התייעצות

התייעצות

שלום לכולם,
אני רוצה להתחיל בפרויקט של בניית בית בובות (ובהמשך גם עיצובו).
אספתי קצת מידע וההתלבטות העיקרית שלי היא האם להכין את בית הבובות מקרטון (גלי) בלבד או לצפות אותו בעיסת נייר כמו בסרטון הבא : http://www.youtube.com/watch?v=RAN82DpOpQs&feature=plcp
אין לי ניסיון בעיסת נייר אבל אני מאמינה שאני אצליח ללמוד, להשתפר ולהנות תוך כדי העשייה.
רציתי להתייעץ אתכם באיזו אפשרות לבחור. האם יהיה קשה להגיע לגימור חלק עם עיסת נייר? האם זה פרויקט קשה מדי עבור מתחילה? האם בית מקרטון בלבד יהיה לא יציב? על איזו אפשרות אתם ממליצים?
אני חייבת להודות שאני נמשכת לרעיון של עיסת נייר, אבל יכול להיות שפשוט אין לי מספיק ידע כדי להבין כמה זה מסובך

אשמח לכל הערה, הצעה ודעה.
תודה מראש!

50מרלין

New member
אל תפסיקי עכשיו
עיסת נייר אינה כלל

וכלל עניין מסובך,,,,את יכולה לבנות רק עם קרטון ללא עיסה ואת יכולה לבנות עם עיסה הכל נתון לשיקולך ובתוצאה שתרצי להשיג - על איזה גודל של בית בובות מדובר?? האם יהיה תלוי על הקיר או עומד על משהו??האם את יודעת לבנות מקרטון דברים? אין שום סיבה שלא יהיה יציב אם תבני נכון
ולשאלתך לגבי הקושי להגיע לתוצאה חלקה- לא קשה כלל רק עניין של עיסה טובה ללא גושים
צרפתי תמונה של עבודת קרטון עם ציפוי בעיסה שהכנתי מלפני שנים - שתראי שאפשר להגיע למצב חלק

וואו!

עבודה מרשימה.
אני רוצה לבנות בית בגודל של כ 30X30 ס"מ, עומד על השולחן או על משטח כלשהו. אין לי ניסיון גם בבניה מקרטון...
אני חושבת שאת הבסיס אני אבנה מקרטון גלי דו-גלי, אשתמש בדבק חם בשביל לחבר את החלקים ואח"כ במסקנטייפ בשביל לצפות את החיבורים.
יש לך אולי טיפים לגבי הבנייה או הציפוי? איך להכין את הדבק לעיסת הנייר? להשתמש בנייר עיתון או במשהו אחר? כמה זמן לחכות בין שכבה לשכבה?
שוב תודה

50מרלין

New member
ניסיתי למצוא לך את הקישורים של אנג'לה

בן אליעזר ומשהו לא הלך אתמו- אצלה באתר תוכלי לראות כיצד בונים מקרטון ואיך עושים "ספייסרים", את החיבורים מחברים בניר מים חום - אם החלטת לא לשים עיסה.
כיצד להכין דבק לעיסה אם את מתכוונת לעובד עם שכבות יש בקטוגריית המאמרים מאמר המסביר היטב את תהליך העבודה ומאמר נוסף בנושא עיסת נייר

למעלה