DrainAlltheBlood
New member
התייעצות.
אני יודעת שזה ארוך אבל בבקשה תקראו כי אני ממש אבל ממש צריכה עזרה. תודה מראש 3> אז לפני הכל קצת רקע עליי. אני בת 14 וחצי, בכיתה ט'. אני רוקדת ריקודי עם מגיל 8 ובלט קלאסי, מודרני וג'אז מגיל 11 ולמדתי בעבר גם אימפרוביצזיה
אז ככה, אני מודה, עד סוף שנה שעברה לא ממש השקעתי בריקוד. ולמרות זה, הייתי בסדר, לא טובה אלא בסדר. לא הייתי בשורה אחרונה בריקודים, בריקודי עם תמיד הייתי שורה ראשונה ובסטודיו אף לא הייתי שורה אחרונה. בשנה האחרונה התחלתי להשקיע, לא 100% אלא 200% ואני רואה את ההתקדמות שלי. אפילו המורים שלי גם אלו שלימדו אותי בעבר וגם אלו שלא, החמיאו לי על ההתקדמות שלי ואחת המורות לקלאסי אמרה לי באחת השיחות איתה "את מתקדמת במהירות מטורפת." והן מאוד אוהבים את ההשקעה שלי ואת ההתקדמות שלי. וזה כיף לי ואני נהנת למרות שאני מצטערת שלא השקעתי כך גם בעבר. נכון, לא הכל ורוד כמו שאתם חושבים, יש דברים רעים גם. עכשיו, בשנה האחרונה התחלתי לחשוב הרבה על פנימייה למחול, בחודש-חודשיים האחרונים במיוחד. אני מצטיינת בלימודים הרגילים [לא מחול], אני בכיתת מצויינות אבל משקיעה אולי 60% מהיכולות שלי כי אני מעדיפה להתמקד בריקוד. אפילו עזבתי את הביה"ס למחוננים שהייתי בו במשך 3 שנים כי להתמקד יותר בריקוד. מחול תמיד היה אצלי בעדיפות ראשונה והמשפחה והחברים שלי מודעים לזה. אני רוצה את המחול כמקצוע לחיים אבל קיים בי החשש הזה ש.. איך לתאר את זה? שאולי אני פשוט לא אצליח. שאולי אני לא מספיק טובה. אני בן אדם שיודע מהן היכולות שלו ולמה הוא מסוגל, סומך על עצמו ויודע מה הוא רוצה. ואני כל כך רוצה את זה אבל כל כך מפחדת. אני רוצה לעבור לפנימייה למחול אבל יש בי כל כך הרבה פחדים. למשפחה עוד לא סיפרתי באופן רציני על הרצון שלי. אבא שלי לא אוהבת את רעיון המחול, במיוחד לא כמקצוע לחיים כי הוא מאמין בלימודים אקדמאיים. הוא אף פעם לא הביע התנגדות ממש נחרצת לריקוד ודרש שאני אפסיק לרקוד, הוא דווקא מאוד תומך אבל לא מאמין שאני אמשיך עם המחול כמקצוע לחיים ואני מאמינה שהוא גם לא רוצה שאני אעשה זאת. אמא שלי יודעת שהריקוד תמיד אצלי בעדיפות ראשונה ואפילו באחת השיחות שלנו על המחול היא אמרה לי: "את תהיי שונה מכל האחיות שלך. אני כבר יודעת." במילים אחרות היא יודעת שאני רוצה את המחול כמקצוע לחיים אבל שאלה אותי את זה רק לפני שנה כשעוד לא הייתי בטוחה בעצמי למרות שעניתי בחיוב. יש לי 3 אחיות: הבכורה מאוד תומכת במחול ומתלהבת מהאהבה והרצון שלי למחול. איתה אני הכי פתוחה ומספרת לה הכל וגם מתייעצת איתה בהכל כי היא בן אדם שמאוד תומך ועוזר. האמצעית.. איך אני אגיד את זה? לא נראה לי שהיא מאמינה שאני אצליח במחול בניגוד לאחותי הבכורה. אני גם לא מאמינה שהיא תתמוך ברעיון של מחול כמקצוע לחיים. היא מאוד בקטע של אך ורק לימודים אקדמאיים. השלישית אוהבת מאוד את תחום המחול כי היא בעצמה רקדה פעם ג'אז אבל עזבה מלחץ של לימודים. והיא גם מאוד תומכת במחול. אחי הקטן רק בן 8 אז הוא עוד לא מבין כלום
