התייעצות

ami3452

New member
התייעצות

שלום. שמי יעקוב, אני בעל תואר כללי במדעי החברה והרוח. אני מתלבט לגבי אופציות התעסוקה שלי ועל זה רציתי להתייעץ איתכם. אני לא מעוניין לעשות תואר שני ואז להיות שוב באותה דילמה, אלא מחפש איזשהו קורס/ השלמה/ הסבה למשהו שייתן לי אפשרות בטוחה לעבודה לאחר מכן. חשבתי על תחום ההוראה, אבל אני די נרתע מתנאי התעסוקה של מורים (שכר מינימום). מה דעתכם? נ.ב אם אתם מכירים או ממליצים על מכללה/אוניברסיטה מסוימת שבה אפשר לעשות הסבה כזאת אני אשמח לשמוע.

gmdani

New member
הוראה זה לא מינימום

אפילו ההפך הוא הנכון, מה גם שמורים עם תואר מרויחים הרבה יותר ועוד יותר עם תואר שני, לרוב יש למורים רק תעודת הוראה. אולם שכר המורים הוא לא מינימום אבל עיקר ההתרעמות היא על תנאי ההעסקה - שעות מרובות, עבודה מהבית רבה שלא נספרת כחלק ממניין שעות ההעבודה ועוד כהנא וכהנא דברים דומים. תחשוב על תעודת הוראה אולי יכול להיות טוב בשבילך. אם אתה רוצה ייעוץ יותר מכוון, שתף אותנו במה ההתלבטויות שלך ובעיקר מה התחומים שמושכים אותך..

ramiking5

New member
אתה יכול ללמוד בבית ברל

גם באזור שלך, וגם אני יודע שאפשר ומומלץ שם ללמוד חינוך/הוראה... לא למדתי שם אבל אני יודע שזה מקום מקצועי בעל מסורת ושם, כן זה גם חשוב. זאת נחשבת לאחת המכללות הבכירות בתחום החינוך. אמא שלי עוסקת בהוראה כבר 15 שנה והיא למדה שם, שמעתי הרבה על המקום...

שולה82

New member
אפשר

אתה יכול ללמוד במכללת לוינסקי. זו מכללה מצוינת. לגבי התנאים - הבנתי שהרפורמה החדשה ממש משפרת את התנאים של מורים.

gmdani

New member
כל ההמלצות הנ"ל

תשמע, יש הרבה מכללות לחינוך ובניגוד למקצועות ההנדסה הם לא רק טובות הם גם נחשבות ברמה מאוד גבוהה, גם מבחינת המעסיקים. יש הרבה המלצות ואני מניח שרובן נכונות ומהרקע שלי בנושא הכל נורא טוב ומיוחד בעיקר כי אנשים שבוחרים לעסוק בחינוך נורא טובים ומיוחדים. אז המלצתי היא לך לבחור את המכללה על פי המסלול שהכי מתאים לך. מכיוון שיש היום המון מסלולים משולבים ומיוחדים של חינוך ובנוסף לימודי ערב שאולי יתאים לך יותר. פשוט לך לכל המכללות הנ"ל תקרא על כל המסלולים ותבחר מסלול ואז מכללה. עוד דבר חשוב זה אווירת המכללה, אני מכיר אנשים שקודם כל בחרו מוסד ואח"כ מסלול כי הם נורא רצו את המסגרת החברתית של אותו מוסד. אני חושב שאם חינוך זאת החלטתך, עכשיו תורך לעשות את הבירורים ולהחליט בעצמך

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תנאי המורים משתפרים וילכו וישתפרו

לדעתי-ההשקעה העתידנית בחינוך רק תגדל, כך שאם אתה מתאים ורוצה להיות מורה, העניין הכספי לא אמור להטריד אותך.

למעלה