התייעצות ...

nataligl

New member
התייעצות ...

אני מתלבטת אם אני צריכה לפנות למישהו לעזרה מקצועית .... אני מעט מבולבלת, סיימתי תואר ראשון במדעי המדינה. כאשר התחלתי ללמוד את המקצוע ידעתי ש"אין עבודה בתחום" אבל התנסתי בהרבה סוגים של עבודות ותמיד סמכתי על עצמי שאני אמצא משהו.... אני מאוד טובה במכירות, בשיווק , בהובלה של פרוייקטים... אבל אין משהו שמתאים לי בשוק העבודה. מסתבר לי , לאט לאט שזה קשה יותר ממה שחשבתי. פונים אלי רק מעבודות שאני לא מעוניינת שמחפשים מזכירות או עוזרות אישיות לכל מיני מנכ"לים, אבל אני מרגישה שאני רוצה לעשות משהו אחר מלבד כל החיים להיות המזכירה של מישהו. אני רוצה ללמוד תואר ראשון או שני נוסף, והפעם באמת למצוא עבודה לקריירה. אני לא מתחברת עם תחומים אנליסטיים או הנדסיים , ונראה שרק בתחומים האלה יש עבודות טובות. בינתיים החברות שאני מגיעה לראיונות עבודה אצלן, לא נראות לי כל כך יציבות, ואני מגלה את זה אחרי שאני שופכת את הקרביים שלי בראיונות , מרגישה שאני צריכה להתנצל כל הזמן שלא למדתי משהו "עם בשר" . וגם העבודה בחברות כאלה נראית לי "מונופולית" מידי, ואין את מה שהם רוצים להכשיר אותי אליו במקומות אחרים, ואני מפחדת שאחרי שנתיים עבודה במקומות ש"מכשירים" אותי בעצמם, אני אמצא את עצמי שוב מחפשת עבודה ושוב מתחילה מאוד מנמוך. כרגע כל מקום עבודה שאני פונה אליו, מציעים לי 4500 שקל בלבד... ולא אכפת להם שיש לי נסיון , תואר (ממוצע 84) ... אני מבולבלת מאוד, ולא יודעת מה ללמוד שיכול להתאים לכישורים שלי, מעולם לא חלמתי להיות משהו מסויים אבל עכשיו אני מתאבלת על הזמן שאבד.... איך להחליט ? האם יש אימון או ייעוץ שיכול לעזור? אני רואה שרוב הפניות פה הן בנושאים רומנטיים האם יש אימון אישי גם לקריירה ?

סקיווקר

New member
שלום נטלי

שלא יודעים לאן ללכת, קשה להגיע לשם. בהחלט יש אימון לקריירה ולמעשה זה אחד הסיבות הנפוצות שאנשים מגיעים אליהם לאימון. "אבל עכשיו אני מתאבלת על הזמן שאבד..." הזמן לא באמת אבד, את אקדמאית, ייתכן שתמצאי לנכון לעשות הסבה, ייתכן שאולי ללמוד משהו נוסף, אך עדיין העלת את הססטוס שלך יחסית לעצמך לפני התואר. גם אנשים שלמדו תארים "עם בשר" מוצאים עצמם אחרי כמה שנים בחוסר סיפוק עושים שינוי קריירה, חלקם אף הפכו למאמנים :) שוק העבודה הנוכחי בישראל אכן מאתגר, אך אם תמצאי את הדרך להצלחה, תגיעי אליה.

svetaash

New member
מאוד מבינה אותך

הי אני בטוחה שאת לא רוצה להסתפק במשכורת של 4500 ש"ח אף אחד לא רוצה, השאלה מה את כן רוצה? כמה את רוצה הלרוויח? ממה את רוצה להרוויח? שימי רגע בצד את מה שלמדת מה את אוהבת לעשות? ובמה את מוכשרת? ואיך אפשר להרוויח מהכישרונות שלך? איך את יכולה לעזור לאנשים עם הכישרון ויכולות שלך? בטוח יש כמה
אני יכולה להגיד שאחרי חיפושים רבים הבנתי מה בדיוק אני רוצה לעשות מה היעוד שלי והנה אני כולי בתוך העשייה ונהנת בטירוף זה אומם לקח זמן, תהליך ארוך, אבל שווה להשקיע אנרגיות בלחפש מה באמת את רוצה לעשות

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון קריירה

כפי שכתב לך קודמי, אכן יש אימון שממוקד בקריירה. אימון כזה יכול לסייע לך למצוא את העיסוק שיהיה נכון עבורך. כרגע את תקועה כי את מסתכלת על העבודות שיש בשטח. אני מציעה להניח להן כרגע ולהתבונן בשאלה מזוית אחרת. באימון קריירה אני בדרך כלל מתחילה בלחפש את הדברים שמלהיבים אותך, בלי לשפוט עד כמה הם ישימים. פשוט לשמוע את כל הדברים שהיית רוצה לעשות, או אפילו שהיית רוצה לעשות חלק מהם. למשל דבר כזה יכול להיות "הייתי רוצה להיות שוטרת, כי אני מאוד אוהבת לגלות את הצד הנסתר של הדברים" - למרות שבפועל אין סיכוי שתרגישי שנכון עבורך להיות חוקרת משטרתית "על אמת". המטרה היא לגלות את הדברים שאת אוהבת בסוגי עבודות שונים, לא להצביע על מקצוע מסוים. אני בדרך כלל מבקשת מאנשים להכין רשימה של 50 כאילו. תרצי לנסות להכין רשימה כזו?

