התייעצות

ayeletbaum

New member
התייעצות

חבר שלי ואני מכירים 3 וחצי שנים. יש דבר שמטריד אותי ומפריע ביום-יום. כשהכרנו, הסתדרתי עם חברים שלו אבל היום זה כבר לא כך. מדובר בעיקר על חבר אחד ספציפי שעבר איזשהו שינוי לא חיובי(לא רק אני שמתי לב לכך) ובאופן כללי, אין לי כבר כ"כ חשק לצאת איתם. זה התחיל כשהיו נוהגים לצחוק על חברות שלי בפני. כשאמרתי להם שזה מפריע לי(ולאחר מכן גם החבר שלי אמר לו)- הם המשיכו והרי יכלו לעשות את זה כשאני לא נמצאת אבל עדיין עשו זאת שוב ושוב בנוכחותי. לאחר מכן העירו כל מיני הערות לגבי המקומות שאנחנו יוצאים אליהם. השיא מבחינתי היה כשחבר שלו פנה אל חברה שלו בנוכחותי וביקש ממנה שלא תהיה כמוני ושלא תתייחס אליו כמו שאני מתייחסת לחבר שלי. ליגיטימי בעיני שיגיד מה שהוא רוצה לחברה או לחברים שלו, אבל לדעתי כשאמר את זה לחברה שלו כדי שגם אני אשמע - חצה את הגבול. יש לציין שחבר שלי לא היה באזור כשאמר את זה. הבעיה היא שמצד אחד אני לא רוצה וגם לא חשבתי לבקש מחבר שלי לנתק את הקשרים שלו עם החברים בגלל זה (לא מדובר בכולם). ברור לי שחברים זה חשוב מאוד ואני בעצמי לא הייתי רוצה שיעמידו אותי במצב כזה. מצד שני, אני מוצאת את עצמי מתבאסת לצאת איתם בסופי שבוע ואני לא חושבת שזה צריך להיות כך. החברים האחרים מבינים את הבעיה ומבקשים ממני להיות הבוגרת ולהבליג על הדברים הפוגעים שנאמרים אבל אני לא רואה סיבה להיפגע שוב ושוב ולשתוק. בנוסף, אני מוצאת את עצמי נזכרת בדברים שנפגעתי מהם ונעלבת מהחבר שלי שלא עמד לצידי באותו רגע. רק לפני כשנה הבהרתי לו שזה מפריע לי שהוא נותן לי להתמודד איתם לבד ונשאר לפעמים שותק כי לא רוצה לריב עם החברים שלו. מנקודת המבט שלי, אני לא חושבת שהוא היה צריך לשתוק כ"כ הרבה זמן ולתת להם לדבר אלי כך. הוא מצידו חושב שאין לו כ"כ מה לכעוס על חבר שלו כי אני זו שלא מסתדרת איתו ולא הוא. כמו כולם, גם הוא מבקש ממני להמשיך ולהתעלם. זו הרגשה מאוד לא נעימה לצאת בסופי שבוע עם אנשים שלא נעים לי בחברתם וכבר ניסיתי לדבר עם החבר ולהיות איתו בסדר אך המצב לא השתנה לבינתיים. רציתי לשאול מה אתם חושבים? האם אני רגישה מדי או שבאמת היה ראוי שיעמוד קצת לצידי בעניין הזה? תודה על הסבלנות

לא נעים לך איתם

תפסיקי לצאת איתם. למה את מתעקשת על היציאות הללו? תני לחבר שלך לצאת ותבלי איתו כשהוא חוזר. תארגני לכם לפעמים יציאות פרטיות. בינתיים צאי עם החברות שלך. זה לא משנה שאת חושבת שזה לא צריך להיות כך כי כרגע זה ככה- אז תפסיקי להיות הקדושה המעונה.

ayeletbaum

New member
תגובה

אם היה מדובר במצב רגעי, הייתי מבליגה וסופגת את זה. ברור לי שלא הכל מושלם ושצריך לוותר אבל זה לא המצב. ההתיחסות הזו אלי כבר נמשכת די הרבה זמן ואני כן יוצאת עם חברות אבל בסופ"ש זה הזמן שלנו לראות אחד את השניה (אנחנו לא גרים ביחד). כמו שכתבתי, חברים זה דבר חשוב וצריך גם לצאת עם אנשים אחרים וזה גם בדר"כ הזמן שיוצאים עם חברים. בכל מקרה, אני מודה לך על ההתייחסות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני חושש שאת תצטערי ששאלת את זה...

