התייעצות

ErAn1004

New member
התייעצות

שלום לכולם, אני בן 27 גר אצל ההורים ורציתי לדבר איתכם על בעיה שיש לי. אני לא מצליח לדבר עם ההורים שלי. אני אוהב לדבר, מספר ומשתף לאנשים, יכול לדבר עם הורים של חברים שלי במשך שעות ולהנות יותר מאשר לדבר עם החברים עצמם אבל כשזה מגיע להורים שלי אני לא מסוגל לדבר איתם, זמן השיחה השבועי איתם מסתכם בלא יותר מעשר דקות. דוגמא לכך זה שהחלטתי לשנות מקום עבודה-אני יכול לשבת לספר לכל אחד למה החלטתי, מה הציפיות שלי מה אני מתכנן לעשות אבל עם ההורים שלי כלום! באתי רק להגיד להם שהתפטרתי וזה הכל...ככה זה בכל תחום. אני רוצה את האישור שלהם לדברים ספציפיים שאני יוכל להמשיך הלאה (כשעזבתי את העבודה היה לי חשוב להגיד להם ורק אחכ יכלתי לחזור לנשום כרגיל). האחים שלי מדברים עם ההורים שלי, פתוחים איתם ואצלי הכל בונקר אני מכבד אותם מאוד אבל מרגיש עול בכל מה שקשור לפיתוח שיחה איתם. זהו,אשמח לשמוע את דעתכם, תודה ערן

ErAn1004

New member
אין כל כך מה לשאול

הבעיה היא אצלי, הם היו מתים שאני אהיה קצת יותר פתוח. פשוט בבית אני אדם אחד יותר סגור ושקט ובחוץ מול אחרים אני פורח

אם הבעייה היא אצלך

ואתה רוצה לשנות אותה, ועד עכשיו לא הצלחת... איך אפשר כאן בפורום לעזור לך? איזה משפט אפשר לכתוב לך שחור על גבי פורום, שיעזור לך לשבת מול ההורים ולספר להם משהו? אם אתה חסום, משוכנע שיש פה משהו עמוק יותר, ועניין מפריע לך - לך לברר בטיפול דבר או שניים על החסימה הזו. אני לא רואה דרך להציץ לך למוח או לרגש ולפענח מה כל כך קשה לך לספר להורים איזו התלבטות בנאלית שאתה די בקלות מספר לחברים שלך.

גרא.

New member
ErAn1004,כלל לא משנה כרגע,מדוע נוצרה התנכרות

תקשורתית,כנראה גם רגשית בינך לבין הוריך.זו מציאות קיימת,שמפריעה לך,במיוחד כאשר מאד חשוב לך כן להתייעץ,כן לקבל את האישור שלהם,כן לשמוע את חוות דעתם בנושאים טריוויאלים.העובדה שכלפי בני המשפחה האחרים במשפחה,התקשורת פתוחה וזורמת,ואחיך יכולים לשוחח בצורה פתוחה וזורמת עם הוריך,משמעותה,כי לך יש קושי ספציפי ביכולת להתפתח מול הוריך,שהוא קושי אידווידואלי/אישי שלך. מה בכל זאת אפשר לעשות,ראשית,אתה עשוי באמצעות שיחות טיפוליות,להבין ולרכוש את היכולת להסיר את העכבות/חסימות המפריעות לך לתקשר עם הוריך.בלא קשר,מדוע שלא תנסה לשתף בשיחה שלך\ עם הוריך,את אחד מאחיך שלו יש קשר פתוח וזורם עם ההורים? אתה יכול גם להעזר בו בכדי ללמוד ממנו איך זה אפשרי לשוחח עם ההורים,אתה יכול לקבל ממנו משוב (פידבק),על הקשיים שאתה משדר בתקשורת הזו.בין לבין,אתה יכול לתרגל איתו,לפני שיחה עם ההרים,בגישת הפסיכודרמה,את השיחה האמורה ביניכם. כאשר הוא משחק בתחילה את תפקיד ההורים,ולאחר מכן אתה משחק את תפקידם,והוא,אותך.שיחת אימון כזו,לרוב עוזרת בהכנה להתמודדות עם שיחות מהסוג הזה,אבל לא רק.

ErAn1004

New member
העניין הוא

שיש לי שני אחים, עם אחי הגדול יש חוסר תקשורת...הוא מנסה לדבר אבל גם מולו קשה לי להיפתח ומול הקטן שאני מרגיש יותר קשור יש חיבור אבל לא בדיבורים על החיים אלא יותר לראות ביחד טלוויזיה, להיות ביחד לא יודע איך להסביר. לכן אני חושב שהבעיה קצת יותר עמוקה...

גרא.

New member
ErRn1004,די מובן,שלא תוכל לגרור את הוריך

לטיפול פסיכולוגי,אם הם באמת זקוקים לכך.גם אין טעם שאתה תעשה את זה,שכן יתכן שאתה תקבל כלים טובים לקיום תקשורת בינאישית,אבל מאחר והתנהגותם ומערכת היחסים של הוריך איתך לא ישתנו..אולי תהיה יותר פתוח ותקשורתי,אבל,הם ישארו בשלהם.מכאן מה שנשאר הוא להציע לך לנסות להביא לשיחה איתם,אם הם יסכימו, פסיכולוג שיוכל לגשר ביניכם,להתערב כשצריך,ולתווך אם זה יהיה אפשרי.זו מטלה קשה,גם לא זולה,אולי בכלל בלתי אפשרית,אבל,כפי שאתה מתאר את המצב הקיים,אין חלופה אחרת.

למעלה