התייעצות.

התייעצות.

שלום לכולם, אבקש להתייעץ איתכם לגבי עניין כלשהו. אני יודעת שהשאלה שלי תיראה מאוד מוזרה לאנשים מסוימים. אני באמת מבקשת להימנע מעוקצנות. אני כמובן מוכנה ורוצה לשמוע ביקורת אבל בבקשה לא בצורה לעגנית.

בכל אופן.
אני בת 21, עם בן הזוג שלי במשך שלוש שנים. הוא מבוגר ממני בשלוש שנים.
התחלנו לצאת כשהייתי בת 18 כאמור. הייתי פחות בוגרת, מן הסתם, וכיום אני יודעת שראיית הקשר שלי הייתה במידת מה מעוותת. סימביוטית שכזו. כשהיינו בערך חצי שנה ביחד, עשיתי טעות מטומטמת ו"התוודיתי" בפניו שהסתכלתי בפייסבוק של האקס שלי. יש לציין שהוא היה בן הזוג הראשון שלי (האקס). שנה וחצי שהייתי איתו, והוא אבן דרך משמעותית בחיי. והחבר הנוכחי יודע את זה. בכל זאת, אין לי מושג מה גרם לי לחשוב כילדה בת 18 שזה דבר לא מוסרי, או אסור, שיש להתוודות עליו ועוד בכזו דרמטיות. בעצם, אני כן יודעת - כמו שאמרתי, ראייה מאוד נאיבית, ילדותית ומוגזמת של מערכת יחסים. תפיסה שלה כאילו מדובר באדם אחד, בלי להבין את חשיבותו של המרחב האישי של כל אדם והיכולת שלו לעשות כרצונו במרחב הזה.
כמובן שבן הזוג שלי לקח את זה קשה, וזה באשמתי. בהתוודות הזו, בעצם נוצר הרושם שעשיתי את זה כי אני עדיין "נעולה" על האקס או מרגישה אליו משהו ולכן "מבררת". באותה הזדמנות הבטחתי לו שלא אסתכל יותר אף פעם בפרופיל שלו, והעניין נשכח.

הדבר הזה החזיק עד לא מזמן. עד ש...לפני כמה שבועות הצצתי. אני מודה, יצר סקרנות אנושי לחלוטין. לדעת מה איתו, מה קורה איתו, כאלה. לגמרי בתמימות. אני אוהבת את בן הזוג שלי אהבת נפש, ואין לזה כל קשר אליו כמובן. כיום, כבר אין לי בעיה להודות בזה שהאיסור הזה אידיוטי, ושקול ל"אני אוסרת על עצמי להסתכל על צד שמאל". ועדיין, הסתכלתי. ואני לא מרגישה אשמה על עצם ההסתכלות, אלא על עצם ההבטחה שהפרתי.

חשוב לי להדגיש שאני כבר לא באותו מקום שתומך בוידוי המיותר והטיפשי שלי כצעירה יחסית חסרת נסיון. אולם, כרגע יושב לי על הלב שהפרתי הבטחה. לא משנה מה, זו עדיין הבטחה שהופרה. גם אם היא חסרת כל הגיון. אני מרגישה צורך לספר לו, ומצד שני - אני יודעת שזה יפול על אזניים ערלות. הוא יחשוב שוב שזה מעיד על משמעותו של האקס כלפיי, ועוד כל מיני דברים שאני הבאתי על עצמי כתוצאה מהשטות הזאת.

אני אשמח להתייחסות, כל הערה/הארה, כי באמת שאני מרגישה שיש לי אבן מיותרת לחלוטין על הלב.

תודה רבה.

seeyou

New member
אם תגלי לאחר(ים) מה שכתבת תפסידי הרבה

"הוא אבן דרך משמעותית בחיי" את זה תשמרי לספר הזיכרונות שלך

בכלל כול היחסים שלך עם ה-קודמים שלך לא מדסקסים עם אף אחד(אפילו לא עם חברות הטובות ביותר)

וידוי
(ז') התוודות, הודאה, גילוי האמת, חשיפת האמת, גילוי צפונות הלב, חרטה על חטא

יש רק אצל הנוצרים

יוסי

החלק הראשון יותר מברור לי

כמו שהדגשתי, זו הייתה טעות פטאלית ומטופשת.

