התייעצות

יעלשבת

New member
התייעצות

שלום, מבקשת להתייעץ בקשר לבן שלי הוא בן 21 חייל משוחרר ומאז השחרור (3 חודשים) הוא כמעט ולא יוצא מהבית כל היום או בטלבזיה או במחשב, בזמן השירות הצבאי הוא היה יוצא עם בלילות עם חברים (לא מהצבא) די הרבה ומאז השחרור הוא לא יוצא כמעט בכלל לא ביום ולא בלילה, הוא מחפש עבודה ויוצא רק מדי פעם לראיו וחוזר. כשאני שואלת אותו למה אתה לא יוצא הוא אומר שחלק מהחברים עדיין בצבא וחלק לומדים (לא נראה לי שזו הסיבה ואני חושבת שהחברים שלו כן יותצאים) הוא טיפוס סגור ואני יודעת שקשה לו עם שינויים. מצב הרוח שלו בסדר (לפחות ממה שנראה כלפי חוץ) ובכל זאת קשה לנו לראות אותו במצב הזה. מה ניתן לעשות?? תודה

גרא.

New member
יעלשבת,אכן קשה למדי למשוחרר טרי מהצבא,

לחזור לחיים האזרחיים כאילו להד"מ.יש גם הגיון בלא לבדוק את העובדות בטענה שלו שחלק מחבריו עדיין בצבא,ואחרים לומדים,כמו משוחררים אחרים בדרך כלל לבחינה פסיכומטרית.בכל מקרה,הוא זקוק לזמן שלו להסתגלות מחד לאזרחות,ולחץ להחיש את הקצב,יכול מאד להכביד עליו.בכל מקרה,כדאי שתתיעצי או יותר נכון תציעי לו לפנות לייעוץ ליחידה להכוונת חיילים משוחררים במשרד הבטחון ,ראי קישור מצ"ב דרך היחידה יתכן שיוכל מהר יותר למצוא עבודה נדרשת למשל המיועדת לחיילים משוחררים.ועבודה,משמעותה בין היתר,הכרויות חדשות,והזדמנויות חברתיות שלא היו לו קודם. http://www.army.co.il/page/335

למעלה