התייעצות

בת ירח1

New member
התייעצות

קודם כל היי, נחמד לגלות את הפורום הזה ונראה לי שזה מקום טוב לשאול- אני לומדת באונ' ת"א והחל מסמסטר ב' אני ארחיב לדו חוגי בארכיאולוגיה. הבנתי שאני צריכה לבחור בין שתי מגמות, ארכיאולוגיה או תרבויות, ואני חושבת שהבנתי פחות או יותר את ההבדלים ובכל זאת, אני מאוד מתלבטת במה לבחור. מצד אחד נורא מעניין אותי ללמוד שפה עתיקה ותרבויות, מצד שני גם הארכיולוגיה עצמה מאוד מעניינת אותי (למרות שאני קצת קצת חוששת מחודש של חפירות). אולי יש כאן אנשים שלמדו או לומדים באת"א ויכולים לספר לי איך כל מגמה מנסיונם? ועוד שאלה, אולי טפשית, מה יותר פרקטי אם בכלל מבחינת תעסוקה אחר כך? או שאין הבדל? תודה ואשמח לתשובות :)

Lakedaimon

New member
ובכן:

לא הבנתי את המגמה שלך. האם את ממשיכה בדו חוגי עם ארכיאולוגיה? כי זו לא "הרחבה" אלא אם כן התכוונת לחד חוגי בארכיאולוגיה ואז אין לך בחירה לגבי המגמה, את צריכה ללמוד את שתיהן. אם תבחרי בדו חוגי להמשיך לכיוון הארכיאולוגיה, ותעשי את ההכשרה של ארכ' חופר, תוכלי להשיג תעסוקה די מובטחת ברשות העתיקות או בגופים שעוסקים בארכיאולוגיה חוזית. אם תבחרי בתרבויות ושפות עתיקות, העיסוק העיקרי בהם הוא באקדמיה למיטב ידיעתי. אין לך מה לחשוש מחודש של חפירות, רוב האנשים די נהנים ממנו, ואפשר לפצל אותו לעיתים לשנתיים, כך הפגיעה בתעסוקה מצטמצמת. יש פה כמה וכמה אנשים שלומדים\למדו\ילמדו באת"א* (לדעתי יש פחות מדי יצוג של אוניברסיטאות אחרות). תמשיכי עם המבואות בסמסטר ב'. למעשה כיוון שהחובה של ארכ' היא חודש חפירה ותרבויות שבועיים, יש לך עוד זמן להחליט. * ביניהם הכותב...

בת ירח1

New member
המגמה

למדתי בסמסטר א במגמה שאינה ארכיאולוגיה כחד חוגי ובסמסטר הקרוב אני אתחיל ללמוד ארכיאולוגיה בנוסף. אולי אלך על הארכיאולוגיה, למרות שמאוד רציתי ללמוד שפה עתיקה.. טוב, תודה בכל אופן :)

iassafk

New member
כל עוד תמשיכי

בחוג לארכיאולוגיה במגמת ארכיאולוגיה של ארץ-ישראל, תוכלי להמשיך הלאה עם הארכיאולוגיה במסלול דו-חוגי, מסלול שרבים בוחרים בו (שילוב עם גאוגרפיה, היסטוריה כללית וכו'). אם ברצונך להעשיר את ידיעותיך בהיסטוריה של המזרח הקדום כולל לימוד של שפות עתיקות, אך לא תרצי לוותר על החוג השני שלך תוכלי לקחת קורסים שכאלו כקורסי בחירה. לדוגמא תוכלי להיות רשומה לגיאוגרפיה ולארכיאולוגיה (במגמת ארכיאולוגיה של א"י) ועדיין ללמוד שפה עתיקה או כל קורס אחר במגמת תרבויות המזרח הקדום.