אולם, מה קשור לנצרות? אני אדם מאוד מצפוני, וזה "יושב לי". ממש. רק בגלל ההבטחה עצמה.
כלכך מיותר.

V i n a

New member
גם הדחף שלך לספר לו

מגיע מאותו מקום של "ראייה מאוד נאיבית, ילדותית ומוגזמת של מערכת יחסים. תפיסה שלמה כאילו מדובר באדם אחד, בלי להבין את חשיבותו של המרחב האישי של כל אדם והיכולת שלו לעשות כרצונו במרחב הזה."

למרות שאת בטוחה שהיום את כבר בעלת ראייה רחבה ובוגרת על מערכות יחסים, את תתפלאי לדעת כמה עוד תשתפשפי בעתיד..
אין שום סיבה לספר לבן-זוגך, הרי בעצמך אמרת שזה היה תמים ולא היתה כל כוונה נסתרת מאחורי זה. אז למה לספר?
תתאפסי, ותפנימי שאת בהחלט מורשית להציץ מדי פעם בפייסבוק של חברים וכן, גם אקסים. לכן קיים הפייסבוק וזה תקין לחלוטין.
אם את חשה אשמה, יש לך שתי אופציות. או לבלוע אותה ולהבין שהיא מיותרת, או לדבר עם זוגך על אותה הבטחה אינפטילית מהעבר ולומר לו את כל אשר כתבת כאן.
אני הייתי הולכת על האופציה השניה, מאחר וזו הבטחה מאוד לא בוגרת ולא ריאלית כפי שהבנת, ואין שום סיבה שהיא תהיה תלויה באויר לנצח.
בהצלחה.

תודה על תגובתך.

אין לי ספק שיש לי עוד הרבה מאוד מה ללמוד, כמובן.

הייתי מאוד רוצה לספר לו ולדבר על זה כדי לשחרר את העניין הזה מעליי, וללכת בדרך שפויה יותר. אבל מה עושים אם יודעים שאין פרטנר לדיבור הזה, והכל ייצא עקום ומעוות באוזניים שלו?

Aski7

New member
איזה דרך שפויה?

אוקי אז נניח תספרי לו.. כמובן שזה יפריע לו (ונראה לי בצדק.. זה היה מפריע גם לחבר שלי.. משהו בביטחון העצמי שלהם והרצון להיות יותר טובים מהאקסים.. לי דווקא אקסיות לא מזיזות)
אבל יפריע לו ותהיה קצת סצנה והאשמות ומה את חושבת שהוא יגיד? צודקת זה בסדר תחטטי??? את חושבת שהוא לא יחזק רק את ההבטחה? ואת תתני לו אותה שוב?
דברים לפעמים מתחילים להפריע כשמדברים עליהם.
אז יש לך מצפון כי את יודעת שזה יפגע בו. אבל תחשבי גם עליו ואם אין שם באמת כלום חבל להכניס את הבחור לסרטים ולחוסר ביטחון בך. הוא לא בטוח יבין את זה כמוך. והוא רק יהיה יותר קנאי לך וחשדן.
שחררי. תסלחי לעצמך.
אני ממש לא מייעצת לך לא לספר כל דבר (ויש פה אנשים שימליצו לך להימנע מלספר עד שהגעת לבגידה ממש)
זה מאוד יפה דווקא בעיני הצורך הזה להשאיר הכל נקי עם בן זוג ופתוח.. וככל שיתחילו יותר הסתרות זה יהיה פחות תמים. דעי גבול להסתרת הדברים הקטנים ונסי להימנע ממה שמפריע לו.
אלא אם כן הוא יודע שאת לא מוכנה לוותר על זה.
ופעם הבאה אל תכניסי את עצמך לפינות כאלה :)
מצפון זה לא נעים.

