התייעצות...

ta212

New member
התייעצות...

שלום, אני וחבר שלי ביחד כבר שנה.. ויש משהו שמאוד מפריע לו.. כשאני אצלו והוא לא בבית אני מסתגרת בחדר (לפעמים אחותו נכנסת לדבר איתי.. ילדה קטנה.. ואח שלו נכנס לכמה דקות כדי להשתמש במחשב), יוצאת רק לשירותים.. ונוצר מצב שלפעמים עד שהוא חוזר אני לא שותה או אוכלת.. נכון זה נשמע הזוי לחלוטין.. אבל קיבלת חינוך בבית שכנמצאים אצל אנשים אחרים לא פותחים להם את המקרר או את הארונות.. מבחינתי זה כמו לחטט להם בחפצים האישיים.. ואצלו בבית זה מקובל שאורחים קבועים יכולים לקחת ולהכין מה שהם רוצים במטבח.. יש לכם הצעות מה לעשות בעניין??
 

chenby

New member
כן

או לא להיות אצלו כשהוא לא בבית או אם את שם, אז לא להסתגר בחדר אלא לקשקש בסבבה עם בני הבית (לא חסרים נושאי שיחה.. דודו טופז, מכבי חיפה..) ולהפתח וכשהם אוכלים באופן טבעי גם את תאכלי או להקשיב לו ולהרגיש חופשיה למרות החינוך שקיבלת או אם את שם וחייבת להסתגר בחדר, להביא איתך אוכל ושתיה שלא תמותי ברעב. הנה, 4 פתרונות.
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
עוד פתרון

המצב שאת מתארת קשה עד בלתי נסבל. את חייבת לעצמך שינוי מהיר של העניין. הצעתי היא זו: בקשי ממנו עזרה בנושא. הוא הרי הגשר בינך לשאר בני הבית. כשהוא כן נמצא בבית - צאו מהחדר. שוחחו עם בני הבית. בשלו משהו ביחד. תכינו קפה. תתרגלי לפתוח את המקרר כשהוא בסביבה. תוך זמן קצר הכל יהפוך לנורמלי.
 

seeyou

New member
אצלו בבית זה מקובל שאורחים קבועים יכולים....

את כבר לא אורחת את בסטטוס של "תושב ארעי" עם זכויות תלוי בחבר שלך כמה משפחתו צריכה לקבל אותך אם את בישנית,אז תקומי ותצאי למכולת או מסעדה או סתם תסתובבי בסביבה את גוזרת לעצמך משטר שיהיה לקשה לשנות עם הזמן או שינוי בסטטוס היחסים שלכם יוסי
 

Litalxo

New member
אני כ"כ מבינה אותך.. הייתי בדיוק כמוך

כשהיה לי חבר שגם אצל ההורים והייתי אמוה לחכות לו אצלו בבית, הייתי יוצאת להסתובב ברחוב, בקניון, כל מקום, העיקר לא להשאר לבד עם המשפחה שלו. קשה להיות בחורה ביישנית
קל לייעץ, אבל קשה השתנות
 
ואת גורמת להם להרגיש לא בנוח

לא נוח לך ? פשוט אל תהיי ! ומה את חושבת שהם מרגישים ? אני בטוחה שלאמא יותר לא בנוח ממך...
 

czar

New member
ברומא, תתנהג כמו רומאי

יקירה, קודם כל זה החינוך שלך וזה מצויין. לא בהכרח החינוך או מנהגי הבית, אם הבית מתנהג בפתיחות ואת חושבת שאת יכולה אחרי שנה להיות חופשי אז יופי, יש בתים שעד גיל מאה לא תרגישי או תוכלי להתנהג כך. תתיעצי איתו על אמת, ונסי להבין איך בני הבית רואים אותך והאם יהיה מנומס כן לצאת לשבת עם המשפחה בסלון, לפתוח מקרר או שירותים.
 
למעלה