התייעצות (-:

התייעצות (-:

שלום לכולם, אודה לכם על טיפים.... אני רוצה להכין עוגת "אנגרי בירד" ליום הולדת. 1. חשבתי שיהיה נחמד אם יהיה לעוגה נפח בצורת חצי כדור. האם אני יכולה לאפות עוגה בקערה עגולה? כמובן שאאלץ למצוא פיירקס או משהו חסין חום. והיה ולא אמצא, האם מישהי ניסתה לאפות בקערת נירוסטה? על פניו נראה לי אפשרי - כמו סיר ג'חנון. מה דעתכן. אשמח לשמוע עיצות איך לקבל חצי כדור. 2. אני מתכוונת לעשות את הציפוי מבצק סוכר וזו הפעם הראשונה שלי.... אמאלה ! בכדי להגיע לגוונים החזקים של אדום ושחור, אילו חומרים אתן ממליצות לי לקנות. 3. אם אני עושה את הציפוי בלילה שלפני המסיבה - המסיבה בבוקר בגן, עלי לשים את העוגה במקרר למשך הלילה? הבצק לא יכול להתייבש ולהיסדק? סליחה על מבול השאלות ותודה מראש על תשובותיכן.

הזאהיר

New member
אז ככה:

דווקא נפלא לאפות בסיר ג'חנון - אך מזה לא תקבלי צורת חצי עיגול. מפרייקס דווקא כן. בנוגע לאר כלי נירוסטה - בעיקרון צריכה לבדוק אזהרות יצרן ישנם קערות נירוסטה שאינן מתאימות לאפיה. פרייקס זה רעיון מעולה!!!! ובעיקרון יש תבניות בומב המיועדות בול בשביל המטרה שלך אך אם זה למשהו חד פעמי חבל להשקיע על רכישת תבנית בומב. לגוונים כהים כמו אדום ושחור אחד מש 2 : מכיוון שבסכ"ה מדובר בכמות קטנה של בצק בצבעים העזים הללו אין כל בעיה בצביעת הבצק רק קחי בחשבון שדרוש הרבה צבע ביחס לבצק כך שאח"כ את בהחלט חייבת לתת לבצק לנח וצפי מלחמת הסרת צבעים עיקשת מהידיים
במידדה ולא בא לך על הסאגה הזו ניתן לרכוש את הבצקים צבועים מראש ואז הייתי ממליצה לך על סטיין אייס כיוון שהשחור והאדום שלהם באמת נראה טוב ולא דהוי. אם בכוונתך לציפוי בצק סוכר במקרר - אז סטיין אייס ועלמה שורדים טוב טוב את המקרר. דבר אחד שלא הבנתי - למה את מתכוונת בשאלה אילו חומרים לקנות?

רק מוסיפה לגבי אפייה בתבנית עמוקה...

קחי בחשבון שצריך לאפות זמן ארוך יותר ובחום נמוך יותר...

ואוו, תודה על התגובה המפורטת

לגבי סיר ג'חנון, לא התכוונתי לאפות בו רק נתתי דוגמה של אפיה בנירוסטה ותהיתי אם אפשר לאפות בקערה לסלט מנירוסטה. אם מישהי ניסתה אשמח לשמוע. אני מבינה שאוכל לקנות בצק צבוע. נשמע מצויין. אחפש את סטיין אייס או עלמה. אני באיזור הצפון, אם מישהי מכירה מקום בו אוכל לקנות, שוב אשמח לשמוע. עכשיו לשאלתי אילו חומרים לקנות. מאחר ואני טירונית בבצק סוכר תהיתי איזה סוג לקנות. - על זה ענית לי. במידה ולא אמצא סטיין אייס או עלמה צבעוניים ואאלץ לקנות פשוט בצק סוכר רגיל, האם זה שקונים בסופר מספיק טוב? ראיתי שיש עכשיו בסופר חומרים של "מיימונס" שנראים טוב. מה דעתכן? עכשיו לצבע, האם לקנות ג'ל צבעוני לערבוב בבצק סוכר? יש המלצה? האם אגיע לגוון עז? מבינה שאזדקק לכמות צבע נכבדה כדי להגיע לגוון טוב. זה לא יפגע במרקם של הבצק סוכר? לסיכום ההודעה המבולבלת שלי 1. אם יש למישהי ניסיון באפיה בקערת נירוסטה כדי לקבל חצי עיגול. 2. מקום בצפון שאפשר לקנות בו בצק צבעוני של סטיין אייס או עלמה - (בק"ש או ראש פינה) 3. במידה ולא אמצא סטיין אייס או עלמה חוות דעת על מה שאפשר לקנות בסופרמרקט והמלצה על סוג 4. אם לא אמצא בצק צבעוני באיזה חומרים להשתמש, סוג בצק וסוג צבע לערבוב. מי ששרדה עד הלום תודה. סוף שבוע יצירתי ומתוק.