גם לו יש תחום שהוא אוהב מאוד - הכדורסל והוא ממש טוב בזה ומתאמן בצורה מקצועית מגיל קטן (7) 3 פעמים בשבוע והוא גם רוצה את זה כמקצוע לחיים [עד כמה שהוא מבין מהחיים] ומשקיע כל דקה פנויה בכדורסל. לחברים שלי סיפרתי גם על הרעיון של פניימיה למחול וכצפוי, חלק תמכו וחלק לא. סיפרתי גם ל-2 חברות מהסטודיו והן תמכו מאוד ברעיון ועודדו אותי לעשות זאת וסיפרתי להן על הפחדים שלי והן אמרו לי שהבן אדם היחיד שיודע מה טוב בשבילי הוא אני ושאני אלך על זה כי אין לי מה להפסיד. אבל מה אם כן יש לי מה להפסיד? אם אני אעבור לפנימייה למחול אז אני אתמקד רק במחול וככל הנראה אפסיק את הלימודים האקדמאיים שלי למרות שאני יודעת שיש פנימיות שמשלבות מחול ולימודים אקדמאיים אבל כמו שאבא שלי בטח יתאר את זה: "את לא מממשת את הפוטנציאל הלימודי שיש לך. את תוותרי על הכשרון הענקי שיש לך בלימודים." אבל מה עם הכשרון שלי בסטודיו? המורה שלי לשעבר למודרני והנוכחית לגמישות אמרה לנו כמה פעמים: "המורה שלי בסטודיו, אישה מבוגרת וחכמה מאוד תמיד אמרה 'מחול זה 10% כשרון ו-90% עבודה קשה' ". ואני מאמינה במשפט הזה. אני כל כך רוצה להצליח וכל כך משתדלת ומנסה וכיף לי, פשוט כיף לי לרקוד. הלימודים הרגילים בביה"ס הרגיל פשוט מעיקים עליי, מעטים המורים שתומכים בי בתחום המחול ורבים המורים שמקשים עליי עוד יותר רק בגלל שאני רוקדת וכיבכול משקיעה שם יותר זמן מהלימודים. המעבר לפנימייה לא יהיה בריחה מעבודה קשה אלא להפך, אני אעבוד פי 10 יותר קשה ואני רוצה את זה. אני אוהבת לעשות דברים מרצון ולא בכוח. מחול זה החלום שלי. אני לא יכולה לדמיין את עצמי עושה משהו אחר. אני נושמת, אוכלת ושותה מחול. כל החיים שלי סובבים סביב המחול ואני לא רוצה חיים אחרים. ועכשיו לשאלות שלי: מה לעשות? לעבור לפנימייה או לא? ואם כן, לפנימייה בחו"ל או בארץ? מה לעשות עם הפחד הזה שממלא אותי? מה אם אני באמת לא מספיק טובה? ואיך לעזאזל לספר על זה להורים שלי? או שלספר קודם לאחיות שלי? תודה למי שקרא, עצות ממש יעזרו לי
אני יודעת שזה ארוך אבל בבקשה תקראו כי אני ממש אבל ממש צריכה עזרה. תודה מראש 3> אז לפני הכל קצת רקע עליי. אני בת 14 וחצי, בכיתה ט'. אני רוקדת ריקודי עם מגיל 8 ובלט קלאסי, מודרני וג'אז מגיל 11 ולמדתי בעבר גם אימפרוביצזיה