התייעצות

hamadmada111

New member
התייעצות

מתלבטת מתפזרת בין הרבה כיוונים שאף אחד מהם לא באמת נראה לי ממוצע בגרות ה95.5 פסיכומטרי 608 הכי הייתי רוצה ללמוד רוקחות אבל לפי הנתונים שלי גם אם אשפר פסיכומטרי ל700(מה שאני לא בטוחה אם אני מסוגלת) אצטרך גם לשפר בגרויות ואני לא יודעת אם זה הכי ריאלי בשבילי, אני לא רוצה לבזבז שנה-שנתיים הרבה כספיים ובסוף אולי להגיע ללא כלום. עוד מקצוע שנראה לי קצת פחות הוא מדעי המעבדה הרפואית שבשבילה אני עדיין אצטרך לשפר אך לציונים יותר ברי השגה - ולמרות זאת החשש לבזבז את הזמן ולא להצליח להגיע לציונים האלה וגם בסך הכל מדעי המעבדה הרפואית - אין לי בעיה לעבוד בסופו של דבר במעבדה - דווקא מתאים לי לעבוד בשקט שלי במעבדה - אומרים שמשכורת היא מעט מעל המינימום ואולי כדאי בשביל משכורת כזאת להשקיע הרבה פחות בלימודים תובעניים. ניסיתי לחשוב על עוד תחומים והתחומים היחידים באמת מעניינים אותי הם בתחומי מדעי החיים - אז נראה לי שאם אלמד משהו שלא מעניין אותי גם לא אצליח בו כ"כ אז חשבתי על עוד כיוונים בתחום בלי צורך לשפר פסיכומטטרי אני יכולה ללכת ללמוד הנדסת ביוטכנולוגיה במכללת בראודה אבל זה מביא 2 חששות: 1.אומרים שבביוטכנולוגיה קשה מאוד למצוא עבודה - אין בזה עבודות וגם שם אם כבר מוצאיים עבודה היא "לא משהו" והשכר בה נמוך יחסית 2. לימוד במכללה הוא בעל פחות ערך מאשר בטכניון- אז לא מספיק שקשה למצוא עבודה בביוטכנולוגיה - יהיה עוד יותר קשה למצוא עבודה אם למדתי במכללה. חשבתי גם על סיעוד באוניברסיטת חיפה : הלימודים מאוד מעניינים אותי וגם לא תהיה ממש בעיה למצוא עבודה אבל אני נרתעת מהשלב שאצטרך לרחוץ אנשים ולהחליף להם חיתולים(בעיקר למבוגרים) ואף אחד לא יכול להבטיח לי שבסוף זו לא תהיה העבודה שאעשה כל החיים אז חשבתי גם על הוראה לביס יסודי שהוא נראה לי יחסית נחמד אבל גם זה מעורר שתי בעיות הראשונה היא שאני יחסית ביישנית ולא כל כך רואה את עצמי עומדת מול כיתה ומרצה, למרות שאני מאוד אוהבת ילדים וחושבת שאצליח להתגבר על זה -למרות שזה לא אופטימלי. בעייה שניה: תמיד הייתי יחסית חלשה במקצועות הומניים שדורשים שינון וקצת יותר טיפוס ריאלי(ועל זה מתבסס כל לימודי ההוראה לא?) אני גם חוששת מעט מכתיבת עבודות על סמך מה שכתבתי האם יש טעם ללמוד הוראה?מה בעצם כוללים לימודי ההוראה?(עדיפות לבית ספר יסודי- אני מסתדרת עם ילדים מעולה)

hamadmada111

New member
בתור התחלה

ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת הם מקצועות שיש בהם הרבה מן הפסיכולוגיה ההומניות והשינון - משהו שפחות הולך לי בו. וגם העניין הזה שהציון שלי מספיק ללמוד אותם רק במכללה כרגע.

cobyko2

New member
תחום שוק ההון יכול לעניין?

זה הרבה פחות שינון, יותר הבנה, בעיניי זה נתפס כיותר ריאלי מאשר הומני. מה שעוד נחמד שאת לא חייבת לעבור לימודי תואר לכל המסלולים. בן דוד שלי עבר בתל אביב את קורס מקצועית א ואת מקצועית ב. אני לא יודע אם את מכירה את זה, בסופו של דבר תכל'ס את יכולה לעבוד כיועצת השקעות ומנהלת תיקים שזה די טוב עד כמה שאני יודע. חוצמזה את יכולה אולי להתחיל עם ספר מקצועית א, לראות אם מעניין אותך ואז אולי להמשיך הלאה עם הלימודים. מקווה שזה עוזר במשהו

למעלה