התייעצות

amityosovich

New member
התייעצות

יש לי ביום רביעי ראיונות לתוכנית בצבא, שבמסגרתה לומדים בעתודה מדעים ותעודת הוראה. בקיצור, אני צריך להעביר איזשהו נושא...ובחרתי להעביר על נושא הדיבוב. אז הכנתי מצגת (כמובן שלא כל הפרטים נמצאים שם, את הרוב אני צריך להגיד בעל פה...כמו מורה) אבל בכל זאת, הייתי רוצה שתסתכלו ותגידו לי מה דעתכם, אם צריך אולי להוסיף משהו או להחליף משהו... תודה לכל מי שיגיב מראש :)

miaBaby

New member
טוב אז המק שלי הפך את כל העברית אבל...

מבחינה אסטטית נראה טוב, מאוד מסודר והכבר בגודל נוח והרקע הלבן מאפשר לך לשים את התמונות הצבעוניות בלי שזה יראה כמו מסיבת יומולדת- וזה טוב במצגת- נוח לקריאה. רק הייתי משנה את הכותרות בכל עמוד שיהיו גם סולידיות, אין צורך בכותרות צבעוניות כי הטקסט ותמונה קטנה בכל עמוד מדברות בשם עצמן. מצטערת שאני לא יכולה לקרוא את זה כרגע, בדיוק כיביתי את הפיסי, והאופיס של המק מסרב לקרוא עברית באופן תקין. ושיהיה לך המון המון בהצלחה עמית- אני בטוחה שבלי שום קשר למצגת אתה תעביר "שיעור" מצוין!!!!

miaBaby

New member
**הכבר=הכתב

שלוש ורבע לפנות בוקר... אני צריכה לישון במקום לכתוב בפורומים עם שגיאות כתיב

porky169

New member
הדיבוב התחיל בשנות ה70 ולא 80../images/Emo134.gif

סורי על הדקדקנות, אבל אם כבר אז לדייק

Hadawi

New member
אני דווקא מציעה

לך להוציא את כל התמונות ולמקם אותן בקטן במסך אחד, בכל זאת זה צבא וזה עלול להתפס כילדותי מדי. אולי שווה להסביר יותר על החשיבות של הדיבוב בארץ כדי להעביר איזשהו מסר ולא רק להסביר מה זה אומר. בכל מקרה ממש יפה ואני חייבת לציין שמקורי מאוד. אני בטוחה במאה אחוז שהם לא נתקלו בזה קודם:)

barak97

New member
אני חושב שכדאי את התמונות בכל שקופית ../images/Emo40.gif

לשים בתחתית שלה, מכמה סיבות: א. זה נראה יותר אסתטי ויפה. גם שהן יהיו באותו קו, עם מרווחים קבועים ב. לפעמים המסך נמוך, ואז עדיף שיהיו תמונות למטה ולא טקסט... את הכותרות כדאי להחליף במשהו פשוט יותר, במקום מעבר של כמה צבעים - מעבר בין צבע מסוים ללבן. זה הרבה יותר יפה ורשמי. אתה יודע מה זה תבניות עיצוב בפווארפוינט? חפש על זה, אני משתמש בזה המון. מוסיף המון למצגת.

barak97

New member
אם תרצה עזרה, דבר איתי ../images/Emo40.gif

הכנתי מצגת דומה בעבר, יכול להעביר אליך חומרים.

amityosovich

New member
מה לדעתך החשיבות של דיבוב בארץ?

זו שאלה גדולה...כלומר מצד אחד, הדיבוב באיזשהו אופן מזיק לילדים שרואים פחות סדרות וסרטים באנגלית והם יוכלו ללמוד אנגלית טוב יותר אם הכל יהיה משודר באנגלית. מצד שני, לדעתי לפחות, יש משהו מאוד יפה ביצירה המקומית, לגדול עם תוכניות וסרטים בשפה שלנו, יש בזה גם משהו ציוני. לדעתי דיבוב זה עולם יפה, ומעניין מאוד, ושווה שהוא יהיה קיים. אבל הכל במידה, כי לילדים חשוב גם לראות דברים באנגלית כדי לפתח את האנגלית. בקיצור- דיבוב זה טוב, יפה, ומעניין, אבל שלא הכל יהיה מדובב

miaBaby

New member
צודק שדיבוב זה דבר יפה...