לפי דעתי, את צודקת בהחלט. אלא שהמצב, לדעתי, חמור מזה. יש לי הרגשה שהחבר של החבר מבטא בעצם את מה שהחבר שלך חושב בעצמו, אבל לא מעז לומר לך. הרי אלמלא חשב כך, הוא לא היה נותן לזה לעבור. אני הייתי לוקח את החבר שלך לשיחת ברור רצינית: תגיד לי מה הבעיה שלך אתי? תגיד את כל האמת. ולא הייתי מוותר לו או נותן לו לצאת מזה בקלות. כי כל הצרות שיהיו לכם בעתיד כבר כתובות, והחבר של החבר רק פולט אותן. זאת כמובן רק דעתי שלי. אני לא חושב שנעים לך לקרוא את זה, כי אם את מקבלת את זה, זה מעמיד את כל הקשר שלכם בסימן שאלה רציני. לפי דעתי, הרבה זוגות בשלבים המוקדמים של הקשר מטאטאים מתחת לשטיח את הבעיות והמחלוקות, כדי לא לקלקל את הכיף ולהקלע למריבות קשות. אבל אז בא איזה חבר אידיוט ומרים את השטיח...

ayeletbaum

New member
מריוס-

זה בטח לא נעים לקרוא אבל אני לוקחת כמה אפשרויות בחשבון, וגם את זו. אני מודעת למציאות. אני חייבת להודות שגם לי עברה המחשבה הזו בראש ושאלתי אותו בעבר לגבי זה. לפעמים אני נוטה להתעצבן מהר מדי והוא כנראה נלחץ מזה ולכן החבר שלו חושב את מה שהוא חושב. כמובן שיש דברים אחרים שהחבר שלו לא רואה ואני, מצידי, מנסה לעבוד על הבעיה שלי בלי קשר לחבר, אלא גם בשבילי, בתור בן אדם. בנוסף, אני גם חושבת שאם היה כ"כ סובל ממני, היה עוזב אותי. אנחנו צעירים, בגילאי ה20+ וכבר אמרתי לו כמה פעמים בעבר שאני לא מחזיקה אף אחד בכוח וכמובן שאם רע לו- שלא ימשוך את זה כי יכול להיות שזה לא ישתפר, כמו שאולי הוא חושב. אמרתי לו שלאנשים לפעמים יש את הנטיה ללכת אחרי הזרם ולמשוך דברים כדי לא להרוס שגרה כלשהי. כמובן קיימת האפשרות שכתבת לי, שמטאטאים דברים מתחת לשטיח ומעלימים בעיות מתוך שיקול של יתרונות מול חסרונות. אני מרגישה שהוא כן אוהב אותי אבל לכל מקרה אני מזכירה לו את זה. זה הקשר הראשון שלו ולי כבר היה חבר בעבר שאת הפרידה ממנו דחיתי מתוך פחד לשבור את השגרה וחוסר הידיעה מה יוביל הקשר הבא, אם בכלל אמצא כזה. זו הסיבה שאני מזכירה לו את זה, שזה לא סוף העולם להיפרד, עם כל הצער והכאב שבדבר. בדר"כ בדיעבד יוצאים מזה מפוכחים יותר. אחרי הכל, גם אני לא הייתי רוצה שהוא יהיה חבר שלי מתוך פחד להרוס משהו שכבר קיים ומתוך חוסר ידיעה מה יוביל קשר שלא ברור מה יהיה. לפעמים אני חושבת שחבל שבעניין הזה, באופן כללי, אין חוקים שיגידו מה לעשות או לא לעשות וכיצד להחליט כי אני כבר מבולבלת. תודה מריוס

