התייעצות

התייעצות

הלכתי כבר לשתי פגישות אצל פסיכולוג שלדעתי הוא באמת אדם טוב וטוב בתחומו. אני רק מרגיש שאני כל הזמן מחכה שהוא יגיד והוא יספר והוא יסביר ושאני לא אצטרך להסביר כל הזמן ולתאר... רציתי לשאול האם הוא בתור פסיכולוג יגיד מה הוא חושב מתישהו? ייעץ? כי כרגע הוא פשוט נמנע מלהביע את עצמו ואני מרגיש שלא קל לי כלכך לדבר ולדבר ופשוט לדבר...אני מנסה להבין אם מה שאני אומר לו זה נכון והוא מבין או להפך.. בכל אופן רציתי לשאול שאלה נוספת. ידוע לי ששואלים בצו ריאשון אם הלכת לפסיכולוג או פסיכיאטר או משהו כזה...האם זה יכול לפגוע לי בפרופיל האישי או בנתונים כלשהם אחרים? האם לא כדאי לי לחשוף את השתתפותי בטיפול פסיכולוגי?

גרא.

New member
בוקסבאני,אתה עדיין בשלבים הראשונים של הטיפול

שיש לו קצב התפתחות,ודינמיקה שהמטפל מנחה אותה.לכן אם וכאשר הציפיות שלך ממנו אינן נענות, חשוב שתמצא את הדרך לפנות אליו,אפילו כבר בפגישה הבאה שלכם,בכדי לשאול אותו,ולבקש ממנו תשובות לכל השאלות המטרידות אותך לגבי הטיפול.לגבי הצבא,יש שני דברים שכדאי לזכור,ראשית האם זה טיפול ציבורי,למשל דרך קופת חולים שבעטיו נפתח לך תיק רפואי,או טיפול פרטי שאינו מחייב תיק דומה.שנית,יש חשיבות רבה לסיבה שבעטייה הגעת לטיפול.בגיל 18,על רקע גיל ההתבגרות צעירים רבים נמצאים במצוקה רגשית זמנית,וזקוקים לטיפול.וזה אינו דומה למצב מוגדר של הפרעה נפשית קשה,בלא לנקוב בשמות.גם על כך חשוב שתתייעץ ותקבל הסבר של המטפל שלך.מכאן ברור שלא דומה טיפול לטיפול,ואין צורך לדווח על כל טיפול.המטפל שלך,יוכל גם לומר לך אם בכלל כדאי לך להתגייס לצבא,או להניח לזה בגלל הבעיות מהן אתה סובל.

הי, איזה תפקיד המטפל לוקח בטיפול

שונה מגישה לגישה ובתוך כל גישה בין מטפל למטפל. יש סיבות פניה שלדעתי הקשבה לא מספיקה עבורן (טראומה למשל), לפי סיבת הפניה שלך לטיפול - אם אתה מרגיש שאתה מעונין במשוב מהמטפל אתה יכול לדבר איתו על כך, ולפי תשובתו לראות האם חל שינוי, האם נחה עליך דעתך, או שיש צורך לחפש טיפול בו המטפל לוקח חלק יותר אקטיבי.

האמת..

האמת שניגשתי מתוך כוונה לטפל בטראומה שלי.. הפסיכולוג מקשיב נהדר וזה טוב כי בדרך כלל אין מי שיקשיב לי,אבל הטראומה עדיין משפיעה עליי ועם כל החפירות שלי לא קיבלתי אפילו כלי אחד כדי להתמודד. תודה לשניכם! :)

אם פונים כדי לטפל בטראומה

אני ממליצה מאד לפנות לסוגי טיפול שהם יעודיים לטיפול בטראומה, כמו EMDR, SE, PE. מנסיוני עבור טיפול בטראומה הפער בין טיפול ייעודי לטראומה לבין טיפול לא ייעודי לטראומה יכול להגיע גם לשנים ארוכות, וכמטפלת בטראומה אני רואה לעיתים קרובות אנשים שהיו בטיפולים לא יעודים לטראומה שנים ארוכות (3, 4, 7, וגם 15 ו17 שנים ולצערי זו לא טעות אכן 15 ו17) עם תועלת מוגבלת בזמן שהם הגיבו תוך זמן קצר מאד לטיפול יעודי לטראומה. מעבר לכך אני אשתף אותך בדעתי האישית כמטפלת בנוגע להקשבה- חשוב מאד שיהיה מי שיקשיב לנו בחיים. אבל מגיע לנו כבני אדם לשאוף ליותר משעת הקשבה בשבוע בתשלום, מגיעות לנו הרבה שעות הקשבה בשבוע בחינם עם אנשים שיהיו קרובים אלינו. טיפול לפי תפיסת עולמי לא צריך לעצור בלהיות 'שעה של אור מול כל השחור', אלא המקום בו עובדים על דברים ולומדים דברים שיאפשרו לנו להאיר חלקים הולכים וגדלים של שאר השבוע. כלומר בהקשר של הקשבה טיפול לא צריך לעצור בלהיות המקום בו מקשיבים לנו כי אין מי שיקשיב לנו, אלא המקום בו נוכל להצטייד ולהשלים את מה שחסר כדי שנוכל לבנות חיים שכוללים אנשים סביבנו שיקשיבו לנו ונקשיב להם.

בדיוק!

תארת כרגע את כל הדברים שהייתי רוצה שיהיו..ואינם. אני לא יודע אם אני בטיפול הנכון..אני הבהרתי כבר בהתחלה שאני רוצה לקבל כלים כדי להתמודד עם הטראומה שלי...(מה שאני מגדיר כטראומה בכל אופן..אני לא יודע אם זה תואם למונח טראומה על פי דעת הפסיכולוגים) אני אנסה לדבר איתו על כך בפעם הבאה..אני מקווה שתהיה אפשרות לקבל יותר עזרה ושהוא יהיה יותר פעיל בשיחה וככה אולי דברים יסתדרו. תודה רבה :)

למעלה