התייעצות

Tadmore

New member
התייעצות

בוקר טוב !
לפני כשנה אימצנו חתול שמשפחתו הקודמת עקרו לו את הציפורניים ועזבו אותו כשנסעו לחו"ל. החתול בן 3 בערך. הבעיה היא שבמהלך הוצאת הציפורניים שלו, הווטרינר הותיר ציפורן אחת. מכיוון שהחתול לא משייף ציפורניים והוא מאוד אלים מכדי שאנחנו נוכל לקצוץ לו את הציפורן מדי חודש, הציפורן הזו חדה מאוד, וכל שריטה שלו כלפינו, גוררת שריטה בעומק רב ופציעה רצינית.
רציתי להתייעץ האם אתה ממליץ לעקור גם את הציפורן הזו?

בעיה

ע"פ החוק אסור לעקור ציפורניים לחתול, לא משנה אם מדובר ב-10 ציפורניים או ב-1.
החריג היחיד בחוק הוא עקירה למטרות רפואיות - או של הבעלים או של החתול,
לדוגמא: אם הבעלים חולה סרטן ומטופל בכימותרפיה והחתול שורט אותו ועלול לגרום לו מחלה קשה- זו סיבה רפואית.
אני מקווה מאוד עבורכם שזה איננו המצב.
האם ניתן לקצוץ לו את הציפורן אצל הוטרינר? האם ניתן להדביק לו כיסוי סיליקון?

מסכים עם טל - ועוד..

הי
נקודה קטנה - דווקא זה שהציפורן שלו חדה מראה שהוא כן מפעיל אותה. אם הוא היה מזניח אותה, היא היתה נהיית עבה וגסה ולא היתה חדה כלל. ואם הוא מפעיל אותה והיא חדה ומסוגלת לשרוט - אז אם היו לו 10 הוא כנראה היה שורט גם איתם...
אני בהחלט מחזק את ההצעה של טל - לשים לו כיסוי סיליקון. זה מחזיק חודשיים שלושה ומשנה את התמונה!
הנה דוגמה - החתולה שבתמונה היתה מטורפת, מאז הכיסויים האלה הקשר בינה ובין הבעלים שלה השתפר מאד והיום כשהכיסוי נופל מאחת הציפורניים היא גוזרת ומדביקה אחר לבד..
בהצלחה
ארז

חייבת לשאול לגבי הכיסויים

הילדים בני 3, מתן במיוחד התחיל לגלות את נפלאות המרדפים אחרי צ'ומפי

צ'ומפי בד"כ בורח ממנו, אבל לעתים נותן שריטות אזהרה - את הילדים הוא שורט הרבה יותר חלש מאשר אותנו המבוגרים, אבל עדיין זה מוריד לי כמה שנים מהחיים
- עד כה הוא שרט אותם רק בידיים, אבל אני מפחדת מהיום שהוא יתחיל לנסות לשרוט אותם בעיניים חו"ח.
יש לציין שאני מצליחה לגזור לו ציפורניים בבית - כלומר אני יוצאת שרוטה וחבולה, אבל המשימה מוכרזת כהצלחה.
שאלתי היא - האם חתול עם כיסויי ציפורניים מצליח עדיין לטפס על רהיטים ללא נפילות? (האם יצליח לקפוץ למקומות גבוהים)
האם חתול כזה לא ירגיש מתוסכל וינשוך כי הוא לא יצליח לשרוט? (את המבוגרים הוא מאוד אוהב לנשוך עד חורמה, לילדים הוא עוד לא עשה את זה)
מה המחירים פחות או יותר? והאם מחייב תמיד טיפול אצל וטרינר?

שאלות טובות...

לקפוץ על רהיטים - אין סיבה לא, גם ככה לא עושים את זה עם הציפורניים
מתוסכל - לא ממש. מבחינתו הוא עשה את שלו (ואגב - הילד לרוב יבכה ממש כאילו שרטו אותו מהעלבון...)
מחירים - משתנה בין מקומות, צריך לברר אצל הוטרינר שלך. לרוב כדאי לפחות פעם ראשונה אצל הוטרינר - ולפעמים צריך לזה טשטוש. אחרי זה יותר פשוט כי זה נופל אחד אחד... בפעם הראשונה תבקשי שיסבירו לך איך וכמה לגזור
בהצלחה
ארז

Tadmore

New member
תודה על הרעיון

אני באמת אנסה לברר עם הווטרינר הקרוב אלי לגבי הכיסוי. פשוט להביא אותו לשם זה סרט.
תודה

למעלה