אתגור נאמנות

סבתאשל'י עליה השלום הייתה אומרת "אוטו גיזוכט". אני מקווה שאת יודעת יידיש. כן, את רגישה מדי, וכנראה שהבחור המתגרה מצליח להביא אותך אל איזור החוסר בטחון, שמערער ומאיים על שלמותך. הבעיה היא כמובן לא בו. הוא רק הטריגר, שמפעיל אצלך כפתורים ביעילות, ולכן ממשיך בהתמדה. הבעיה שלך היא עם עצמך, ועם החבר הלא מגבה. שם הבעיה לדעתי. את מצפה שהוא "יזדעק", ויצעק "הלו, הלו, חברהש'לי, עד כאן חבוב" והוא לא עושה את זה. עליך לברר מה זה גורם לך להרגיש? שהוא חלש מול החבר'ה שמפעילים לחץ וחוצים קווים אדומים ברורים? או שהוא "איתם" בקטע של תוכן הירידה, וככזה בהכרח "נגדך", או שהוא נהנה לראות איך ההוא מטגן אותך ללא כל קשר לתוכן מה שהוא לא מצליח לעשות בעצמו, או שאולי את חוששת שהוא "מכניס לחבר שלך רעיונות לראש", או שמה שמפריע זה שההוא בעצם מחרחר ביניכם ריב ומדור? מה שעוד עליך לברר הוא מדוע את לא שמה גבולות לתיגרן התורן ונותנת לו למנפל ביניכם? למה את מצפה שחברך יעשה את העבודה? האם את חוששת להגיב כי זה אולי "יחבל" בחברות בין הגברים? אולי את חוששת שחברך "ינזוף" בך על ש"פגעת" בחבר שלו? או שאולי את חוששת לצאת "פרשית" לעומתו, שהכוחות לא שווים? יש לי תחושה שהבחור עלה על מכרה זהב של חוסר בטחון אצלך, ועושה עליך קופה (לחפות על חוסר הבטחון שלו, ולהתעצם על חשבון ההשפלה שלך). עכשיו את כבר רוצה להימנע מלהיפגש איתו מרוב איום. את אמנם אומרת לחבר שאת לא מחזיקה אותו, אבל יש לי ההרגשה שאם יחליט להיפרד ממך זה יהיה בבחינת "אסון" בתחושה, וסטירת לחי מצלצלת לאגו. ולכן את מעדיפה לא להתעמת עם ההוא, וגם לא עם החבר ונתקעת עם החור הזה בבטן. אני אומרת - במקומות שהכי קשה לנו ואנחנו מגיבים בהגזמה, שם דווקא צריך לחזק. את צריכה לעבוד עם עצמך בכיוון האסרטיבי, בלי כל קשר להוא, או לחבר הנוכחי, או למי מהאנשים. בשבילך. ככה שום קאקר לא יוכל לערער לך את היציבות והבטחון, בך או בזוגיות שלך. דעי לך - קאקר זה יילך, יבוא אחד אחר. קאקרים לא מתים, הם רק מתחלפים :)

ayeletbaum

New member
מפלצת או ילדה-

את חמודה אמיתית
הבנתי את מה שסבתא שלך ז"ל הייתה אומרת.. אני באמת יכולה לשים את האצבע על חלק מהאפשרויות שהצעת ואני מודעת לחוסר הבטחון שיש לי. רק לא חשבתי שהוא בא לידי ביטוי בעניין הזה, אבל באמת יכול להיות שכן. אני באמת אנסה לעבוד על זה.. אני פשוט הגעתי למצב שאני לא פונה אל אותו חבר כשאנחנו נפגשים כדי להימנע מריב כלשהו שיחרב את הערב. בכל מקרה ההרגשה לא נעימה, כך או כך, אז לפחות שלא יהיה ריב אלא "מלחמה קרה". בקשר לחבר, אני פשוט חוששת שזה יחבל בחברות של שניהם, כמו שהצעת. אם זה היה תלוי רק בי, לי ולבחור ההוא לא היה שום קשר. אין לי סיבה להיות בקרבת מי שעושה לי רע, אבל אלה הנסיבות. בכל מקרה, אני חושבת שאת צודקת כשכתבת שקאקרים לא מתים, אלא רק מתחלפים. זה באמת כך ואני צריכה ללמוד להבין את זה. לפעמים טוב שהם שם, כדי שיגרמו לאנשים להבין את זה ולהתחסן נפשית כנגדם כי יש לא מעט כאלה בעולם לצערי. אני גם מאמינה שעם הגיל, אני אלמד יותר, איישם יותר ואולי כך עניין חוסר הבטחון קצת ישתפר. בכל מקרה, אני מודה לך!

