התייעצות!

התייעצות!

מהו לדעתכם הצעד הנכון. לשבור כלים. לצאת בהצהרות. לחיות כמו שאני רוצה, ולא להתחשב במשפחה, בקבלה של האחריות לסמינרים ובישיבות גדולות של האחים. או פשוט לערוק לחו"ל (יש לי אפשרות ממש טובה כזאת) ושם לחיות רחוק מעין המשפחה כמו שאני רוצה, בלי לשבור לבבות וכל שאר ירקות. אשמח לדעתכם. כסף...

לאור הצהרתך

שהאפשרות ליסוע לחו"ל טובה למה שלא תעשה זאת לכתחילה? וכשאתה אומר "טובה" אתה לוקח בחשבון שפה,תרבות,עבודה,חברים וכו'?אם יש לך מכל אלה למה לא?אנשים מהגרים בשביל הזדמנויות טובות גם אם אינם אנוסים או רוצים לצאת בחכמה.

שלום כסף, כמו ששרה נינט

לא תוכל לברוח מעצמך... כמה זמן ניתן להסתיר אורח חיים? זה פתרון זמני לבעיה קבועה. אבל לו היתה לי אפשרות שכזו, יתכן שגם הייתי שוקלת אותה ברצינות, אפילו באופן זמני (עד שכולם יתקבלו לסמנירים/ישיבות וישתדכו, וילדיהם גם כן וכו' וכו', עד מתי?)

עץ שתול

New member
הלואי גם עלי

לפעמים כשאני מסתכל על ההתלבטויות של אותם עלמים צעירים אני צוחק, הרי הם עוד לא בכלל התחילו את החיים, הם לא יודעים מזה קשיים (או כמו שאומרים ביידיש "נסיונות"), הדלת פתוחה והדרך סלולה לפניהם. חבל לך לבזבז את ההזדמנות שיש לך עכשיו, אם לא תעשה את זה עכשיו אנחנו בודאי נזכה לראות אותך באתרא קדישא הדין גם בעוד כחמש או עשר שנים, אבל אז כבר תהיה מחוייב לבת זוג ולגורל הילדים! לא חבל?

היי

תקשיב,נכנסת כאן בסערה,לא מכירים אותך,לא יודעים באיזה מצב אתה כיום והיצבת בפני החברים את הדילמה הכי קשה שעובר על כל אחד ואחת מאיתנו,בלי שהסברת היטב את כל הצדדים,לא הסברת מה מצבך בכלל כיום,מבחינה דתית,מבחינה משפחתית,וכו` לא הסברת טוב איך בכלל משפחתך עשויה לקבל את זה שאתה חילוני לא הסברת מה כן יודעים עליך כיום לא הסברת עד כמה באמת האפשרות שלך לעבור לחו``ל טובה ועד כמה זה באמת ישתיק את כל הדובים שיתעוררו מריבצם ברגע שתצא לא הסברת עוד הרבה דברים שרלוונטים מאוד לשיקולים בדילמה הזו.ברור שעל פניו מעבר לחו``ל עשוי לסייע רבות על הקושי בהסתגלות ליציאה וברור שהרבה יוצאים היו מתים שתהיה להם את האפשרות הזו.אבל עדיין זה תלוי מאוד בהרבה דברים מסביב איתך.

עץ שתול

New member
../images/Emo45.gif

שכחת להפנות אותו לעיון בספר שחיברת "מדריך לאנוס". אולי זה יתן לו משהו.

למעלה