התייעצות

התייעצות

יש לי ילדה בת 10 (יש לה אח בן 13) יש לי איתה 2 בעיות. הראשונה היא שגם בימים קרים כמו עכשיו היא לא מוכנה לשים עליה יותר משתי שכבות בגדים. יש לי איתה כל הזמן ויכוחים,היא טוענת שחם לה. אין לה צורך ביותר.. במעיל שלה היא עוד לא השתמשה,היא אומרת שהוא קטן, שנה שעברה היא אמרה שהוא מנפח אותה.. בקיצור היא מאוד מודעת לקטע החיצוני. דבר נוסף הוא שכל השנים קיבלתי עבורה ובעצם עבור כל מהשפחה בגדים מאחר וידי אינה משגת לרכוש לכולם כל שנה מלתחה חדשה, חברות וקרובים נותנים בגדים אפילו עבורי ועבור בעלי. אתמול הייתה סצנה לפני שהיינו צריכים לצאת לחוג שלה..שאין מה ללבוש.. והאמת שיש הרבה דברים ובאמת דברים יפים.. ואז התחיל בכי וכעס של שנינו..לטענתה הכל מכוער,ולמה בכלל אני מקבלת דברים מאנשים אחרים.. הסברתי לה בפעם המי יודע כמה שאין לנו אפשרות רבות..אני קונה כל עונה פריטים בודדים לכל אחד. אמרתי לה שאני מוכנה לקנות לה 2-3 חולצות,(היא לא מוכנה משהו עבה - רק משהו דק..)מה שקרה שבסוף זה שלא הלכנו לחוג שלה..ומי יודע כמה עוד פעמים זה יקרה לנו החורף הזה.. בכל מקרה לא יודעת מה לעשות..מצבי הכלכלי לא הולך להתשתנות בקרוב וככה גם האפשרויות שלי.. הבעיה שלי היא האם להתעקש איתה בעתיד על לקבל את זה שזה מה שיש ותתרגלי..או מה ? יש למישהו עיצה, רעיון?

פלגיה

New member
נשמעת באמת בעיה

בנוגע למעיל, כדאי לבדוק האם ההתנגדות למעיל היא באמת מתוך זה שחם לה (יש ילדים שחם להם באמת, יש ילדים שלא חשים בקור עד שמאוחר מדי, אבל לשני הסוגים באמת לא קר) או בגלל שמסורבל לה (יש גם ילדים שרגישים מאוד לסירבול). מצד שני יכול להיות שמה שהיא אומרת הם לא הסיבות האמיתיות אלא תירוצים כדי לא לומר לך שגם במעיל היא מתביישת בגלל שהוא לא יפה לפי טעמה, או לא חדש, או לא מאוד אופנתי. אם הדבר האחרון שכתבתי הוא הנכון, הרי שהוא נכנס אל אותה בעיה שניה שציינת. אני מכירה מקרוב מאוד את נושא הבגדים מיד שניה. אני מכירה אותו גם כילדה, וגם כאימא שמקבלת הרבה "ירושות" עבור הילדים, ושהילדים שלה לא תמיד אוהבים את זה. כילדה לא מאוד אהבתי את הרעיון של בגדים ישנים. אבל הסיבה לרוב היתה כי הם לא היו יפים בעיני. כשקיבלתי בגדים יפים לבשתי אותם בשמחה. בנוסף חשתי קצת בושה, כשידעתי שאני לפעמים פוגשת את הילדים שמהם קיבלתי את הבגדים. כל עוד היה מדובר בנות דוד זה לא היה נורא, אבל משכנים למשל התביישתי. הבנות שלי, לעומת זאת, לא אוהבות את עצם קבלת הבגדים, בגלל שהן חשות שהן לא בחרו, ושהבגדים אמנם יפים אבל לא תואמים בדיוק לאופנה. בשלב מסויים הצלחתי להגיע ולקנות בגדים חדשים (אומנם בכמות פחותה ממה שהיו מקבלות, אבל הכל חדש ולפי טעמן). מה נשאר לך? קודם כל להמשיך ולדבר. להסביר את המצב הכלכלי (לא עד פירוט חשבון הבנק, אבל כן לתאר את ההוצאות שעומדות בפניכם ואת סדרי העדיפויות המשפחתיים - למשל שלא היית רוצה לוותר על חוג רק כדי לקנות לה מכנסיים חדשים). דבר שני - לקבל את הקושי. גם למבוגרים קשה כשאין כסף, או שאין מספיק כסף לכל מה שרוצים. זה מתסכל, ומותר לך להביע הבנה לתסכול. הבנה כמובן לא אומרת היענות לדרישות. דבר שלישי - לתת את אפשרויות הבחירה. גם מה שאת עושה כשאת קונה פריטים בודדים בעונה. מה שכבר קונים - שיהיה בדיוק לפי טעמה ולפי מה שהיא רוצה. אפשר גם לומר שלפעמים המשמעות היא לקנות רק שתי חולצות במקום חמש שהיו זולות יותר. גם כשאת מקבלת בגדים - לשתף אותה בבחירה. כלומר להראות לה - הנה קיבלנו את זה ואת זה ואת זה - מה את מוכנה ללבוש בכל זאת? ועל חלק מהבגדים שממש לא לטעמה ממש לוותר, ולהעביר הלאה. אני יודעת שאין כאן תשובה פשוטה ופיתרון לכל, אבל אולי זה בכיוון.

