התייעצות

BlackUnicorn

New member
אין לי כוח לשים ../images/Emo45.gif לכולם כאן, אבל אני בהחלט

חושבת שקיבלת תשובות מעולות אחת אחת. משהו שם לא תקין בקשר, וזה לא העובדה שלבן זוגך אין השכלה או שאיפות עתידיות. זה משהו יותר עמוק מזה, ואם אני טועה והוא באמת אדם נפלא, בן זוג אוהב, אדם שרוצה בסה"כ להצליח בחיים, בעל מוסר עבודה, ראש גדול וכו' - אז הבעיה שלך היא אך ורק עם עצמך. נדמה שמעניין אותך יותר מה יחשבו עלייך ועל הפערים בין בני זוגך (בלב שלם - את רואה את עצמך עונה לשאלה: "מה בעלך עושה?" עוד כמה שנים - את האמת לאמיתה, גם אם הוא יהיה בעבודה פשוטה שלא דורשת השכלה, בלי להתבייש בו?), מאשר אם בן הזוג שלך מתאים לך, אוהב, אדם טוב וכו'. דעתי היא שכיום, קשה מאוד למצוא זוגיות טובה. אם יש ביניכם קשר מיוחד, יש לכם זוגיות טובה, תקשורת מעולה, אתם משדרים על אותו גל וכו' - תנסי לראות מה בדיוק הבעיה. אם היא בגישה שלך ושלך בלבד - שווה אולי לעשות קצת חושבים. אגב, חייבת לומר שאני לחלוטין מגיעה מהמקום שלך. אני בדיוק בגילך, בן הזוג שלי מזה 4 שנים גם הוא ללא השכלה, ובתחילת הקשר היו לי מחשבות דומות. אך התבגרתי והבנתי שיותר חשוב לי מי הוא ואיך היחסים בינינו מאשר ההשכלה, מה גם שאני בהחלט רואה אותו מתקדם גם ללא "תואר" (ותתפלאי כמה סטודנטים אני מכירה שבסופו של יום לא עובדים במקצוע בו הם למדו, ומתחילים מאפס בדיוק כמו כל אחד אחר. בלי ניסיון אי אפשר בכל מקרה להצליח ולהתקדם). בקיצור, כמו שסיזר אמר - באמת צאי קצת מהסרט שיש לך בראש - יכול להיות שעוד 5 שנים תמצאי את עצמך רוצה להיות עקרת בית או במשרה חלקית והוא יהיה עובד מצטיין איפשהו. החיים מובילים אותנו לכל מיני מקומות מפתיעים... אם את רוצה לשמוע עוד, שלחי מסר.

czar

New member
את עוד קוראת תגובות שלי ../images/Emo13.gif

ואצלך הכל בסדר יקירה?

BlackUnicorn

New member
אצלי לא יכול להיות יותר טוב :)

מתחתנים במאי
(וכולם - נא לחסוך חפירות, אני יודעת שקצת מצחיק לכתוב כאן בפורום ומאידך להתחתן
) אמורה לקבל תשובה לגבי איזו עבודה בהייטק.. חוסכת ללמוד בכלל ספרות כלבים. תהרוג אותי, החיים מצחיקים.

chenby

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo124.gif../images/Emo232.gif../images/Emo65.gif../images/Emo24.gif

מזל טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב!!!!!!!!!!!!!!!! ואכן החיים מצחיקים. אני חזרתי לארץ במטרה לקבל אזרחות גרמנית ולטוס לאוסטרליה או לאירופה.. מכל זה, אני עוברת לחיפה ביום שבת הקרוב, מתחילה קורס מאמנים של ביירון קייטי בספטמבר ומתכוננת נפשית וכלכלית להתחיל לימודי תואר בשנה שלאחר מכן בחוג ללשון עברית (אפרופו מה שאייסמן כתב- יש לי תשוקה מלאה ללשון :) ומוסיקה!! :)

BlackUnicorn

New member
תשוקה ללשון זה תמיד טוב ../images/Emo8.gif

תודה על האיחולים נשמע כיף :) הלוואי ויכולתי להוציא אזרחות אירופאית בעצמי... חלום שכנראה לא יתגשם

רוצה את שלי?

גם אני חשבתי פעם שדרכון אירופאי יכול להיות שימושי (לא ממש חלום, לא צריך להגזים, אבל בכל זאת - שימושי). עד שהתברר לי שכדי לקבל כזה אני צריך לממש קודם את זכותי לקבלת אזרחות גרמנית
- מתברר שגם לאנשים שאינם מחשיבים את עצמם כמוסריים במיוחד יש קווים אדומים.

BlackUnicorn

New member
אני חושבת שטכנית אני יכולה להוציא אזרחות

פולנית או דרכון פולני אם סבתא שלי תוציא דרכון/אזרחות פולנית, ואחריה אמא שלי ואז אני. ככה זה היה לפני כמה שנים, אין לי מושג אם גם עכשיו... בכל מקרה, עם העתיד כאן, לפעמים זה נראה כמתבקש לחלוטין.

czar

New member
הפוך הפוך

מי שכותב כאן ולומד מקרים ותגובות, לדעתי יודע יותר טוב על עצמו אלא שהחוכמה היא לא לדעת על עצמך אלא ליישם. היות ולמדנו קצת יחד אחד על השניה לאורך הזמן, אני מרשה לעצמי להגיד שגם לאור הדילמות הטבעיות, את תהיי בסדר (כל זמן שלא תתאמני בספרות על בעלך לעתיד). יופי, שמח בשבילך.

adigal3

New member
רוצה לשמוע ממך עוד

היי תודה על התגובה :) אני לא חושבת שהתואר הוא שיעשה אותו ואני חושבת שבהחלט אפשרי להצליח ללא תואר - אין לי ספק. הבעיה היא שאין לו שאיפות, הוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות בכלל. יש לו הרבה תכונות טובות ואיכויות אבל הוא פשוט לא שואף לשום מקום וזה מה שמוזר לי. הייתי שמחה אם היה אומר לי שתואר זה לא מה שהוא רוצה בחיים אבל הוא רוצה לעשות כך כך ויודע שגם יצליח בזה, אבל הוא בעצם לא אומר דבר ופה הלבטים שלי. האם זה ישתנה או שמא זה מי שהוא? עומד במקום ללא רצון להתקדם ולהציב לעצמו מטרות בחייו?

