התייעצות

טלטל276

New member
התייעצות

אני בסוף שבוע שלישי אחרי ניתוח טבעת. אני יכולה להגיד שחוץ מסטייקים, בצקים ולחם אני אוכלת כמעט הכל... ואני גם רעבה לא מעט. לא מרגישה שיש לי הגבלה כלשהי. מתחילה להרגיש אי נוחות רק אם קצת מגזימה עם האוכל. אני ממש משתדלת שלא. אוכלת לאט, כמה ארוחות ביום ובכמויות קטנות.אבל לא מרגישה שהטבעת מגבילה אותי במשהו בכלל... מתחילה לחשוב אולי המנתח בכלל שכח להכניס אותה לשם... אני יודעת שבשבועות אלו ירדתי במשקל- לא יצא לי עדיין להישקל אבל מניסיון קודם 6-7 קילו ירדו לפחות.האם זה תקין שאין לי שום הגבלה? הניפוח הראשון נקבע ל29/3 , האם כדאי להקדים? מתחיל להיות ממש קשה לשמור על הדיאטה כי הכאבים כמעט עברו- חוץ מטיפה אי נוחות בפורט בתנוחות מסויימות. ואני רעבה!!!! אשמח לעצתכם מניסיונכם האישי תודה לכולם מראש

אופירA

New member
מנהל
לא למדת על הניתוח לפני שביצעת אותו?

לא ידעת שלאחר הניתוח אין הגבלה, משום שהטבעת פתוחה לחלוטין ואין בה שום נוזל? הטבעת מונחת על הקיבה, הצמיג הפנימי שלה ריק לחלוטין והיא לא מגבילה כלל. עצם העובדה שאת מרגישה אי נוחות אם את קצת מגזימה עם האוכל, מעידה שיש לך כבר הגבלה קלה. מעבר לכך - הטבעת לאחר הניתוח כלל לא אמורה להגביל אותך. לא ידעת את זה? הגבלה מתחילה רק עם תהליך הסגירות, שעדיין לא התחלת אותו. אין שום סיבה להקדים את הניפוח הראשון. 5 שבועות לאחר הניתוח זה זמן טוב לניפוח הראשון. זה זמן מתאים להחלמת הקיבה והתאוששות הגוף. מצויין שאת רעבה לאחר 3 שבועות מהניתוח. זה מעיד על החלמה טובה. חשוב מאוד להיות בריאים ושלמים, עם מערכת עיכול שמחלימה טוב ומהר.

טלטל276

New member
תודה אופירה

כן, אני ידעתי את זה אבל הרבה אנשים שדיברתי איתם אמרו שלמרות שהטבעת ריקה יש להם הגבלה ולא מסוגלים לאכול הרבה דברים שאני מסוגלת כמו ירקות חיים, פריכיות אפילו, היו מקיאים כל הזמן ואצלי הכל עובר כאילו כלום.. מכאן הדאגה שלי.

אופירA

New member
מנהל
בזמן האחרון שמענו באמת על כמה כאלו

אבל רוב האנשים, בעבר ובהווה, דיווחו שאין להם שום הגבלה מכך שמונחת טבעת. יתר על כן, הרבה מאוד אנשים לא הרגישו שום הגבלה עד סגירה שנייה. והיו צריכים עוד כמה סגירות בשביל להגיע להגבלה טובה. אז תהיי מוכנה לכל מצב.

לפעמים יש קצת אוויר בטבעת וזה גורם

הגבלה קלה. לפעמים אנשים חשים מוגבלים בגלל אוטוסוגסטיה במותר המקרים, פשוט אין הגבלה בכלל.

נועוצקה

New member
גם לי סגירה ראשונה ב-29 לחודש ../images/Emo13.gif

אבל אני עדיין מרגישה כאב באיזור הפורט וימים אחרונים הוא אפילו גובר.. מיום חמישי התחלתי לאכול בשרי(עוף וקציצות) ושבת גם אכלתי ביס מלחם, פעם ראשונה.. אני מקפידה ללעוס טוב ולאכול לאט ובכל זאת מיד הרגשתי כאבים בגב ובפורט מצד אחד אני רעבה אבל מצד שני אני מפחדת לאכול בגלל הכאבים
אני מקווה שההרגשה הזאת תעבור לפני הסגירה...

בדיוק כמוך

והייתי מאוד מודאגת אבל עכשיו אחרי שקיבלתי תשובות והסברים מחברי הפורום אני רגועה

נועוצקה

New member
לא יודעת אם זה נכון לעשות אבל

אני אנסה לחזור לנוזלים וכלכלה רכה ולבדוק אולי זה יקל על הכאבים מימי מתי עברת את הניתוח?

למעלה