התייעצות

מקצועית

New member
התייעצות

אמורה להפגש עם בחורה בסביבות גיל 24, גרה שנה עם חברת ילדות שלה..חלק מהזמן עבדו יחד.. לא היה בינהן קשר רומנטי. אך החברות הייתה בלב ובנפש. יום אחד החברה עזבה והדרדרה ונתקה קשר.. הבחורה לקחה את זה מאוד קשה והמצב שלה התערער..רגשות מעורבים לגבי החברה ומה שעשתה לעצמה.חוסר יכולת לעזור...פגיעה אישית.. וחוסר אמון בחברות.. הבחורה זקוקה לעזרה אך לא יודעת בדיוק מה היא רוצה או צריכה..כמובן..שהפגיעה האישית כאן במלווה ברגש עמוק שכנראה התפתח עם השנים. איך מתחילים?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כמה כיוונים

אני שומעת כאן כמה דברים - הראשון הוא שיתכן והמשבר הזה חשף קשיים שלה אשר זקוקים לטיפול יותר מאשר לאימון, ותפקידך יהיה לבדוק האם אימון הוא אכן המענה עבורה. פרידה כזו היא פרידה המלווה באבל. היה משהו מיוחד בין שתיהן אשר הסתיים. אפשר לקרוא כאן על שלבי האבל - הדברים קורים באופן דומה גם אם לא מדובר במוות ממשי, אלא בפרידה ממשהו בעל משמעות. העיבוד של אבל הוא תהליך אשר לוקח זמן וקשה להאיץ אותו. מעבר לזה הייתי מנסה לבדוק איתה מה הערכים האישיים שלה, ולראות אילו מהם נפגעו בדרך. זה יכול ליצור בהירות עבורה, מדוע היא מרגישה כפי שהיא מרגישה.

בירור

אולי כדאי להתחיל במה החברה סיפקה לה? ואכן לא כדאי להאיץ ולהמתין עד שהיא תרגיש שהיא ביכתה את הכאב ורק אם היא מרגישה מוכנה לחפש קשר חדש להיתקדם הלאה...

adih770

New member
דרך ואור.

שלום לך הייתי שואל אותה עם הכל אפשרי מה היא היתה רוצה כעת? מה חשוב לה בחייה,ערכים,אמונות ,אנשים ויחסים מכאן הייתי יוצא. חוקר מהם הנ"ל עבורה. ומנסה לראות איתה יחד איך זה שהיא כל כך תלותית ביחסים והיכן זה משרת אותה? אח"כ מנסה לראות על מה היא מוכנה לוותר או ממה היא יכולה להרפות? כמובן שזו עבודה לכמה שע' אימון (לא רצופות) הייתי מקדיש למה חשוב לך ?ומה היית רוצה ? יותר משתי אימונים. הייתי הולך בכוון של ענבל להביא לה בהירות במקום בו היא נמצאת ע"י כך שהיא עצמה תכיר אותו יותר לעומק. בגלל שהיא נסערת רגשית הייתי מתקדם לאט כדי שתרגיש בטוחה ומוכרת לפני השלבים הבאים.

תלתלית3

New member
בעבודה עם NLP ודמיון מודרך

ישנם 10 שאלות שנשאלות ועוזרות למקד את האדם במטרתו. אופציה נוספת שהיא עוקפת את המינד זה קלפים : בחירת קלף ומה הוא אומר לה ? לבקש ממנה לספר על הקשר בינה ובין חברתה דרך עולם הדימוים שלה. מה היה עושה אותך הכי מאושרת ? מה בעיניך אדם מאושר ? איזה דמות את מעריצה ומה יש בה ? אם היית במקום שאת רוצה איך היו נראים חייך ? תתארי לי יום מוצלח בחייך. מה הנתישה של חברתך מעוררת בך: רגשות, מחשבות מעשים. וכדו'.... שאלות פתוחות. בהצלחה טליה

לדעתי-

אני רואה כאן 3 נושאים: אובדן- האדם האהוב כבר לא קיים יותר. גם אם הקשר לא היה מתנתק, הבחורה ההיא כבר לא קיימת יותר. היא הפכה לאדם אחר. הקשר בכל מקרה לא יכול היה להמשיך לספק עבור המבקשת את מה שסיפק קודם. נסי להבין איתה ולרשום בנקודות: מה סיפק הקשר קודם? איך ראתה המבקשת את [עצמה-כחלק-מהקשר]? איזה אימג' של עצמה הקשר תיחזק? תני לה מקום לבטא את האבל ותחושה שהיא חווה שלב לגיטימי, טבעי, וחולף... עניין לא סגור- מכיוון שלא הייתה פרידה מסודרת, ולא הייתה השלמה עם הפרידה, צריך ליצור כזו. יכול להיות שאת הפרידה לא ניתן או לא בריא יהיה ליצור מול אותה חברה (שכבר לא קיימת) ולכן צריך לחשוב אולי בכיוון של דמיון מודרך, או אקט טיקסי, שיסמל עבור המבקשת את הניתוק בצורה שתאפשר לה להטמיע את הפרידה ולאפשר לה "לסגור" את הדלת הזו בצורה מסודרת. בדידות- חברות לא נולדת ביום... חברות עמוקה ואמיתית בכל אופן נובעת מתוך תהליך ארוך והדרגתי. בנוגע לפגיעה האישית, האם היא חושבת שה-Xחברה ציפתה ממנה שתוכל לעזור? האם היא ציפתה מעצמה שתוכל לעזור? בנוגע לחוסר אמון בחברות, לפרק את החברות למרכיבים והמאפיינים שלה, לדבר עליהם כל אחד בניפרד ולנסות להבין, חוסר אמון במה בדיוק? האם היא רוצה כמגננה להישאר בחוסר אמון ברכיב מסויים שלא נכון עבורה, או לחשוב על דרך לרכוש את האמון בסוג הזה של חברות מחדש? ולשאלתך, איך מתחילים? אני חושבת שבהרבה הקשבה והכלה קודם כל, ניסיון להבין מתוך הדברים מה היה שם שהכי חסר למבקשת, ניסיון להבין מה מתוך זה (אם בכלל) את תוכלי לספק לה במסגרת הליווי שלך אותה כמאמנת. מקווה שעזרתי במשהו, ו- בהצלחה לשתיכן.

למעלה