shay4442

New member
מנסה לעזור

קודם כל על טעם וריח אין מה להתווכח ראיתי סטודנטים שהגיעו בגלל תרבויות המזרח הקדום והתאהבו בארכיאולוגיה ולהיפך. באופן מאוד כללי מדובר בהעדפה בין עבודה בשטח לא תמיד בתנאים סימפטיים,מיון חרסים,כלי צור,זיהוי שורות אבנים שהיו פעם קירות לבין עבודה סיזיפית בספריות ומוזיאונים של תיעתוק ופיענוח לוחות טין או כתובות מאבן וכדומה. -הבדל אחד גדול שאני רואה זה שבמגמת ארכיאולוגיה של ארץ ישראל מתמקדים בחפירות שנערכו ונערכים בתחומי ארץ ישראל ואילו תרבויות המזרח הקדום מכסות שטח גיאוגרפי נרחב ותרבויות רבות ומגוונות בין שאר:מינואי,מיקני,חיתים,תרבויות סוריות,אשורים,בבלים,מצרים וכו' - מבחינת המחקר מדובר בניסון שיחזור של העבר כאשר בארכיאולוגיה משתמשים בתרבות החומרית שנחשפת בחפירות, ואילו בתרבויות שיחזור העבר נעשה דרך תרגום טקסטים עתיקים(שכמובן גם נחשפו בחפירות או באקראי) כמובן ב-2 התחומים נהוג להעזר אחת בשניה. -לעניות דעתי לא ימנעו ממך ללמוד שפה עתיקה גם אם לקחת מגמת ארכיאולוגיה של ארץ ישראל במזכירות החוג נהוג לבוא לקראת הסטודנטים מקסימום זה יצטרך לבוא אחרי כל מיני אישורים והתייעצויות

Shatil81

New member
מנסיון

למיטב זכרוני, גם מי שלומד רק ארכיאולוגיה, מחוייב ללמוד שנה אחת של שפה עתיקה ברמת מתחילים. בכל מקרה, בתחילת הדרך בחוג תלמדי מבואות שכוללים גם ארכיאולוגיה של ארץ ישראל (והמזרח הקדום הכלל) וגם על התרבויות העתיקות. בשלב שלאחר החפירה הלימודית כבר תהיי סגורה על מה מושך אותך יותר. אני אישית לאחר הראשונה הייתי בטוח שאני הולך להיות חוקר תרבות (חיתית), אולם אחרי החפירה הלימודית הבנתי שמקומי בשטח והמוח שלי חושב סטרטיגרפיה. ועם זאת, זה לא מנע ממני ללמוד את השפה החיתית במשך שלוש שנים. תחשבי מה מעניין אותך כרגע יותר, ההיסטוריה והארכיאולוגיה של ארץ ישראל או של אזור אחר במזרח הקדום ותרשמי בהתאם. בכל אופן, לדעתי תוכלי להחליף מגמה בחוג בשנה הבאה, אם תתחרטי. שתיל.

בת ירח1

New member
תודה למי שענה

נראה לי שאבחר בארכיאולוגיה וזהו, נקווה לטוב.

jonish

New member
דעתי האישית...

בתור תלמיד שנה שניה של החוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום באוניברסיטת ת"א אני יכול לומר לך בוודאות שתזהרי כי זה ממכר. אני לא יודע מה החוג "הראשי" שלך אבל ראיתי לא מעט אנשים מהמחזור שלי ומחזורים אחרים שהיו במסלול דו חוגי ( שילוב של ארכיאולוגיה\תרבויות וחוג אחר כמו ג"ג או אומנות וכ"ו) וכפי שאמר שתיל לאחר החפירה הלימודית בקיץ שינו את החוג שלהם לחד חוגי לארכיאולוגיה ( כלומר שילוב של ארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום) למזלי אני הבנתי את העניין ביום של הבידינג לשנה א' (הייתי רשום לתרבויות ולגיאוגרפיה) והספקתי לשנות את זה בזמן בלי לאבד זמן על השלמות של שעורי חובה. אני לא אומר לך לרוץ לשנות את החוגים שלך ישר אבל רק שתדעי שאם יש לך איזה שהוא זיק של עניין בנושא זה ממש ממכר
כמו כן אם את צריכה עזרה בכל דבר ( סיכומים, מאמרים, עזרה בהכרת המרצים וכ"ו ) את מוזמנת לפנות אלי ואשמח לעזור לך... עידן. ( aka יוניש )

בת ירח1

New member
טוב לשמוע

אני לומדת גם ספרות, וכן, הארכיאולוגיה מעניינת אותי הרבה יותר כרגע. תודה על הצעת העזרה, אני אזכור את זה

jonish

New member
שמח לעזור

את יכולה לפנות אלי פה או בפרטי... בהצלחה בסמסטר הבא!

למעלה