התייעצות

doridoo

New member
התייעצות

שלום,
אנחנו בהתלבטויות קשות שקשורות לנושאים שהפורום עוסק בהם:
בני עומד לסיים את גן החובה. הוא מפותח קוגניטיבית, פיסית וברוב המקרים גם רגשית.
לאחרונה נערך לו איבחון פסיכולוגי שאימת את מה שידענו- ציון האיי. קיו שלו הוא 145, ברוב תתי המבחנים ביצועיו הוגדרו כמעולים ביותר.
הוא קורא מגיל שנתיים וקצת, שולט במספרים גם ברמה של שברים ואחוזים.
אחת מהמלצות האיבחון הייתה להעבירו מכיתה א' לב' אחרי הסתגלות של חודשיים למסגרת של בית ספר.

השאלות שלי:

1. האם כדאי להקפיץ אותו כיתה? אם כן- האם לדלג על כיתה א', כדי ליצור רצף לימודי וחברתי בינו לבין חבריו לכיתה או לנסות שוב בשנים מאוחרות יותר כדי לאפשר הסתגלות איטית למסגרת חדשה של בית-ספר?
אם מקפיצים האם כדאי לאפשר הסתגלות של חודשיים בכיתה א' או מיד להעביר לב' כדי לא ליצור מעבר למסגרת חדשה פעמיים?
אשמח לשמוע בעיקר דעות של כאלה שקפצו כיתה בעצמם/ ילדיהם קפצו/ מכירים מקרוב מקרים כאלה.

2. כרגע אנחנו גרים בחיפה ושוקלים מעבר עוד לפני תחילת שנה"ל לישוב קהילתי במשגב שבגליל. בית הספר ומסגרות הלימוד מהווים שיקול חשוב בהחלטה.
בחיפה, כך התרשמנו, יש מענה רב לילדים מוכשרים ומצטיינים. בישובי משגב אנחנו פחות מודעים לפיתרונות המוצעים למצבים כאלה.
מצד אחד מדובר בפריפריה ולא מצאתי הרבה חומר בנושא לגבי האזור הספציפי באינטרנט. מצד שני מדובר בישובים חזקים שאולי אצלם יש מודעות גבוהה לסיטואציות כאלה ואנחנו פשוט לא יודעים מהן.

תודה למי שקרא את ההודעה הארוכה. כל עצה תתקבל בברכה

mikilk

Active member
ברוכים הבאים

גם לפורום וגם אופציונלי ליישובי משגב... אני ממשגב.
לא יודעת כרגע לתת לך מענה לגבי ההקפצה - היו כאן בעבר לא מעט דיונים בנושא - אני מאמינה שבהמשך יגיעו מנוסים ויודעי דבר ויעזרו.
לגבי משגב. אכן מסגרות המחוננים / מצויינים מצומצמות עד מאוד.
אין כיתת מחוננים ייעודית.
יש יום שליפה במרכז מדע ודעת בכרמיאל (יום שליפה = יום לימודים אחד בשבוע במסגרת מיוחדת), המרכז בכרמיא מצויין - מנוהל באופן מצויין ומלא בתכנים מעניינים, חלקם לבחירה - מאוד מומלץ!
יש תוכניות מצויינות והעשרה (מעבר לשעות הלימודים או במקרים מסויימים על חשבון הלימודים) בבתי הספר - אך באופן מקומם הן אינן פתוחות למחוננים היוצאים ליום שליפה (מתוך גישה שהם כבר "זוכים" לקבל מענה מסויים ויש מקום להעשיר ילדים אחרים).
מנסיון שלנו - הרבה תלוי בילד, אך האופציות העומדות בפניו (לעומת מה שאני קוראת ושומעת על ישובי המרכז) הן מינורית.
מצד שני, נקודת הפתיחה של החינוך כאן היא גבוהה ובתי הספר נחשבים טובים לעומת אחרים "רגילים" בעיר.

