התייעצות

fireballfxp

New member
התייעצות

ערב טוב לכם! אני נמצא בפרשת דרכים ולא יודע מה לעשות. אשמח לקבל ייעוץ! אני בן 25 וחצי מאזור אשקלון, סרן בצה"ל, עתודאי בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה מאוניברסיטת בר-אילן. עשיתי את בחינת הפסיכומטרי הראשונה בזמן התיכון בעזרת קורס קידום - זה היה במהלך החופש הגדול שבין י"א לי"ב וחלק נכבד מתחילת י"ב, ולדעתי לא הייתי מרוכז בזה מספיק. הוצאתי ציון של 560, ניגשתי מחדש לבחינה אחרי לימוד עצמי(לא הכי איכותי לדעתי) ושיפרתי ב-15 נק' ל575. אנגלית: 132. כמותי: 109 מילולי: 106 עקב הזמן שהלך לפסיכומטרי ירדתי לקבוצה של 4 יח"ל במתמטיקה, בסופו של דבר הוצאתי ציון של 92 בקבוצה של 4 יח"ל. - ללא הבונוס. במהלך י"ב גם יצאתי מלימודי פיזיקה 5 יח"ל, הגעתי בערך לשלב של לקראת סוף פרק המכניקה ומשם פרשתי. בכללי יש לי 32 יח"ל עם ממוצע מתואם של 105. הציון המתואם שלי ע"פ אונ' תל-אביב ( בגרויות + פסיכומטרי) הוא 601 נכון ליום זה. בסוף הלימודים שלי בתיכון(2004) ניסיתי להתקבל במסגרת העתודה להנדסת תוכנה בטכניון, דחו אותי כמובן והציאו לי כמה חלופות, וכמו שרשמתי בהתחלה למדתי לוג' וכלכלה בבר אילן - סיימתי עם ממוצע 82 בערך. כעת אני בקבע, יש לי עוד שנתיים עד סוף החוזה הראשוני, ואני מתחיל לחשוש כבר עכשיו. אני חושב על כמה אופציות להמשך: 1. להמשיך בקבע. 2. לעבוד במקצוע - מנהל לוגיסטי או משהו בתחום, כאשר הצבא יכול להחשב לי כניסיון. אשמח לדעת אם אנשים מכירים קצת את התחום ויודעים להגיד איך השוק כעת. 3. ללמוד הנדסת תוכנה בבן גוריון\ת"א. 4-5 שנים וזה בתנאי שאתקבל. 4. לעשות קורס מקצועי של ג'ון ברייס ודומיו ולנסות להשתלב בתחום לאט לאט - אורך הקורס כשנה + ולאחר מכן תחילת עבודה והמשך קורסים מקצועיים. כרגע יש לי שנתיים עד לסוף חוזה ואני רוצה לעשות עם עצמי משהו, לפתח קצת את הידע, לשפר את עמדת הפתיחה שלי כאשר אגיע לסוף החוזה בכדי שלא אצטרך לבזבז זמן, האופציות זה: לעשות פסיכומטרי מחדש במסגרת קורס לצורך העלאה בכ-100 נק' לפחות, אני רוצה 675 ומעלה..וקצת קשה לי ללמוד ללא מסגרת. לשפר בגרויות - מתמטיקה ל 4יח"ל ולעשות פיזיקה. מה אתם אומרים? האם אני יכול להתקבל להנדסת תוכנה\מדעי המחשב עם הנתונים שלי כעת? ללא שיפור? במה הייתם מציעים לי להתמקד? אם בכלל? פסיכומטרי? בגרויות? כיצד הייתם מציעים לי לשפר? בעזרת קורס? לימוד עצמי? שיטה אחרת? יש לי כמובן אילוצים של עבודה בצבא ולכן אני חופשי משעה 18:00 או 19:00 והלאה..אני מאמין שאפשר לסדר איזה יום אחד מוקדם יותר טיפה. מה הייתם ממליצים לי לעשות עם הזמן המועט שיש לי כרגע בכדי לקדם את עצמי? אני ממש אבוד ואשמח לכל עצה ודעה!! תודה!