ויפה אמרת שזה ציוני... דרך מעניינת להסתכל על זה. אני גם אוהבת שאתה אומר שזו יצירה ולא מזלזל ביכולות המשחקיות שנדרשות על מנת ליצור דיבוב מושקע שקם לחיים בסדרה וסרט. אני חושבת שבארץ הבעיה היא, כמו שאמרתי פעמים רבות וגם אתה ציינת עכשיו, זה חוסר האיזון, פעם היה קצת באנגלית וקצת בעברית- היום הרוב- אם לא הכל- בעברית. אני חושבת שליצירה הייתה משמעות יותר גדולה אם היה למה להשוות וחלק מהסדרות היו נשארות בשפת המקור, שבכל זאת, עם כל הכבוד- הן היצירה המקורית. זה גם היה נותן יותר ציפיה לדיבוב, יותר ביקורתיות, וכשיש למה להשוות הרמה עולה. דיבוב זה דבר מקסים כשמשקיעים בו, ומצד שני דיבוב לא מושקע יכול להרוס סדרה. זה איזון עדין בין שמירה על המקור והזרקת הרוח הישראלית והמשחק האישי של כל מדבב לסדרה בה משתתף.. טוב, זיבלתי בשכל... אבל זו הייתה שאלה טובה מה ששאלת

amityosovich

New member
צודקת בהחלט

לדעתי יש מקום להכניס תוכניות מצויירות באנגלית גם, אולי בשעות יותר מאוחרות כמו חמש או שש בערב... ככה גם הילדים היותר "בוגרים" שלא נזקקים לדיבוב כדי להבין, אלה שיכולים לקרוא כתוביות בלי בעיה, יוכלו להנות מעולם המצויירים, שלדעתי שווה להכיר אותו :)

barak97

New member
אבל זה קורה! לפחות בחלק מהערוצים ../images/Emo40.gif

דיסני דוגלים כרגע ב"הכל בעברית חוץ מתוכניות מצולמות" וגם זה לאט לאט נעלם ויש תכנים מצולמים שמדבבים אותם...

amityosovich

New member
התמונות בכל עמוד ממחישות את מה שמסופר בו...

לדוגמא בעמוד על הטכניקה של דיבוב יש תמונה של טליה באמצע דיבוב... או בעמוד על הדיבוב שלי יש תמונה שלי באולפן... זה קצת לא קשור אם פתאום תהיה שקופית שלמה רק עם תמונות...ואני אסביר מה יש בכל תמונה? לדעתי זה עדיף ככה, כשלכל שקופית יש תמונה או סרטון שממחיש את מה שנאמר בה

Hawkgirl

New member
נראית מעניינת

הייתי מציעה שתסדר את הכיתוב/תמונות/כותרות/צעים באיזושהי תבנית קבועה. כי כל עמוד נראה אחרת מה שיוצר בלאגן למתבונן. תחליט על איזו תבנית קבוצה לכל העמודים. לדוגמא שהכתורת תמיד תהיה בצד ימין למעלה, הכיתוב מתחתיה בצד ימין והתמונה/ות בצד שמאל. בעיקר להחליט על מיקום קבוע לתמונות, כי עכשיו הן נראות מבולגנות בכל עמוד ולא תמיד קשורות. לדעתי גם כדאי שתיצור צבע רקע כזה פשוט וקבוע לכל העמודים. לא צבע כהה, אלא צבע בהיר שיכול להתמזג ולעניין יותר את העניין. לבן זה צבע מאוד... מת לדעתי. בעיקר כשהרקע הוא לבן ומופיעים המון צבעים אחרים עליו. בעמוד 3, רשמת "(זקנים מדובבים על ידי זקנים, ילדים על ידי ילדים וכו')." קצת הצחיק אותי ה"זקנים" XD אולי תנסח את זה אחרת? דמויות מבוגרות? או משהו כזה בסגנון, זה נשמע יותר מכובד חחחח. זהו לבנתיים, המידע שמה מאוד מעניין.

Hawkgirl

New member
תיקונים: *צבעים. *קבועה

בעעע.. אם יש עוד טעויות תנסו להבין =.="

amityosovich

New member
מחקתי כבר את המשפט הזה...

כדי שאוכל להסביר כמה שיותר בעל פה, ופחות להקריא מהמצגת... וכן, אני אסדר את זה יותר :) לגבי הרקע...נראה לי שהוא ישאר לבן כדי שיהיה יותר רשמי... מה גם שאני לא כזה טוב בלהחליט על צבעים וכאלה...עדיף שאשאר עם הלבן חחח תודה על העיצות רותם!

מצגת נחמדה כדי להזכיר נקודות

אני מקווה שהפירוט שהכנת מספיק רחב ומעניין. וגם אני למדתי משהו! בילבי הייתה הסדרה המדובבת הראשונה? :) ובכלל כל הנושא הזה מעניין. הורג אותי לראות דיבוב ברוסית של סדרות שבה פשוט לוקחים 2 מדבבים, גבר ואישה, לכל הדמויות. או כשאין תקציב, פשוט גבר אחד XD פעם גם ביקרתי באורוגוואי, שם כל הסדרות מדובבת לספרדית, ולכן כמעט אף אחד לא יודע אנגלית אפילו ברמה של תיירים. וביפן זו בכלל תופעה, שם יש בתי ספר למדובבי קול, והם נחשבים לשחקנים לכל דבר, ברמה של שחקני קולנוע ותיאטרון.

porky169

New member
ברוסיה זה אפילו לא נחשב לדיבוב../images/Emo134.gif

אלא לvoice over, כי בעקרון זה במקום כתוביות, הם רק מקריאים את מה שהם אומרים.

למעלה