רינת200

New member
עוד רעיון

גם הבת שלי טוענת שתמיד חם לה, נגיעה קלה בעורה מראה שבאמת בדרך כלל חם לה, אם העור קפוא אני מתעקשת על עוד שיכבה אבל אם לא, אני נותנת לה ללכת כרצונה. בקשר לבגדים המשומשים, יש כיום שוקי החלפות בגדים, בחינם, ושם יש את אלמנט הבחירה, ואפשר למצא שם בגדים נחמדים, והיא יכולה לבחור מה שהיא רוצה. אני גם עושה עם הבת קצת עבודת יד מבגדים, מחברת שתי חולצות לחולצה אחרת, שהיא לגמרי שלה, מצאנו חולצה עם מחשוף גדול שסגרנו את המחשוף בעזרת בד מחולצה אחרת, מאותה חולצה גזרנו גם בד לחולצה הראשונה וכך יצאה חולצה חדשה בשני צבעים שלא דומה למקור ולא רואים ממי החולצה היגיעה גם הוספת כפתורים אחרים משנה את החולצה... בהצלחה

גם הילדים שלי אוהבים 2 חולצות מקסימום - הם

טוענים שלא קר להם, אני לא יכולה להתווכח עם זה ולכן לא נכנסת איתם לסצינות בעניין . לא רוצים? זכותם. ירצו - יקחו מעיל (וגם הבת שלי אתמול שאלה אם המעיל לא גורם לה להראות נפוחה....). לגבי בגדים יד שניה - אני מקבלת ומוסרת בגדים . לזאטוט עוד אין בעיה, לבכורה כבר פחות נעים ונוח עם זה. נסי לבדוק למה היא לא רוצה? בגלל שזה לא שיא האופנה? בגלל שמי שלבש את זה ונתן לה ידע שהיא לובשת בגדים שלא ניקנו חדשים?בגלל שהיא אוהבת את חווית המדידה והבחירה בחנות? לכל אחת מההתנגדויות יש פיתרון. רק צריך לברר מדוע ההתנגדות.

עוד אלה

New member
לא הבנתי

כמה שכבות את מצפה ממנה ללבוש? היום היה מאוד חם! תקחי בחשבון שבכיתה יש חימום ובהפסקה הילדים רצים. הילדים שלי הלכו עם שתי שכבות (קצר וארוך) ובביה"ס היה להם חם והם הורידו לקצר. בדרך הביתה הילדים האחרים שהביאו מעיל חזרו איתו ביד. לא צריך לקנות מלתחה שלמה כל שנה ולא צריך לזרוק את כל מה שנשאר משנה שעברה ובמצב טוב. יש מבצעים נהדרים בסוף עונה וכדאי לעקוב ולקנות בגדים חדשים במחירים מצחיקים.

בכל זאת חורף...

ללכת ביום קר עם חולצה קצרה וקפוצ'ון לא מספיק לדעתי.. אולי הספיק עד לפני שבועיים שהטמפרטורות היו קצת יותר גבוהות,כיום כבר לא. סווצ'רים עבים מידי לדעתה.ואני לא זורקת שום דבר שעוד עולה עליה.. גם אם היא אומרת שמשהו לא נראה לה (וזה כמעט הכל) אני שומרת כי קורה שהיא משנה את דעתה אחרי זמן מה. וכשאני כבר קונה אני קונה במקומות זולים. כנראה שפירמות לא מדברות אליה כי הדברים שאני מקבלת בחלקם הם דווקא מותגים . לגבי דברים אחרים שאמרו כאן.. את המעיל היא בחרה לפני שתי עונות לבדה. נראה לישהיא באמת לא אוהבת את הסירבול ואת זה אני יכולה להבין כי גם צריך לשים תיק על המעיל. לגבי הגדים שקיבלנו לדעתה הם לא יפים וגם יש בעייה עם זה שקיבלנו דברים משומשים. מה שלא הפריע לה עד לא מזמן. בכל מקרה היום נלך לקנות לה כמה חולצות .הייתי מאריכה אבל ממהרת לעבודה. אז תודה על ההתייחסות.. ויום טוב .

