התייעצות..

nimrodakar

New member
התייעצות..

חבר של חבר פנה אלי במייל וביקש משלוח של המוצר ( 15 פריטים תמרות 105$). העניין הוא שהעסקה לא קשורה לאיביי למרות שגם לי וגם לו יש חשבון באיביי של קונה ומוכר. הוא ביקש שאני אשלח לו INVOICE לפייפל. אני שולח דרך דואר רשום כמובן. האם עסקה שהיא מחוץ לאיביי ( זאת לא לעבור על החוקים כי הדיל לא הגיע דרך איביי רק צורת התשלום היא פייפל) ששולמה בפייפל (אני שולח רשום) יכולה לגרום למצב שהקונה פותח דיספיוט נגדי על מוצר או שירות או כל דבר אחר ושיקפיאו לי את הכסף או שגרוע מכך לא אקבל אותו וכל הסחורה שלי תעלם ( אצל המוכר או בדואר ) . בקיצור אין הגנת איביי. מה האופציות שלי?

ozitex

New member
יש הגנת פייפל

אם תשלח רשום ותרשום את המספר הרשום בדף הפייפל של ההעברה תקבל את הגנת פייפל.

goolgol

New member
כמה אופציות

1. לא כתבת שהעסקה בארץ או בחול, אז אני מתייחס כאילו הקונה נמצא בחול. 2. הוא יכול לשלוח כסף בווסטרן יוניון ואז כל היתרונות לצדך. 3. הוא יכול להעביר לך בפייפל, אם אינוויס או בלי אינוייס, דרך מספר האימייל שלך (שיכתוב שזה סרויס). 4. אתה יכול להעלות מכירה מיוחדת עבורו באיביי, אז גם תשלם עמלות, אבל עבור איביי זה יצא חוקי לחלוטין. 5.לא הבנתי-אם זה חבר של חבר , אז למה החשש כל כך גבוה? 6. בהצלחה

ozitex

New member
../images/Emo13.gif ואני התכוונתי לכתוב

אם זה חבר מכל סוג שהוא - אל תעשה איתו עסקים..חח

nimrodakar

New member
המשך...

חבר של חברה הכוונה לאחד הלקוחות שלי שהמליץ לחבר שלו עלי וככה נוצר הקשר ( הוא מאר"הב ). אז לפי מה שהבנתי פשוט לבקש INVOICE עבור SERVICE ולא סחורה וככה תיהיה לי ההגנה אם שלחתי רשום. הבנתי נכון? דרך אגב יש מצב שתיתנו הסבר קצר על WESTERN UNION למשל : עמלות למינהם והאם רק דואר ישראל מתעסק עם זה וכו.. אם יש שירשור קודם לדבר כזה פשוט תתנו את הלינק ממש תודה !

nimrodakar

New member
בעיה קטנה..

תודה על הקישור אבל אני רואה את העמלות אם אני שולח כסף, מה קורה שאני מקבל כסף ורוצה למשוך אותו?

ozitex

New member
מה שכן

אם אתה מקבל במט"ח ורוצה להמיר למטבע ישראלי צפה לשער המרה של רשות הדואר.. לא נראה לי שזה שער נחמד ללקוחות.. אתה יכול לקבל את הכסף באותו מטבע שהתקבל ולהמיר היכן שתרצה.

למעלה