התייעצות..

התייעצות..

היי, אני בת 22 וחצי ואני בשלב כזה בחיים שאני לא סגורה על עצמי בכלום. חזרתי מחו"ל לפני חודש כשהאופציות היו - או לטוס שוב או לעשות פסיכומטרי ובגרויות במטרה להיפטר מזה ואולי אפילו להתחיל ללמוד שנה הבאה. בסופו של דבר החלטתי להישאר בארץ ולעשות את הפסיכומטרי ואח"כ את הבגרויות. אני גרה עם אמא שלי וממש לא מוצאת את עצמי בבית שלה במיוחד אחרי שחזרתי. ופתאום עלתה בי התהייה בימים האחרונים אם לעשות את הפסיכומטרי בכלל כי אני לא בראש לזה כרגע... ומצד שני אני גם לא בראש לטוס עכשיו לחו"ל... כי בא לי לשנות את המקום שאני נמצאת בו אבל למצוא את הפינה שלי ולבנות את החיים שלי. אז חשבתי אולי לוותר כרגע על הפסיכומטרי והבגרויות , לצאת מהבית לגור לבד ולעשות את זה מקסימום שנה הבאה... אבל האם זה ריאלי ללמוד לפסיכומטרי בזמן כשמחזיקים בית לבד? (כי צריך לעבוד בכדי לשלם את כל ההוצאות האלה ובזמן שלומדים לפסיכומטרי- לא ממש עובדים :/...) מה הייתם עושים במקומי? ובכלל, מתי החלטתם לצאת מהבית ולמה? הרגשתם שזה היה הצעד הנכון?

אני חושבת שאת קצת מגזימה, בהחלט אפשר ללמוד

לפסיכומטרי ולעבוד במקביל. אני ממליצה למצוא עבודת משמרות לא תובענית מדי שתעניק לך את הגמישות שאת זקוקה לה לתקופת לימודים. רוב האנשים שהכרתי בחיי עברו לגור לבד (ולפרנס את עצמם) לטובת לימודי התתואר רחוק מההורים... ולימודי תואר הם קשים ותובעניים בהרבה מלימודי הפסיכומטרי, אין בכלל השוואה... חוץ מזה שיש משרות שבהן את יכולה למצוא זמן ללמוד תוך כדי עבודה, בעיקר במשמרות הלילה (מוקדים שונים, אבטחה וכו'), אני בזמנו עבדתי במוקד של חברת אבטחה, בעיקר במשמרות הלילה, ולא היה לי יותר מדי מה לעשות שם חוץ מלהביט במסך המחשב ולחכות שדברים יקרו (וגם כשקרו התפעול שלהם ערך כמה שניות גג)... לפעמים עברו שעות בין לבין והיה הרבה זמן ללמוד!

אני אגיד לך מה לא ריאלי

להחזיק דירה כשאין לך פסיכומטרי ובגרויות. טוב, לפחות בגרויות. יודעת למה? כי להחזיק דירה, גם עם שותפים, גם דירת חדר אחד, עולה כסף. בשביל כסף צריך הכנסה ובשביל הכנסה צריך בגרויות לפחות, אלא אם את רוצה להיות מאוד מאוד מוגבלת ביכולת התעסוקה שלך ולעבוד בעבודות פיזיות. לכן, כדאי מאוד לעשות פרה-פרה, להשלים בגרויות, לעשות פסיכומטרי אם את רוצה להמשיך להשכלה גבוהה ולא לדחות את זה בעוד שנה ועוד שנה.

paradise fools

New member
סליחה כן...

אבל גם אנשים ללא השכלה יכולים לשכור דירה. ממתי בגרות היא בכלל פקטור למשהו? חשבתי שכולם התבדו שזה שטויות במיץ עגבנית כבר ממזמן המשפט " בלי בגרות אין עתיד" הוא חסר משמעות. ישנן עבודות מכניסות רבות שניתן לעבוד בהן ללא השכלה פורמאלית ושהן לא עבודות פיזיות. לדוגמא: עבודות אבטחה למיניהן (כאלה שדורשות פוטרול אחת לשעה ובשאר הזמן ניתן ללמוד), משרות אדמינסטרציה (לא צריך בגרות כדי להקליד או לתייק), משרות בתחום מכירות ועוד... כול העבודות שציינתי הן בשכר שמעל למינימום. כדי להחזיק את הראש מעל המים המלצתי היא קודם לחסוך כסף התחלתי ללימודים ואז לשכור דירה או לשלם את הלימודים בתשלומים. בימינו קשה לתחזק בית גם עם משכורת הרבה מעל המינימום...אבל אפשרי

ויותר מזה

בימינו זה לא סוד שמלצרים למשל מרוויחים יותר מרבים אחרים שעובדים במשרה מלאה. גם בשירות לקוחות מרוויחים שכר שמאפשר להחזיק דירה לבד אם עובדים בהיקף של משרה מלאה ולא חסרות אפשרויות אחרות. נכון שתמיד כדאי שתהיה בגרות מלאה ורצוי גם תואר ואם אפשר אפילו תואר שני, אבל זה מאוד ריאלי לשכור דירה גם אם אין לך את כל אלו, זה אפשרי גם אם לא סיימת ביה"ס יסודי. לרכוש דירה אולי יהיה לך יותר קשה אבל לשכור דירה זה אפשרי עבור כל מי שמוכן לעבוד.

NightElf

New member
אם מישהו רוצה לשכור דירה

אז עבודה פיזית כמו מלצרות לא צריכה להיות הדבר שמרתיע אותו, לפעמים זה עדיף מאשר להשאר לגור עם ההורים (אצל מי שבשבילו זה כבר נמאס).

tenen

New member
2009, 44% מבין תלמידי י"ב היו זכאים לבגרות

אני בטוח שגם השאר יסתדרו. מלבד זאת לאדם שלא סיים בגרויות ללכת במסלול הרגיל זה לפעמים טיפשי להחריד ונדרש רק במקצועות מאוד מסויימים. אם הגברת תרצה ללמוד רפואה את צודקת. אבל כל כך הרבה מקצועות אחרים ניתן ללמוד בדרכים אלטרנטיביות שהרבה פעמים יהיו יעילות יותר מהמסלול שאת מציעה (למשל בתחום שלי למי שהולכת על מדעי המחשב עדיף ללכת לפתוחה ולחסוך שנה ומשהו של השלמות שיהפכו בעתיד לעוד שנה של ניסיון או למי שהולכת על עריכת דין או ראיית חשבון עדיף מכללות על השלמות)

NightElf

New member
אני חושב שלפני שתעברי לדירה משלך

כדאי לוודא שאת מסודרת מבחינה כלכלית, שלפחות יש עבודה והכנסה קבועה ואז אפשר להשלים בגרויות וגם ללמוד לפסיכומטרי. ישנים הרבה סטודנטים שגם עובדים (משמרות בדר"כ) וגם שוכרים דירה ככה שזה כן אפשרי.

veredvered

New member
לא שוכרים דירה עד שיש לך מספיק כסף

לפחות לחודשיים הראשונים (כולל התשלומים) אם את לא בראש של לימודים כרגע, עדיף שתחסכי את הכסף שלהם ובינתיים תתחילי לעבוד ולהתקדם

למעלה