התייעצות

nl989

New member
התייעצות

היי, רציתי להתייעץ בקשר לכמה דברים, אני כרגע במסגרת של לימודים לפני תואר ומאוד קשה לי כל הקטע של העומס בלימודים ביחד עם החברה ועם החרדה החברתית. מה שמאוד קשה לי בעיקר זה לדבר מול קהל כשצריך ולענות על שאלות לפני כל הכיתה שזה קורה הרבה פעמים ואפילו סתם לדבר עם המורה או עם אנשים אחרים כמו שכבר כתבתי כאן מה שחשבתי זה שאולי כדאי לספר למורה שלי על הבעיה שלי -החרדה החברתית וככה לקבל ממנו הבנה בנושא שלא יציק לי מול כל הכיתה ויבקש ממני לענות על שאלות וכו', זה רעיון טוב או שעדיף לי להתמודד ולנסות להיות כמו כולם בלי הנחות? פשוט מתי שהוא מדבר איתי ובמיוחד לפני כולם אני מרגישה כ"כ רע עד כדיי כך שבא לי באותו רגע להגיד לו תקשיב יש לי בעיה של חרדה חברתית אני רוצה שינסה להתחשב בי..עד כמה שזה יהיה מביך שהוא ידע. עוד דבר זה שלפעמים כשאני מדברת עם אנשים אני מרגישה שהם רואים עליי את החרדה לפעמים, והרבה פעמים אני חושבת שחושבים עליי דברים רעים, זה דבר אופייני לאנשים עם חרדה חברתית? לחשוב שאנשים חושבים עליך דברים רעים כמו "היא טיפשה" וכדומה...ולנתח כל התנהגות של מי שמסביב כאילו לא מחבבים אותי ולא חושבים עליי דברים טובים...? האם כדאי לשתף אנשים מסוימים בבעיה שלי או לנסות להתנהג כאילו הכל בסדר אצלי ולהסתיר את זה ולהתנהג כמו כולם? קשה לי להסתיר את העובדה שאני ח"ח אבל אני לא רוצה מצד שני שיסתכלו עליי כשונה, אני חושבת האם להשתתף אנשים בלי להתבייש בזה או להתנהג כמו כולם ולנסות להשתלב ככה בלי שידעו...

Oyvind

New member
../images/Emo221.gif

להמנע מלדבר לפני הכיתה זה רעיון לא טוב כי זה ויתור לחרדה, זאת הימנעות, והכי חשוב - על-מנת להפטר מהפחד הזה את דווקא חייבת לעשות את זה שוב ושוב. את צריכה לעשות דווקא את מה שמפחיד אותך ולא להתפתות להיות במקום של הנוחות. לכן את דווקא כן צריכה לדבר לפני הכיתה. תשאלי את עצמך מהם עיוותי החשיבה שיש לך בנוגע לדיבור לפני הכיתה ותתקני אותם. ותביני שלדבר בכיתה זו לא פעולת הרת גורל. למשל "בטוח אגיד שטויות" - זה עיוות חשיבה כי את לא יכולה לחזות את העתיד. יכול להיות שלא תגידי שטויות. מותר לך לגמגם, לפשל. תרשי לעצמך לטעות ואת תראי שהתוצאה תהיה הפוכה - את דווקא תדברי טוב יותר. כתבת "מרגישה שהם רואים עלי את החרדה". זה עיוות חשיבה. את לא קוראת מחשבות. את לא יודעת אם הם רואים, כמה מהם רואים, ואם בכלל. אולי יש אנשים שרואים שאת חרדה, אבל זה לא כולם וזה לא בוודאות. וגם אם כן - אז מה? חשבת על זה? אז מה אם הם רואים. איזה דבר נוראי יכול לקרות מזה? אז שיראו. אני לא חושב שאת צריכה לספר לכולם על זה שיש לך חרדה חברתית. לדעתי הכי טוב זה לספר לקומץ אנשים שקרובים אלייך.

giorno231

New member
לדעתי עדיף להתמודד עם הבעיה כמו שנאמר לעיל

אם החרדה לא עמוקה, ואין לך רצון להתגבר על זה (לגיטימי לחלוטין אם מדובר בחרדה קלה), ניתן לעשות מעשה ובכך להמנע מלחוות את הרגשות האלה בצורה רבה, ביחוד אם הדיבור לא הקל עליך בעבר (אבל רק כשמדובר בחוויות ספציפיות, ולא בכל מקרה). כמובן שכל הדברים שציינת הם אופיניים לבעלי ח"ח, והם נמצאים בראש שלנו אם נרצה ואם לאו. ולמה להתבייש בח"ח? אם היית חירשת, לא דוברת עברית טוב או בעלת הפרעות קשב היית מספרת? למי שאני מכיר טוב אני הייתי כן, את בהתאם לבחירתך. זה מה שאת ואין מדובר בהפרעה פסיכוטית קשה (שגם זה יש מי שמספר עליה), כך שזה לא דבר מבייש לדעתי.