אם החבר הנוכחי שלך כל כך חסר ביטחון

שגם אחרי 3 שנים איתך איננו יכול לסבול את העובדה שהיה לך פעם חבר שאהבת, שהשפיע על חייך ומסקרן אותך מה קורה איתו היום, אז יש לו בעיה מאוד גדולה בחיים ולכם בעיה מאוד גדולה בזוגיות.

seeyou

New member
נסיכונת קטנטנה / מלכת צרפת מארי אנטואנט

המלכה נזכרת בזכות המשפט המפורסם : "אם אין להם לחם, שיאכלו עוגות"

ואת במשפט :"הכל ייצא עקום ומעוות באוזניים שלו"

תביני (את כבר לא ילדונת כמו בתמונה בכרטיס שלך)

-כללי "משחק" בינו לבינה משתנים עם הגיל/סטטוס חברתי/מקום

-יש דברים ששומרים בבטן

- מילה שיוצאת אי אפשר להחזיר

- ה"אמת" שלך הוא לא האמת שלו(או אחר)

הפילוסוף הצרפתי,מונטיןMichel de Montaigne,דגל בסיסמא
"אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש".

neomiad

New member
לא לספר

ואני אגיד לך למה:
1. כי זה לא חשוב. את בנאדם, זה מסקרן אותך אז בדקת וזה די נטול משמעות בפני עצמו.
2. כי אם את תעשי מזה עניין חשוב, הבנזוג שלך עלול לטעות ולחשוב שכן.
3. כי אם את רוצה להיות בוגרת ומפוקחת, תקחי אחריות על מה שעשית. את רוצה לרוץ ולספר לחבר, כדי להסיר מעצמך את האחריות ולהעביר אותה אליו. תשמרי את זה אצלך ותתמודדי (עם הסקרנות הטבעית והבריאה שלך..
)

chenby

New member
רגע

אז להסתכל על פרופיל בפייסבוק נחשב לבגידה מבחינתך?
או מבחינתו?
לא הבנתי למה זה לא בסדר, עד כדי כך שזה משהו שאת צריכה "להתוודות" בפניו?
"יש לי משהו לספר לך, אתה יושב?"
אכן אבן מיותרת.

תודה.

עבורי, כיום, ממש ממש לא. ממש לא נחשב לבגידה וזה אפילו מגוחך שייאמר כמו שעולה מהטון שלך, בצדק.

מה שמפריע לי היום הוא עצם ההבטחה שהפרתי. לא משנה על מה היא.

chenby

New member
איך אומר

רבי נחמן מברסלב, אם אתה מאמין שאתה יכול לקלקל, תאמין שאתה יכול לתקן.
אוקי, הפרת הבטחה. אוי ואבוי נשלח אותך למשפט..
את יכולה פשוט לקבל את זה, כי את לא יכולה להחזיר את הגלגל לאחור ולא להפר את ההבטחה, ועוד יותר פשוט מזה, את יכולה להבטיח לעצמך שכל הבטחה מעכשיו, את תעמדי בה, אחרת לא תבטיחי.
ואת גם יכולה לבדוק אולי אפילו ביחד איתו כמו מן תאום ציפיות, לסדר מחדש את ההבטחות ביניכם, כי אם הבטחת לו דבר כמו "אני לא אציץ לעולם בפרופיל של לא משנה מי, והרי את לא תעמדי בזה וזה בסדר גמור כי זו הבטחה די טפשית (גם אם רומנטית לכאורה) אז תבטלי את "ההבטחה" הזו, ותהיי חופשיה להציץ באיזה פרופיל שבא לך, כי באמת מותר לך (אפילו אם להסתכל בפרופיל של האקס זה סתם טיפשי ולא מוביל לשום מקום) בקיצור, תהיי רכה עם עצמך, אין שום דבר שהוא כל כך דרמטי. תזכרי את זה כחוק לחיים. זה יקל עלייך במצבים קצת יותר מאתגרים מפרופיל בפייסבוק.