עוז ozc

New member
לשאול, לברר ולעשות המון טלפונים

שלום, אתה מתאר מצב של מעיין הסבה מקצועית לתוכנה / מחשבים. אני ממליץ לך, מכיוון שיש לך כבר תואר ראשון - לפנות למוסדות הרלוונטיים ולהתייעץ עמם. במקרה שלך אני לא בטוח שתנאי הקבלה ה"יבשים" תקפים וזה מכיוון שאתה בעל תואר ראשון ולמדת באונ' בעבר. בנוסף, נסה לקבוע פגישות ייעוץ במוסדות הרלוונטים ותגלה שישנן מכינות, קורסי השלמה וכו' שאולי יכולים לעזור לך לוותר על פסיכומטרי נוסף או שיפור בגרויות. המפתח הוא במילה "לשאול". ועוד עצה אחת- פנה גם למכללות (במידה ואתה מעוניין כמובן) אשר בעלות מסלול דומה למקצוע שאתה מעוניין ואלי שם תנאי הקבלה גמישים יותר. שיהיה בהצלחה!!!

המלצותיי

קודם כול, אני חושבת שיש לך נתונים טובים, מוטיוואציה גבוהה ואתה עוד צעיר סה"כ. כפי שאתה מתאר אתה בפרשת דרכים אם להמשיך לקבע או לצאת לתחום הנדסת תוכנה שיש לך עניין. האם אין דרך לשלב בין ה- 2? לגשת ללימודים במכללה (כשלב ראשון) או קורס דרך הצבא ולעבור לתחום הנדסת תוכנה בצבא? בדוק אפשרות זו. לצאת פסכומטרי זה בהחלט אופצייה רק היעד לשיפור בעוד 100 נק' הוא אפשרי אך ע"פ הסקרים באחוזים נמוכים יחסית (קח גם את זה בחשבון) לכן, עדיף ללכת על הבגרויות (בהתחשב בעומס העבודה שיש לך). במקביל, נסה לקבוע פגישה עם היועצת בטכניון במטרה לנסות להגיע דרך וועדת חריגים ועל תנאי למסלול הלימודים(אולי יהיו מוכנים לקבל אותך). לקראת פגישה כזו כדאי שתצטייד במכתבי הערכה והמלצה מהגורמים הממונים (המפקדים) בצבא...זה יכול לעזור.....בהצלחה!!

sorina99

New member
אני הייתי שואלת את עצמי כמה שאלות

1. מה אני באמת אוהב ולמה אני הכי מתחבר? 2. אלו מסגרות עבודה יכול כל תחום לספק לי. האם אתה באמת רוצה ללמוד 4-5 שנים ולמצוא את עצמך לאחר מכן סגור בחדר מול מחשב? 3. איזה שכר מציעים בכל תחום? 4. והכי חשוב מה מצאי העבודה בכל תחום? עד כמה נדרשים אנשים במקצועות הנ"ל, זה נורא מתסכל ללמוד משהו ולהשקיע מהחיים שלך מספר שנים ולאחר מכן לצאת לחפש עבודה ולגלות שהשוק רווי באנשים כמוך. ואז תחליט האם שווה לך לשפר ציונים / פסיכומטרי. בהצלחה

TOMYS1

New member
.....

אני ממליץ לך לבדוק עם המפקדים שלך ,אם יכולים להכניס אותך לתחום קודם להיום סוג של מנהל תמיכה או איזה סוג של ראש מדור מחשוב ביחידה שלך ...ובמקביל ללמוד במכללה כמו ת"א יפו HIT וכו...כך גם תהיה בתחום ותכנס כסוג של מנהל לתחום המחשבים ותלמד לבד את תחום התמיכה ,הסיסטם והרשתות ...ובסיום התואר תתקדם לתפקיד בכיר יותר.... נ.ב כקצין אתה יכול להמשיך לחתום עד דרגת רב סרן ...כי אין צורך בתקנים עד דרגה זו ולמשיך לחתום לכל תקופת התואר... ועוד משהו ....אם תצא החוצה עם הידע שיש לך כרגע לא תגיע לסכומים שאתה מקבל בצבא ...ואני מדבר גם על כל המסביב ...צבא = חממה