../images/Emo13.gif מחדלון ליתרון

תראי, הקאקר התורן נמצא שם כדי להעמיד את הזוגיות שלכם במבחן מחד, אבל גם, ובעיקר, לקנטר את החבר שלך, ולאתגר את מעמדו בחבר'ה. הוא בעצם מערער בעיקר אותו. חשוב מאוד שתביני שאת בעיקר הכלי. ובאמצעות הפגיעה בך הוא מאותת לו, לחברך, שהוא הפך "לסמרטוט" - פעמים. בתוכן העוין והמסית שכביכול "משקף" את התנהלותך בזוגיות, ובכך שהוא פוגע בך, חברה שלו, וזה נותר לא מגיב ונותן לפגוע "באנשי חצרו". ברגע שתביני את זה, יהיה לך קל יותר להתמודד. חבר שלך לא מגבה אותך כי הוא משחק בו זמנית בשני שדות כוח, והוא באותה מידה, כמוך, חושש להפסיד את המשחק בשניהם. מה שאומר ששניכם בעצם באותו צד, ומאותגרים על-ידי הקאקר. חשוב לתקשר את המצב לחבר שלך, לא מנקודת ראות של חולשה ופגיעות, אלא מנקודת ראות של מציאת פתרון לטובת כל אחד מכם, ולטובת היחסים שלכם. הקאקר מצפה שהתקיפות שלו יעבירו אותך "סרטים" שבתורם יעברו בתגובת שרשרת לחברך, והוא מצפה לראות דרמה בקרוב, על חשבון שניכם. כרגע את משלמת את מלוא המחיר של היותך כלי במשחק לא לך, וזה לא סביר. האפשרויות לפתרון שעומדות לפניכם לא רבות, ולכל אחת השלכות על הקשר שלו עם החבר, או שלכם: - אם תמנעי מלהגיע, והחבר יילך לבד, אז המצב יהיה של "נצחון טכני" לטובת הקאקר שהצליח "להכחיד" אותך מהחבורה. קרי הוא גבר על החבר שלך, שבחר בך לבת זוגו (ולא בטוח שזה אמור לחזק את מעמדו של חברך, אלא בעיקר את מעמדו של הקאקר) - אם תמנעו שניכם מלהגיע, גם את המצב הזה יוכל הקאקר לתמרן לטובתו, באומרו "אמרתי לכם", וגם בכך לנסות להחליש את מעמדו של חברך. - אם תמשיכו להגיע, כמו שזה כעת, את תמשיכי להיות שק חבטות, כל עוד הכפתור שהוא לוחץ עליו אצלך פועל. את משלמת את מחיר המעמד של החבר בחבר'ה. - חברך יפעל לטיהור אווירה מאחורי הקלעים, כדי לטפל בעניינים שלו עם החבר'ה שלו. יכול רק לתרום למעמדו, אלא אם כן הוא לא משהו במילא, וכל החבורה הזאת מחזיקה אותו על קרעי תרנגולת. . חשוב שתבהירי שמצד אחד חשוב לך שמעמדו בחבר'ה יהיה איתן, אבל מצד שני זה לא יכול לבוא על חשבונך. מאחר ואלה חבר'ה שלו, ואת לא רוצה לפגוע ביחסים שלו איתם, עליו לנקוט בפתרונות לשביעות רצונו ורצונך גם יחד. ומשם תמשיכי... בהצלחה

1Shir

New member
לדעתי

הדבר היחיד שמשמעותי זה היחסים שלך עם החבר שלך. טפלי בחוסר הביטחון שנמצא שם. אם את מרגישה טוב עם החבר, תבליגי ותתאימי את עצמך לחבר שלו. נראה לי שאני לא הראשונה בשרשור הזה שמביעה דעה שהבעיה היא לא החבר של החבר, אלא החבר בעצמו... ולא, לא הייתי מצפה מחבר שלי שיעמוד לצדי נגד החבר שלו, אלא יותר שאני אלך לקראת החבר ואדע להסתדר איתו.

ayeletbaum

New member
מקבלת גם את זה

אני באמת לא חושבת שזו סיבה להפסיק קשר בגלל סיבה כזו, למרות שזה מעצבן. יש להתגבר, להתפשר ולהתאמץ. ברור לי שאין קשר שהכל בו מושלם וצריך לקחת פרופורציות. ניסיתי בעבר להסתדר עם החבר אבל בדיוק כשכבר היה נדמה לי שהעניינים מתחילים להסתדר, התבדיתי. עד היום אני מנסה לפעול עפ"י הכללים המקובלים ולהיות כמה בסדר שאני יכולה למרות שאח"כ אני אוכלת את עצמי על זה שאני כאילו מנמיכה את עצמי בשבילו. שאני משתדלת להתייחס אליו יפה למרות שנראה שהוא לא מתאמץ בכלל. אני מקבלת את זה, אין כ"כ מה לעשות. אני מאמינה שקיימים הרבה זוגות שבהם החבר/ה לא מסתדרים עם החברים של הבן/בת זוג, שלא לדבר על המשפחה... רציתי לקבל דעה קצת אובייקטיבית ואני שמחה שפניתי לכאן. תודה רבה!