יש לך רגשות כלפיי האקס - וזה מותר ובסדר

יש לאקס משמעות בחייך כי העובדה שיש לך חבר איננה מוחקת את עברך.
לדעתי הבעיה איננה אם את מציצה לדף של האקס אלא שבמערכת היחסים ביניכם אין מקום מכובד גם לעבר שלך ואת צריכה להסתיר אותו כאילו שהוא כתם מכוער.

habubnik

New member
אז תספרי, ותריבו על זה

את חושבת שתרגישי יותר טוב?
הוא לא מסתכל על אף אחת בפייסבוק? בטוחה? או שאולי הוא פשוט לא מספר לך?
נשמע לי כמו דרך ליצור את הדרמה הכי מיותרת בעולם.

looking 4the

New member
אני כול הזמן מסתכלת בפייסבוק על אנשים

על חברים שלי מהעבר על הנשים שלהם על הילדים שלהם
על חברים מהתיכון מהצבא מהאוניברסיטה על החברים שלהם
על הילדים שלי (שלא מרשים לי) על החברים שלהם על החברים של החברים שלהם ..
ואני לא מספרת.

ואין לי שום אבן על הלב.

לא סתם אומרים על ראש הגנב בוער הכובע.

מה קורה בלב שלך, זה מה שבאמת חשוב.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לספר ומייד

כל רגע שמתבזבז על התעסקות שלך בשטות הזאת הוא מיותר.
תספרי, ומה שיקרה, יקרה.

אולי תגלי שיחסיכם לא מושלמים?
אולי תגלי שהוא לא מושלם?
אולי תגלי שאת לא מושלמת?
אולי תגלי שניפחת משהו שבכלל לא חשוב?
אולי תגלי שכל יחסיכם בנויים על שקר?
אולי תגלי ש....
בכלל לא חושב לדעת מראש מה תגלי.

חשוב לגמור עם הפארסה הזאת.
ואם יהיו לכך מחירים, אז יהיו מחירים.
מה שהכי חשוב הוא לא להתקע באוננות מחשבתית על מה ולמה ואילו ומחד גיסא ומאידך גיסא.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ספציפית על הפרת הבטחה

אכן צריך לקיים הבטחות.
וגם צריך לא להפליץ ליד אנשים אחרים.
אבל מה לעשות, וזה קורה וגם זה קורה. אנחנו רק בני אדם.
כאמור, לכל דבר מחיר. ועל המחיר אפשר גם להתתמקח. לא חייבים לשלם בדיוק מה שהמוכר כותב על האריזה. מערכת יחסים, כידוע, היא דבר דו-צדדי.

מסובכת

New member
דבר ראשון את עוד לא בוגרת נפשית

ואכן החיים עוד לא גרמו לך להתבגר עדיין.
למה אני כותבת את זה? כי מה שאת חושבת שזה רע
זה דבר פעוט, זה ילדותיות, ובכלל החבר הזה שלך, עוד יותר ילדותי ולא בוגר, אז כך שבמקרה של חוסר הבנה מין מצא את מינו.

למה את חושבת פייס קיים? להציץ, לשמור קשר ועוד ועוד...
את לא שומרת קשר אינטסיבי והדוק, אז מה הבעיה? למה לקחת קשה.
אם את מתעקבת על דברים כאלה ומעירה את יצר המצפון שלך (אגב, אני גם מאלה שהמצפון שולט בהם, אז כך שאני גם טורחת להסביר את זה למי שחי איתי( מה יהיה איתך במצבים שהחיים יעודו לך משימות קשות מאוד?!! תעני לעצמך. את צריכה לדעת להפריד, משהו שנעשה בצורה סטמית כי הסקרנות/הרצון בוער לך ותו לא והסתכלת/פעלת שום מצפון לא אמור להתעורר, ובטח שלא וויכוח. את צריכה פשוט ״לאלף״ את מי שחי איתך שאת בחורה בוגרת ויודעת איזה קווים לא לחצות, והקטע הזה לא קו אדום אפילו, ואם הוא חושב ככה אז זה מראה על צר אופקים וקנאי שעדיף לשמור מרחק.
דברי איתו וזהו, וזה טבעי שתרצי מדחף סקרנות שהפייסבוק מאפשר לרצות להציץ בכרטיס של מישהו שהיה חלק מחייך ללא שום סיבה נוספת. ואם הוא מפרש זאת אחרת אז את צריכה להראות לו את הדלת (או את החלון:).

בהצלחה

למעלה