nataligl

New member
הדברים שמלהיבים אותי

הוא לשווק ולמכור לאנשים , אני לא מדברת איתך על מכירה של פלאפונים או כל מיני שטויות , אלא דברים שהם בא-מ-ת צריכים ורוצים וזה מלהיב אותי ובאמת גורם לי להרגיש טוב עם עצמי, הייתי רוצה להכנס לעולם של פרסום ופסיכולוגיה של צרכנים , אבל אי אפשר ללמוד רק את זה ... מצפים ממך גם ללמוד דברים נוספים שלא קשורים לתחום. וגם לעצרי המקצוע הזה , הייחס לאנשים שעוסקים במכירות הוא מאוד לא טוב, רואים באנשי מכירות "עול" , שהם נמצאים "בתחתית" כמה וכמה פעמים אמרו לי בפנים "אם היית לומדת לא היית פה" ... (למרות שלמדתי .. ) יש בלבול בין מה שאני רוצה לעשות ונהנת ממנו , לבין הדברים שחושבים או יחשבו עלי ....

נקודה מעניינת

שלום לך נטלי, מצטרפת למה שרונן כתב לך לגבי ההבדל בין יעוץ ואימון. ההבחנה ביניהם חשובה. למשל, כתבת שיש בלבול בין מה שאת רוצה לעשות ונהנית ממנו, לבין הדברים ש(את חושבת) שיחשבו עלייך. על דברים כאלה עובדים באימון. לגבש את התפיסה שלך, את מה שאת רוצה להביא לחייך. ואילו ביעוץ סוקרים עיסוקים שונים ומנסים להציע לך מה יתאים ביותר.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה שמלהיב

נדמה לי שאם נסתכל טוב נראה שמה שמלהיב אותך הוא לא עבודת מכירות רגילה (למשל מוקד מכירות), שם בעיקר עוסקים בלמכור הרבה. מלהיב אותך העבודה האישית עם אדם כדי למכור לו מוצר מיוחד שמתאים לו ומספק את צרכיו. למשל, עולה בדעתי סוכן נסיעות, אשר מסייע לאדם לבחור חלופת חופשה מבין הרבה אפשרויות אשר תתאים לו, לצרכים המשפחתיים ולתקציב. כמו כן אפשר למצוא את סוג המכירה הזו דווקא בתחום הקרוי שיווק, שעוסק פחות במכירת המוצר הבודד ויותר בבנית המוצר הנכון והבאתו אל הלקוח. מה עוד עולה בדעתך בכיוון הזה? אילו סוגי עיסוקים היו יכולים להיות מתאימים לדעתך (שוב, אם נניח בצד את השאלות המעשיות - אם יש בזה עבודה, כמה מרוויחים, מה צריך ללמוד).

הגישה היא

שום דבר הוא לא בזבוז. כל דבר שלומדים מהווה נדבך לדבר הבא. תואר ראשון היום הוא בדומה לתעודת בגרות בעבר כלומר מהווה בסיס שממנו ממשיכים הלאה. בגישה כזו כבר משתנה נקודת ההתייחסות לשנים של לימודי התואר הראשון. ועכשיו עם הפנים קדימה, איזה תחום משתלב בעולם הערכים שלך? ברור שגם בערכים יכול להתקיים ערך של להרוויח ולהתקיים בכבוד. ערכים אילו הם לא מילים גסות. מאמן בהחלט יכול לעזור לך בעזרת שאלות ושיקוף שיעזרו לך להתמקד ולבחור. מאמן עובד עם המתאמן על כל שאלה שמעסיקה את המתאמן. ו...כן גם אני

bridges

New member
הבחנה בין אימון לקריירה לייעוץ קריירה

שלום רב לך, דבר ראשון, בהחלט ניתן לעשות אימון אישי לקריירה. בעצם, המטרה של רוב האימונים היא אימון לקריירה וכל מאמן יכול לעבוד עמך על הנושא. את רוצה להבחין בין אימון אישי לייעוץ קריירה. ייעוץ קריירה בד"כ עובד דרך שאלונים שונים ונותן לך הצעות לגבי הקריירה שאת רוצה לקחת לעצמך, כלומר ליועץ קריירה יש כלים מקצועיים שבאמצעותם הוא (או היא כמובן) אומרים לך לאיזה כיוון לפנות. לעומת זאת, באימון אישי אנחנו מאמינים שהתשובות נמצאות אצלך. אנחנו רק עוזרים לך לשאול את השאלות הנכונות ולמצוא את התשובות. זה ההבדל בין ייעוץ לאימון, ליועץ יש את התשובות ואילו למאמן יש את השאלות. אני מוצא את תהליך האימון הרבה יותר מעצים ודוחף משום שכאשר אנחנו מוצאים את התשובות המוטיבציה שלנו לביצוע גדילה. מצד שני יש אנשים שנעזרים ביועצי קריירה בהצלחה רבה. בשל הפופלריות של האימון האישי, הרבה יועצי קריירה קוראים לעצמם מאמנים לקריירה. אם את מעוניינת באימון אישי ולא בייעוץ כדאי לך לברר היטב היכן הם למדו אימון אישי. רונן

למעלה