אשמח לענות לכל שאלה!
בהצלחה
מיקי

mikilk

Active member
הורים שהקפיצו ילדים שנה בבית הספר

נשמח לעזרתכם בנושא זה בתשובה
מקפיצה את ההודעה

bhs

New member
היום יש נטייה מועטה להדליג על א - לכן

אם המליצו לכם להדליגו אז קטונתי מלומר שלא מומלץ עבורו. אני הייתי חוזרת לפסיכולוג ובודקת איתו את הנושא. מבינה בדיוק מה השיקולים להדלגה ומחפשת מענה לשאלות שלך שהצגת בפורום.
לי נשמע הגיוני להתחיל איתו בא' ולתת לו להתרגל למערכת ואאחרי כחודשיים להעביר לב'.
הבת שלי הודלגה בה' - והתהליך עבר בהצלחה יתרה, כל ילד הוא עולם בפני עצמו.

ורדה15

New member
מחוננים

העצה להיות חודשיים ב-א ולעבור ל-ב' היא נכונה לדעתי. הרי בזמן הזה יש חגים וכמעט אין לימודים. אבל זה מקנה לילד הרגיל של ישיבה בקבוצה, התייחסות ללוח, לשיעורי בית , לסביבת ביה"ס. ואחרי החגים שיתחיל ללמוד. מניסיוני מערכת החינוך דלה במענה לילדים מחוננים ומצטיינים (יש לי בן בכיתת מחונים בחט"ב), וברוב בתי הספר הילדים האלה "מעמסה " על ההורים והמערכת. יתכן שאני מוציאה לך את הרוח מהמפרשים. לקראת סוף כיתה ב' יש את מבחני סולד לאיתור מחוננים ומצטיינים (והם אלה היחידים שקובעים) ואז יש יום העשרה. זהו יום שליפה - אבל מניסיוני זה היום המאושר ביותר של הילדים האלה. ככל שתתרחקו מהעיר כך תצטרכו להשקיע יותר בנסיעה לחוגי העשרה למחוננים. בחיפה יש לכם את כל התכניות נגישות. המצב היום במערכת החינוך הוא שמשקיעים הכל בכיתות אתגר ובילדים בעיתיים ולילדים החכמים, שהם דור ההמשך של המדינה ההשקעה מזערית מאוד. אגב - את יום השליפה ההורים ממנים. בחינוך היסודי זה כ-2500 ש"ח לשנה וזאת כמובן בנוסף לחוגים וכו'.
בכל מקרה בהצלחה

גרא.

New member
doridoo,יש חשיבות רבה לילד שסיים גן חובה

ומחליף מסגרת משחקית,במסגרת לימודית מובהקת.הכניסה לכתה א',שיש בה
הסתגלות למסגרת הלימודית,שיטת הלימוד,חוקי ביה"ס,הכנת שיעורים,כל אלה חדשים זרים
ולא מוכרים לילד.גם טקס הקבלה לכתה א',עד כמה שהוא נראה לכאורה שולי,מהווה
למרבית הילדים חוויה רגשית משמעותית לשנים (אני עוד זוכר את הטקס שבו אני השתתפתי).
להבנתי תקופת הסתגלות של חודשיים תחשב רק אחרי החגים שהם כזכור ימי לימוד קטועים
ולא רציפים.התקופה הזו עד חנוכה בערך הילד לא רק יסתגל למערכת,אלא אפשר יהיה גם
להעריך את יכולותיו והצרכים שלו.מקובל לשלב ילד כזה,כבר מתחילת השנה בשיעור אחד
או שניים בהם הוא מצטיין,למשל בחשבון,בכתה ב'.כך הוא גם יקבל ביטוי לכשרים שלו,אבל
ובעיקר יוכל להכיר את חברת הילדים בכתה הגבוהה יותר,שלא תהיה זרה לו במדה וידלג.
לגבי המצב בישובי משגב,לצערי,לא אוכל להוסיף על הנאמר.

פולספגן

New member
במקרה שלך בהחלט הייתי מדליגה

את עוברת למקום יותר קטן שהאפשרויות בו יותר דלות וגם אם תרצי להדליג אותו, ייתכן ולא יתנו לך.
לכן, עדיף לעשות את זה כאן כאשר כבר מאפשרים לך.

למעלה