fireballfxp

New member
תשובות לכולם - ותודה על התייחסותכם! ../images/Emo13.gif

עוז, 1. בקשר לתנאי הקבלה - בדקתי היום ב-2 אוניברסיטאות, כל עוד התחום שלמדתי בתואר ראשון לא רלוונטי לתואר החדש זה לא ממש משנה להם. ככה שזה כן על יבש. 2. בדקתי ב-2 מקומות היום את נושא המכינה והקורסים - נתקל בבעיה של שעות, עקב שירותי הצבאי אני לא יודע איך זה יכול להסתדר לצערי
3. בדקתי במכללת אשקלון שהיא השלוחה של אונ' בר-אילן, אני יכול להתקבל למסול מדעי המחשב שלהם ללא שום בעיה עם הנתונים שלי מסתבר ולסיים B. Sc במדעי המחשב שם - אבל על התעודה יהיה רשום מכללת אשקלון שלוחת בר אילן ולא אונ' בר אילן בעצמה. יש לי איזה משהו בתודעה מול המכללות לעומת האוניברסיטאות, כאילו אני מרגיש שהן לא מקצועיות מספיק, לא יורדות לעומק מספיק וכו'...אם מישהו פה יצליח לשנות לי את התפיסה הזאת זה יהיה מדהים! לורי, 4. הצבא לא עובד ככה,זה לא בדיוק תוכנית כבקשתך - אף אחד לא ישחרר אותי מוקדם יותר מספר פעמים בשבוע ובטח שלא יתן לי קורס סתם ככה משום מקום בלי קשר לתפקיד שלי בכלל. 5. הבעיה שלי עם הפסיכומטרי זה כמו הבעיה עם הקורסים והמכינות, הם מתחילים בשעה 16:00-17:00 - אני אמור לסיים את השירות כל יום ב-17:00, נניח ויסכימו לקצר לי אפילו שעה-שעה וחצי כל יום - רק הנסיעה מהבסיס(צ' אל-על) לבית(אשקלון) לוקחת יותר מזה - יצא מצב שאני כל הזמן יאחר לשיעורים. מה גם שבסוף כל קורס, אם זה פסיכומטרי ואם זה קורס בגרות במתמטיקה 5 יח"ל בשלב הסופי יש "ריכוז מאמץ" - שבועיים-שלוש של עלייה בתדירות הפגישות וביצוע אקסטרה מאמץ. אני לא יודע עד כמה זה בכלל אפשרי. סורינה, 6. אני באמת אוהב גם את נושא התכנות וגם את נושא הכלכלה המימון ושוק ההון. אין לי בעיה להיות "סגור בחדר מול מחשב" - זה לא בדיוק ככה. היום במהלך סידורים נכנסתי ל-2 חברות השמה של כ"א - באחת מהן אמרו לי שההתקדמות היא איטית מאוד במעלה השרשרת למעלה בתפקידים המקבילים למה שאני עושה בצבא ברמת שכר נמוכה יותר ממה שאני מקבל עכשיו - אם בכלל אני אמצא עבודה. ובשניה אמרו לי שעדיף לי להישאר בצבא. הבדלי השכר הם מהותיים - הנדסת תוכנה, פיתוח וכד' חבר שלי ללא השכלה הגיע תוך 5-6 שנים בותק לסכומים של 30K בחודש. חברים אחרים התחילו באזור ה-12-10 K. בתחום הלוגיסטיקה לדעתי זה יתחיל באזרחות בסביבות ה6-7K. היום באחת החברות של הפסיכומטרי מישהי הביאה לי מספר של מישהו אצלהם שמלמד מתמטיקה ופיזיקה - מן מורה פרטי. דיברתי איתו. הוא אומר שהוא יכול להכין אותי מ-0 לבגרות 5 יח"ל עד המועד הקרוב - מאי-יוני 2012 - מפגש של שעתיים מלאות פעם בשבוע ושיעורים ומטלות שהוא מביא לי. הוא נשמע ממש מקצועי, אמין, אכפתי, חברותי, וכו'..הבעיה היחידה זה שהוא לוקח 90 ש"ח לשעה שזה יוצא 180 ש"ח למפגש שבועי. 810 ש"ח בממוצע לחודש - כ-8000 ש"ח לכל ההכנה לבגרות. כמו כן בדקתי את תעודת סוף התואר שלי, מסתבר שסיימתי בממוצע מעל 85, בדקתי מול אונ' ת"א ואני יכול להתקבל עם הציון הזה לתואר שני במנהל - נדרשת רק השלמה של כמה קורסי יסוד במתמטיקה מהתואר ה-1 ומעבר מבחן GMAT. אני ממש מתלבט מה לעשות, קורסים ופסיכומטרי לא מסתדרים לי מבחינת שעות, ואני לא רוצה לבזבז זמן, לא רוצה לא לעשות כלום מצד שני אני מפחד שלא יהיה לי זמן להשקיע מעצמי(על אף שהוא אומר שזה יקח לי בערך שעה וחצי של השקעה ביום) ומצד שני ההורים שלי חושבים שזה יהיה בזבוז כסף לשווא ועדיף לי להמשיך לתואר שני במנהל במקום להתחיל מהתחלה. אני אובד עצות!

למעלה