BlackUnicorn

New member
אני חושבת שזה עניין של אופי.

יכול להיות שעכשיו הוא לא יודע מה הוא רוצה, ובגיל 25 זה סופר לגיטימי. 99% מכל מי שאני מכירה סביבי (בגילנו) עדיין מבולבל, גם אם אחרי תואר/במהלכו. את זו שמכירה אותו. לכי קצת עם האינסטינקטים שלך - האם הוא חרוץ כשזה מגיע לבית? האם הוא יוזם דברים? אוהב לעזור לך/למשפחתו/לחבריו? האם יש לו מוסר עבודה? ערך לכסף? או שהוא בזבזן? האם הוא מקבל סיפוק מלעשות דברים מסוימים, או שהוא אדם אדיש ומנותק מסביבתו? האם לא היו לו שאיפות מעולם? או שזה משהו זמני? בסה"כ, רוב האנשים מסתדרים בסוף, מוצאים עבודה ומוצאים את עצמם. אבל זה לוקח לפעמים קצת זמן וזה בסדר. יש את המיעוט של האנשים שהם פשוט עצלנים מטבעם, ואז תראי את זה בהם בכל דבר - אין להם כוח ליצור קשרים חברתיים, אין להם כוח לעזור, אפילו לא לבן משפחה קרוב, הם לא "ראש גדול" בשום דבר, עושים רק מה "שצריך". איזה אופי יש לו? רק את יודעת... וכן, גם להסתכל סביב בבית שלו, בהחלט יעזור... כהמלצת סיזר.

BlackUnicorn

New member
אגב, אוי ואבוי לי אם בן זוגי היה

בוחן אותי לפי שאיפות/מטרות וכו'... הרי כשהכרנו היה לי תכנון "מושלם" לחיי, הייתי בטוחה שאהיה עו"ד בתחום דיני המשפחה, אעזור לאנשים וכו', בדיוק התחלתי את התואר.. בטח אם היה בוחן אותי לפי השאיפות - היה אז חושב שאני משהו משהו. והיום, דווקא אחרי שסיימתי את התואר, הכרתי את הפרקטיקה והחלטתי שזה לא מעניין אותי, ושאני כבר לא כל כך רוצה להתקדם כמו שחשבתי אלא דברים אחרים יותר חשובים לי בחיים, אולי הוא היה זורק אותי
מזל שיש דברים יותר חשובים בחיים
כאמור, גם אצלך (ואני מקווה שלא ושמצאת את המקצוע המתאים) דברים עלולים להשתנות. האם היית רוצה שהוא יעשה את אותם חישובים כלפייך?

התייעצות..

adigal3 היקרה, ראשית, נפלא שבחורה צעירה מביטה קדימה ומודעת לכך שהבחירות אותן תעשי היום ישפיעו על עתידך ועל עתיד ילדייך. עם זאת אני סבורה ש"הנבואה ניתנה לשוטים" ואין לנו היכולת לדעת מה יקרה בעתיד. יתכן והאהבה החזקה תגבור על פערי ההשכלה ויתכן ותנשאי לאדם מלומד כמוך ויפערו בינכם פערים תרבותיים כאלה ואחרים. יתכן והאדם ה,פשוט" יעשה חייל בעסקיו, ויפער בינכם פער ברמת ההכנסהי" אין לנו לדעת. ובכלל האם לא יכול להווצר מצב בו כי תאלצי לתמוך נפשית באדם מלומד? ומה יקרה אם תאבדי מיופייך ומעלומייך עם השנים ויווצר בינכם פער של מראה חיצוני? לדעתי השאלה היחידה שאמורה לעמוד לנגד עינייך האם האדם הזה על מעלותיו וחסרונותיו מתאים לי היום? האם הוא עונה על הערכים החשובים לי? נעם הליכותיו, יחסו אליך ואל בני משפחתך, מנגנון קבלת ההחלטות שלו, אימפולסיביות, מצבי רוח ועוד.. להערכתי את זקוקה להכוונה קצרה ולמיקוד... בהצלחה חביבתי.. שני נחשון MA, יקנעם מושבה. מאמנת אישית להתמודדות עם בעיות קשב והתנהגות 0522666960 .

chenby

New member
הודעה יפה

אבל יש איסור פרסום בפורום.. שתדעי להבא לכתוב בשמחה - רק בלי 2 המשפטים האחרונים.

nowonder

New member
גם אני רוצה

הכוונה קצרה ומיקוד. וגם שיגידו לי "חביבתי". זה גורם לי להרגיש שוב כאילו הייתי בת 8 והמורה לאומנות מתלהבת מהציור שציירתי.

מה, עכשיו גם יקנעם (המושבה)

הצטרפה למשולש כרכור-זכרון-פרדסחנה של הרוחנים? טוב לדעת, אני בדיוק מחפשת נדל"ן זול להשקעה.

למעלה