מיזוגן

New member
איך תקבלי דעה אובייקטיבית?

את מספרת רק את הצד שלך ולא מספרת לנו את הסיבות בגינן החבר נוהג כפי שנוהג. אני מניח שכמו שבן זוגך שותק כשחברו נפתח עלייך, הוא שותק גם כשאת נפתחת עליו. כנראה שחברו של בן זוגך שם לב להסתמרטטות של בן זוגך לנוכח שתלטנותך ועל כן לא בוחל באמצעים ליישר אותך (מה שבן זוגך היה אמור לעשות בעצמו).

ayeletbaum

New member
אם תשימ/י לב-

לתגובות שקיבלתי למעלה, אפשר להגיד שיש פה מידה של אובייקטיביות. אף על פי שרק אני פניתי וסיפרתי לכם את הצד שלי מנק' מבט שלי, אנשים פה חושבים מעבר והרבה תגובות פה דווקא נכתבו כביקורת עלי, על ההתנהגות שלי ודווקא לא על החבר שלי שחשבתי שהוא זה שלא בסדר, אף על פי שרק אני כאמור, הצגתי את הדברים. הזכרתי שלדעתי הוא מתנהג כך כי הוא לא רוצה לחבל בקשר שלו עם החברים ואני יכולה להבין אותו במידה מסוימת. לאף אחד לא ידוע מה יהיה בהמשך ואני לא בעד לשכוח מהחברים ברגע שיש בן/בת זוג כי לפעמים זה נגמר ואז מגלים שנשארתם בעצם לבד.

מיזוגן

New member
לא הבנת

יש כלל חשוב אצלנו הגברים והוא שלא מתחככים עם בנות הזוג, אלא במקרים קיצוניים בלבד. בניגוד לנשים, אנחנו לא נוהגים לדחוף את האף שלנו למערכות היחסים של החברים. אם חבריו מרשים לעצמם לעשות זאת, הרי שמדובר במקרה קיצוני ובד"כ מדובר בבת זוג שתלטנית שנפתחת על אחד החברים. גברים יודעים שמצב כזה עלול להיות פגיעה חמורה וארוכת טווח ועל כן מתערבים (וחברך שותק כי הוא יודע שהם צודקים). זו רק השערה שכן כאמור לא שמענו את הצד השני.

ayeletbaum

New member
קיים עוד כלל חשוב

שיש יוצאים מן הכלל. נחמד שאתה חושב שככלללל הגברים לא מתערבים ביחסים עם בת הזוג. הלוואי שזה היה כך אבל זה לא. במקרה הזה אני לא מדברת רק על עצמי, אלא באופן כללי. אם נוח לך להאמין לזה, בהצלחה. אני אישית לא חושבת כך. באותו אופן, אי אפשר להגיד משהו גורף כזה גם על נשים - שלא יחשבו חס וחלילה שיש לי משהו נגד גברים

מיזוגן

New member
זה לא במקרה שלך

הסברתי לך שמדובר במקרה קיצוני. אפשר להגיד הרבה דברים באופן גורף על נשים (ועל גברים) וזה אחד מהם. יש פה הרבה נשים שמגיעות לפה להתייעץ בבעיות שלהן ואני מבטיח לך שלכל אישה כזאת יש חברה אחת לפחות שבקיאה בכל פרט ופרט כולל עמדה ברורה בבעיות האלה. גברים לעומת זאת משתפים לעיתים רחוקות וגם אז בקמצנות (אנחנו מכירים אחד את השני ויודעים שאחרי יותר מחמישה משפטים כל סיפור הופך להיות משעמם ובלתי ניתן להכלה)

ליישר אותה?

לסמרטט עוד יותר את בן זוגה, ולצאת גבר על חשבון שניהם
גם הוא תוצר של בית המדרש "אור למיזוגנים"...

seeyou

New member
"חבר שלי לא עמד לצידי באותו רגעים"../images/Emo4.gif

אז אל תחפשי אשמים אחרים נכון שחברים זה דבר טוב אבל במיקרה הזה החבר שלך אשם. לדעתי,המצב לא ישתנה בעתיד יש גיל שהקשר עם בת הזוג עדיף על הקשרים הילדותיים עם החברים הפיתרון נמצא בידיים של החבר שלך-הוא צריך לדרוש שיכבדו אותך. יוסי

למעלה