התייעצות

בחיי

New member
התייעצות

אהלן כולם!

דפדפתי קצת בפורום והבנתי שהגעתי למקום הנכון. כך לפחות אני מקווה.

בעוד פחות משנה אני עתיד לסיים את לימודי במסגרת תואר ראשון במדע המדינה באונ' ת"א והתחלתי לחשוב על תואר שני בתחום.
אני מתכנן ללמוד תואר שני בתחומים שקשורים למדע המדינה- בחירות, דמוקרטיה, ממשל ושות'.

לאחרונה אני משתעשע באופציה לעשות את התואר השני מעבר לים, עדיפות לאחת האוניברסיטאות העילית בארה"ב (כדוגמת בי"ס לממשל ע"ש קנדי בהרווארד).
הציונים שלי בתואר הראשון לא בשמיים, אבל יש לי ניסיון חיים עשיר מאוד למיטב הבנתי זה משחק תפקיד חשוב בקבלה למוסדות כאלו.

מישהו פה התנסה בעבר בלימודי תואר שני באחת מהאוניברסיטאות הללו? מהן הדרישות הבסיסיות בד"כ?

אני קצת מגשש באפלה... אני אשמח אם תוכלו לסייע בכל מידע שעשוי להיות רלוונטי.

טנקס

מקורות מידע

אתה צריך יותר מיקוד, אומנם יש לך עוד 8 חודשים לשנה הקרובה, אבל זה ממש מעט זמן.

אתה צריך להחליט איפה את רוצה ללמוד, לגלוש לאתרים שלהם ולהרכיב רשימת דרישות ומנחים פוטנציאלים: למשל עבור 10 אוניברסיטאות זה 30 איש על תחומי מחקר, ודרישות.
לאחר מכן אתה צריך ללמוד ולהבחן בGRE ומבחן אנגלית לבחירתך, לתרגם עבודות, להשיג לפחות 3 המלצות ולהרכיב את 10 ערכות ההרשמה שלך, לערוך להן טיוב ולשלוח.

תתחיל בלקרוא מאמרים בפורום, תוודא שאתה אכן רוצה דוקטורט (תואר שני הוא סיפור שונה לחלוטין), ותתמקד באיפה אתה רוצה ללמוד.

בחיי

New member
אני מחפש תואר שני...

כתבת שזה סיפור שונה לחלוטין... מה הסיפור במקרה כזה?

Philip Jr

New member
יש לי הצעה

ואגב - אחר כך אשמח גם לייעץ..

בארה"ב מרבית התוכניות הן ישירות לדוקטורט. הפרטים עליהן מדרישות הקבלה ועד לתכנים, הסגל האקדמי וכדומה נמצאים באתרים של המחלקות הרלוונטיות. כדאי מאד שתשקיע כמה ימים בשיטוט בין אתרי המחלקות (למשל זו שהזכרת) ואז תחזור עם שאלות מעט יותר ממוקדות.

דבר אחרון - אם אתה תוהה מאיזו מחלקה להתחיל, אכן אתה יכול להתחיל בדירוגים בגבוהים יותר - "אוניברסיטאות העילית" לשיטתך. קח בחשבון שדירוגים זה ממש לא הכל בדוקטורט, ולא תמיד הדירוגים מייצגים את איכות המחלקה או החוקר הספציפי שתעבוד איתו.

נעם

בחיי

New member
תודה על התשובה, אבל...

אני מחפש תואר שני ולא דוקטורט... אני בחור צנוע

Philip Jr

New member
צניעות זה מצוין!

הבעיה היא שבארה"ב גם בתחום של מדעי המדינה מרבית המוסדות מציעות דוקטורט, ולא תואר שני. זו פשוט השיטה המקובלת שם. האם זה אומר שאין בכלל אפשרות לתואר שני בתחום שלך? לא, אבל אני לא מבין בו מספיק כדי לומר לך..

בהצלחה!
נעם

מאי261

New member
נכון לגבי מדע המדינה אך לא

לגבי מדיניות ציבורית / מנהל ציבורי שנחשבים תארים מקצועיים ואפשר לעשות בהם תואר שני במגוון מקומות.
קח בחשבון רק שזה מאד יקר ואין כמעט מימון (כמו לתארים שניים מקצועיים אחרים.)

שלייבלה

New member
לגבי תואר שני במדיניות ציבורית

מכיוון שהזכרת את ה-kennedy school, אני מניחה שאתה מתכוון לתואר שמכוון יותר לפרטיקה ופחות לדיון תיאורטי במדע המדינה.
אם אני צודקת, אז יכול להיות שכדאי לך לחפש תואר שני במדיניות ציבורית (public policy ונגזרותיו). לגבי התארים האלה יש גם יותר סיכוי שיעניקו משקל פחות לציונים שלך, ויותר לניסיון.
ובאופן ספציפי - לקנדי סקול, וגם למקבילותיו באוניברסיטאות אחרות, יש כל מיני תוכניות שהן בשיתוף פעולה עם מקומות עבודה שונים - תוכניות לעובדי מדינה, לעובדים בולטים במגזר השלישי, וכו' וכו'.
יכול להיות ששווה לך להתעניין באפשרויות הללו במסגרת העבודה שלך כיום.

למעלה