הזאהיר

New member
תשובות:

1. מכיוון שאני פולניה בעיקר באופי אז אני יקית ואופה רק במה שמיועד לאפיה כך שמעולם לא ניסיתי בקערת נירוסטה לסלט. צריך לבדוק אם מוטבע על הקערה שהיא עמידה לחום תנור במידה ולא צויין עליה כך לא הייתי מנסה אפילו. 2.בנוגע לבצקים - הבצק הצבוע של סטיין אייס בגוונים עזים ויפים , מעולם לא ניסיתי עלמה צבוע, משתמשת רק בבצק הרגיל של עלמה וצובעת במידת הצורך כך שאין לי מושג מה עומק הגוונים של הבצק הצבוע שלהם. בסופרים את יכולה למצוא בצק של הרמשלג מה שכן השחור שלהם הוא כמו אפור דהוי אם אני לא טועה האדום דווקא סבבה אבל שוב רק אם אני זוכרת נכון - מעולם לא השתמשתי בבצק צבוע שלהם עקב נסיון רע עם השחור. 3. בנוגע לצביעת בצק - רק עם צבע מאכל ג'ל!!!! אמריקולור, וילטון, מג'יקקולור, גילרו - חפשי את האקסטרה שחור ואקסטרה אדום בלבד. וכן תצטרכי כמות יחסית יותר גדולה של צבע. לאחר הצביעה הבצק יהיה רטוב ונוזלי מדי לעבודה תני לו לנוח 24 שעות. זה גם מה שעושים בכלל עם צביעת בצק - כך את גם יכולה לדעת בדיוק תוצאה סופית של עומק הצבע. 4. קשה לי להאמין שלא תמצאי את הבצקים ובכל אופן בנוגע לבצק סוכר בכלל - הכל עניין של ניסוי כל אחד ואחת מתחברים לסוג אחר של בצק או לכמה. לי למשל נח מאודד לעבוד עם עלמה אך לציפוי עוגה בלבד לפיסולים אני משתמשת או בהרמשלג או בסטיין אייס בתוספת CMC. לפרחים אך ורק בגםפסט של סטיין אייס - שוב הכל עניין של העדפות אישיות. נסיון של עבודה עם החומר. 5. במידה ולא תמצאי חומרים הרצויים - נסי הזמנה בטלפון אצל סושף או סער שהם צפוניים יותר למשל. שווה הצצה לאזור המרכז כדוגמת מותק סוכר בוטיק ויצירות מתוקות של ליאת אביבי. אלא יחסית צפוניים יותר מהשאר. 6.בהצלחה

הי יש לך את כפיות גם בק"ש וגם בראש פינה.

ויש את אלמוג בצפת ששווה נסיעה, בהצלחה !!!!

היי, תגידי שלחת היום מישהי לחנות כפיות בק"ש כ

כדי שתקנה לך קערה בצק וצבעים. נראה לי שפגשתי אותה שם כשהלכתי לקנות בצק. הראיתי לה תמונה של עוגה שהכנתי עם כדור כי היא אמרה שאת רוצה להכין כדור. בכל אופן, מאיפה את?

למעלה