yardeni21

New member
לדעתי

כדאי לך לשתף את המורה בבעיה שלך. אבל זה לא אומר שאת צריכה להרים ידיים ויותר לא להשתתף בשיעור. להפך- כמו שנאמר מעלי,את צריכה להמנע כמה שפחות. רק ככה החרדה שלך תרד. זה מתכון ודאי ומנצח זה יהיה קשה בהתחלה. וזה טוב שזה יהיה קשה. רק ככה תראי תוצאות לטווח הארוך אל תוותרי לעצמך :) ותהי בטוחה שאף אחד לא רואה את זה שאת חרדתית, וגם אם כן זה יהיה פחות גרוע ממה שאת חושבת .. לא קורה לך שאת רואה בנאדם לחוץ ? את ישר חושבת עליו דברים רעים? את חושבת שהוא מוזר? וגם אם כן- את חושבת שהוא לא יקום מחר בבוקר כי את חושבת שהוא מוזר? תאמיני לי שהוא יחיה עם זה יפה מאוד וכך גם את צריכה. אנחנו בני אדם מותר לנו להיות לחוצים מדי פעם.. וגם אםםםםםםםםם רואים שאת לחוצה- אז?? הרגת מישהו?? העולם נחרב!? את חושבת שמישהו יזכור לך את זה מחר?? תהיי בטוחה שהעולם ימשיך במסלולו הרגיל בין אם תלחצי ובין אם לא .. ואם קשה לך להסתיר את זה שאת ח"ח. אז אל תסתירי אני יודעת שזה קשה וגם אני מנסה ליישם את זה מעכשיו את לא מנסה להסתיר שום דבר ככל שתנסי להסתיר יותר - ככה תפעילי על עצמך יותר לחץ בנסיון להסתיר ותהיי יותר לחוצה תאמיני לי שרק ככה, בנוסף לפסקה הראשונה, החרדה שלך תקטן .

Lichy87

New member
היי

האם את מצליחה לענות לשאלות של המורה, או נהיית משותקת ולא מגיבה? אני יוצאת מנק' הנחה שאת כן מצליחה לענות. ואם כן, אז תמשיכי עם זה. זאת רק הרגשה לא נעימה, אבל כל עוד את מצליחה לתפקד למרות ההרגשה הזאת, מדובר בהתמודדות מוצלחת. ברגע שאת עונה על שאלה (אפילו אם זו טעות) תתני לעצמך
קטן ותהיי גאה בעצמך שהתמודדת עם עוד קושי. את דווקא יכולה לדבר עם המורה ולשתף אותו בבעיה שלך, שיהיה מודע שקשה לך וקצת יקל עליך. אולי שלא יפסיק לגמרי עם השאלות, אבל שהן יגיעו מתוך התחשבות כלשהי. לגבי השאלות אם זה אופייני ש... כן, כן וכן על הכל. זה לגמרי מאפיין אדם עם חרדה חברתית לחשוב שרואים עליו את החרדה ושמסיקים עליו דברים שליליים, ולנתח כל התנהגות וגם לשחזר מיליון פעם משפט שאמרת. זה מוכר וידוע. כמו שאחרים הגיבו לך מניסיון שלהם, גם אני אומרת מהניסיון שלי, לא רואים עליך את החרדה כמו שאת מרגישה אותך. אולי טיפונת. לא חושבים עליך דברים שליליים כמו שאת חושבת. וגם אם כן זה בדר"כ לא יהיה משהו רציני או קריטי כמו שירדן כתבה. תשתדלי לתפוס את עצמך כשאת מתחילה בלופ המחשבות שמנתחות ומשחזרות כל דבר קטן, ולנסות לעצור את זה. כי המחשבות האלה אוטומטיות ומהירות ומיד אחרי זה מפעילות את הרגש הלא נעים. את לא צריכה לנסות להתנהג נורמלי. גם אם תנסי זה לא יצליח. "נורמלי" זה כשאת מקבלת את הבעיה שלך, ומתמודדת איתה. ככה את יכולה לקבל את עצמך ולא להוסיף עוד דאגות מיותרות, כי מה זה בעצם נורמלי? תזכרי שחרדה זה רק הרגשה זמנית לא נעימה. אל תתני לה לשלוט עליך. תהיי את זאת ששולטת ובוחרת מה לעשות ומה להגיד. תנסי להתעלם מהתגובות הפיזיות, הן אשליה ולא מגנות עליך מכלום.

למעלה