של כולנו, יודעים עליות וירידות, עצב ושמחה, מהולים האחד בשני, כמו רכבת הרים אחת משוגעת שלא מודיעה לנו מראש על המסלול בו נעבור. לפעמים העליות הן איטיות, לפעמים הירידות הן דרסטיות ומהירות. עדנה, מותר לך לשמוח בלב שלם, אני לא יודעת כמה אני מובנת, כי גם לי קשה קצת לבטא מה שאני רוצה להגיד כאן... אני פשוט מציעה להפריד קצת בין השמחה לעצב, עד כמה שרק ניתן. עם כל הקושי הכרוך בעניין, השמחה הזו היא שלך ושל בתך ושל בעלך ושל בעלה לעתיד של בתך המתחתנת ושל כל הנוגעים בדבר שיגיעו באוקטובר לחגוג יחד איתכם את האירוע המשמח. לא רק הבת שלך מתחתנת, גם את מתחתנת, ככה אני רואה את זה. השמחה היא גם שלך, בתור אם גאה ושמחה שבתה בחרה באדם איתו היא קושרת את חייו. לגבי הרעיון עם הבלון, האמת אני ממש לא בעד. את באת לכאן להתייעץ בעניין, ואני אולי נשמעת קצת חסרת רגש, למרות שזו בכלל לא הכוונה שלי, אבל אני יודעת, שביום שבו אני אתחתן, אני ממש לא אצטרך שבלון יתנוסס עם שמה של אחותי זכרה לברכה. אחותי תמיד איתי, תמיד תהיה, ואני כן חושבת שלהניף בלון זה קצת מוגזם. אני יכולה להגיד לך, שהשתתפתי בשלוש חתונות שונות, בהן אחד/ת מקרובי המשפחה מדרגה ראשונה מתו. חברה אחת שלי, ששכלה את אחותה ואת אמא לפני שמונה שנים בערך, התחתנה לפני שנה. ואף אחד לא היה צריך שם, באותו ערב, תזכורת לגבי האחות והאם. הן היו שם כל הערב גם בלי שהנושא דובר. היתה שמחה מאוד גדולה ואנשים מאוד נהנו, ובחופה כמעט כולם הזילו דמעה, כי כולם זכרו וידעו, כמה חסרות האם והאחות של החברה שלי. ההתרגשות היתה מאוד מאוד גדולה. אף אחד לא שוכח, עדנה. בחתונה אחרת(אחיה של החברה שלי, שגם הוא חבר מאוד טוב וקרוב), אחרי החופה, הוא ואשתו ברכו את המוזמנים והודו על כך שכולנו הגענו לשמוח איתם ביום חגם. והם גם ציינו בברכה שלהם את החוסר הבלתי רגיל של האם והאחות, וכולנו שתקנו לכמה רגעים והזלנו דמעות רבות. הזכרון הוא מה שאנחנו עושים איתו, עדנה. את לא צריכה, לדעתי, בלון, בשביל להרגיש שבתך נוכחת בשמחה שלכם. זכרונה יהיה נוכח כל הזמן, לפני, בזמן ואחרי החתונה. שיהיה שמח וכיף, תחגגו ותשמחו, רויטל.

acky007

New member
נישואין

בלי להיות בטוה יותר מדי - לא!!! חד משמעית, לא!!!! תאמיני לי וכם לכןתבים האחרים - זכר הבת שלך ירחף בחלל האולם למשך כל החתונה, גם בלי ש"תדחפי" אותה בכח לכל הנוכחים. אין כל צורך בכך. שיהיה רק טוב... אברהם

POOH*

New member
שלום לך...

אני התחתנתי ביום חמישי האחרון. קודם כל המון מזל טוב לנישואי הבת. לגבי הזכרת הבת השניה. אנחנו החלטנו שחשוב לנו כן להזכיר את כל מי שלא זכינו שיהיה איתנו בחתונה: סבים וסבתות. וגם אח ואחיינים של אם החתן. בהתייעצות עם הרב החלטנו לעשות זאת לפני שבירת הכוס. הרב קיבל את רשימת השמות ואמר מספר מילים. כולם אמרו שזה היה מרגש מאד גם שטרחנו להזכיר וגם הדרך בה זה נעשה שהייתה תואמת לאירוע. לדעתי עלייך לדבר עם ביתך... אני מאמינה שגם היא זוכרת את אחותה ואולי תשמח לדבר איתך בצורה פתוחה וישירה על הנושא ותמצאו דרך שתתאים לשתיכן... ושוב מזל טוב... POOH

לא שייכת לפורום, אבל....

סבתי האהובה נפטרה מסרטן ממש לפני שהספיקה לראות את אחותי- נכדתה הבכורה- מתחתנת. היה לאחותי (ולכולנו בעצם) מאוד חשוב להזכיר אותה. לכן ביקשנו מהרב, והוא ציין משהו מאוד אישי ויפה בדבריו. לא אהבתי את רעיון הבלון, זה קצת מוגזם וגם בצורה עדינה ושקטה אפשר להזכיר מישהו חשוב לליבנו שאיננו איתנו. מזל טוב לכל משפחתך לרגל האירוע.

.............

השמחה המהולה בצער שהעלית, ברורה ביותר. אין לי ספק שגם ביתך חשה בה. גם לה קשה בוודאי להגשים את חלומה של האחות שלא זכתה. אבל היא מתחתנת בשביל עצמה, לא בשביל שתיהן. עד כמה שזה קשה. בתור אחות שכולה להורים שמתייחסים אליה היום כאילו היא שתיים, אני יכולה לומר שזה קשה. זה קשה שאני מכינה לעצמי לחם מטוגן ואימא שלי אומרת לי: "גם היא אהבה לחם מטוגן". ואני רוצה לצעוק, "רגע אחד, די. מספיק. אני זה אני, היא זה היא. גם אני עצובה, גם אני כואבת, אבל אני זה מה שנשאר, וזה לא פחות חשוב ממי שאיננו". ואני כמובן לא אגיד לה. היא תיפגע. קצת ניסחפתי, אבל הכוונה שלי היתה- זה הוא יום שמח. אולי הכי שמח בחייה של ביתך. וזה היום שלה. לא של אחותה. זה לא אומר שאחותה לא תהיה שם, בלב אלה שהיא היתה יקרה להם, אבל מרכז הערב זו ביתך שמתחתנת, ולא ביתך שאיננה, על אף הקושי העצום שבעובדה הזו. שיהיו לכם רק שמחות מעתה והלאה.

אורי_ח

New member
גם לי נראה - מלים מפי הרב

לזכר הבת - האחות שאיננה ומבלי להעיב על השמחה מזל טוב לך POOH מזל טוב עדינה שבוע טוב לכולם, אורי

למעלה