התייעצות

• פותח הנושא AKA1
  • פורסם בתאריך

AKA1

New member
התייעצות

לפני מספר ימים הלכתי לפסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית ובכללי הייתי מרוצה, אבל היו כמה דברים שהיא אמרה לי שנשמעו לי קצת מוזר, היא אמרה שהתקפי חרדה וחרדה כללית זה אותו דבר ושטיפול בביופידבק לא יעיל לחרדות בגלל שבמצבי חרדה אנחנו רוצים לעלות את רמת החרדה ולא להוריד אותה. בכל מקום באינטרנט אפשר לראות שהתקפי חרדה וחרדה כללית זה לא אותו דבר ושביופידבק יעיל למצבי חרדה. נכון שצריך בהתחלה להחשף ואז רמת החרדה עולה, אבל זה לא סותר את הטיפול בביופידבק לא? בנוסף התואר השני שהיא עשתה הוא דרך אוניברסיטה שלא מוכרת ע"י המל"ג,(שלוחה של אוניברסיטת דרבי הבריטית) זה צריך להדליק לי נורה אדומה נכון? לא שמתי לב לזה, רק עכשיו אחרי הטיפול. אני מאד מתלבטת מה לעשות, אולי אני סתם פרנואידית?

גרא.

New member
AKA1,אפשר לחפש את שמה בפנקס הפסיכולוגים,

בו רשומים כל אלה שיש להם רשיון של משרד הבריאות,והם רשאים לעבוד.בכלל,איך הגעת אליה,או היא אלייך?

AKA1

New member
הגעתי אליה דרך האתר: בטיפולנט

בלינק שנתת לי יש רשימה רק של פסיכולוגים? או גם של פסיכותרפיסטים? גם כתוב באתר שהיא עשתה התמחות בבית חולים אבארבנל, אז אם היא לא מורשה לעסוק כמטפלת איך קיבלו אותה להתמחות? מצד שני איך אני יכולה לדעת שהיא באמת עשתה שם את ההתמחות גם לא בדקו את הכרטיס של באתר של בטיפולנט. (ליד כל מטפל מצויין האם הוא נבדק או לא). יש לציין שהיא גם לא נמצאת באלפון של איט"ה, אבל אני לא בטוחה שכל מטפל קוגנטיבי התנהגותי חייב להיות כתוב שם.

גרא.

New member
AKA1,טיפול בפסיכוטראפיה יכול להעשות רק על ידי

פסיכולוג קליני,או עו"ס קליני בוגר בי"ס לפסיכוטראפיה,וכן פסיכולוגים מומחים בתחומים אחרים שהתמחו גם הם בבי"ס לפסיכוטראפיה.לכן מטפל בגישה הזו אמור להמצא,או בפנקס הפסיכולוגים,או בפנקס העובדים הסוציאלים.חשוב לציין שכל עוד אין חוק פסיכוטרפיה,יש כמה וכמה מטפלים המכנים את עצמם פסיכוטראפיסטים,ללא התמחות מתאימה.לכן בכל מקרה,חשוב לבקש לראות תעודה רשמית שמעידה על ההתמחות.

Shazi

New member
להעלות חרדה במקום להוריד אותה

אני מניחה שהיא התכוונה לאסכולה של פרופ' עדנה פואה, שטוענת שיש להיחשף לרגשות החרדה, ולא לנסות להפחית אותן בשיטות שונות. ההיגיון שעומד מאחורי הדבר הוא, שהגוף יפחית את החרדה לבד בסופו של דבר (בכל מצב ספציפי שבו היא מתעוררת), וכך תיווצר הסתגלות לסיטואציה/ מחשבות המפחידות. שיטות להפחתת החרדה אינן גורמות להסתגלות, ולמעשה מהוות סוג של הימנעות. זו השיטה החזקה יותר כיום בטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי, למרות שהיא קשה יותר לעיכול (אף אחד לא רוצה, לפחות בהתחלה, להתעמת עם חרדותיו ולא לעשות דבר כדי להפחיתן. זה נשמע אבסורדי, אבל זה באמת עובד). אגב, אף אוניברסיטה בחו"ל לא מוכרת על ידי המל"ג, אלא זהו תפקידה של מחלקה מיוחדת במשרד החינוך. המל"ג רק נותן אישור לשלוחות של אוניברסיטאות בחו"ל לפעול בארץ, והאישור הזה חשוב מאוד (אבל הוא לא אותו הדבר כמו הכרה). היום אפשר להגיע לתחום הפסיכותרפיה גם מדיסצפלינות אחרות, כמו ריפוי בעיסוק ואפילו ייעוץ חינוכי.

למעלה