פלגיה

New member
לדעתך לא מספיק

אבל יש בהחלט ילדים שמספיק להם. זה לא קיפאון של מתחת לאפס. בסה"כ מדובר על 10 או 15 מעלות, ויש קפוצו'ון. לא נהיים חולים מזה. לגבי מה שלא הפריע לה - קודם כל היא גדלה ודברים משתנים: מה שלא הפריע כשהיתה בת 7 או 8 מתחיל להציק עכשיו. חוץ מזה יכול להיות שיש כאן גורם חברתי. אולי מישהי בכיתה פתאום זרקה לה מילה מעליבה על הבגדים שלה, וזה גרם לה להתחיל להתבייש.

noa_f

New member
גם הגדול שלי הולך עם חולצה קצרה וקפוצ'ון

בן 13, רזה למדי. לא קר להם.

אביבקיץ

New member
ואצלי זה רק חולצה אחת.

אני עם שלוש שכבות, הילדות עם שכבה אחת. לא קר להם. כיף להם. ובאמת - הכיתה נורא מחוממת.

כן, בעלי כל הזמן אומר -קר לי כשאתם לבושים ככה

וכשאמא או אבא שלי

היו אומרים לי את המשפט הזה- כשהייתי ילדה, הייתי עונה להם: אם קר לכם- אז תלבשו סוודר! לילדים בדרך כלל חם. אל תשכחו שהם מוציאים הרבה יותר אנרגיה מאיתנו. בקשר לשאלותייך, לדעתי אם יש לך ולבתך קצת עניין ביצירה ומעט מאוד ידע בתפירה אתן יכולות להפוך את הבעיה ליתרון. כשהייתי צעירה גם אני הייתי מתביישת לקבל בגדים מחברים של הורי מהמרכז, למרות שהם היו בגדים יקרים ומותגים שרוב חברי היו מקנאים (אני ילידת קיבוץ- מותגים היו דבר מאוד לא מושג בעיני רובנו אז). לגמרי בעצמי הייתי משפצת חלק מהדברים - ללא כל ידע בתפירה, רק מה שלימדתי את עצמי. את ובתך יכולות להפוך את העניין לפרוייקט משותף שגם יהווה זמן איכותי וכייפי ביחד, בו תלמדי מה היא אוהבת, ועוד דברים עליה, וגם יצאו תוצרים מיוחדים שלאף אחד אחר אין. במידה ואין לכן את הידע יש שתי אפשרויות, האחת- לתת לחברה שתהיה מוכנה לעצב לפי בקשת הבת, והשניה, ללמוד ביחד דרך האינטרנט. תתפלאי שיש המון אנשים טובים שמוכנים ללמד דבר או שניים פה מעל דפי הרשת. ואם כל זה לא עוזר, אז יש לי רק הצעה אחרונה- אל תהפכי את העניין לריב. היא הרי לא תצא מהבית ערומה. תשאירי לה את הבחירה מכל הדברים שיש בארון היא תמצא משהו שהיא מרגישה בו בנוח. והכי חשוב שתתני לה הרגשה שזה בסדר להיות מאוכזבת ומתוסכלת. אפילו תשתפי אותה בכך שגם את היית רוצה שיהיה לכם מספיק כסף לכל הדברים שהיא רוצה. ואולי יום אחד יהיה. אך כרגע זה מה שיש- ומותר לא להיות מרוצים מהמצב. בהצלחה.

michal@gal

Active member
מנהל
על מעיל לא הייתי מתעקשת

גם הילדים שלי מעדיפים ללכת בלי מעיל גם כשקר כי המעיל מסורבל להם. ברור לי שמחר, אחרי שהיום בטח נרטבו בדרך הבייתה, כבר ירצו ללבוש מעיל, אבל זו בחירה שלהם. האם היא מודעת לבעיה הכלכלית שלכם? אולי אם היא תהיה יותר מודעת יהיה לה קל יותר לקבל בגדים יד שניה? אולי תעמידי בפניה בחירה כלכלית? היות ואתם מממנים עבורה חוג אחה"צ היא יכולה לבחור לוותר על החוג ובכסף הזה תקנו לה כמה בגדים חדשים. מה היא תעדיף?

דג סלע

New member
רעיון בקשר לחוג

לא הייתי מתעקשת איתה בקשר לבגדים. התחושות של כל אחד הן לגמרי אישיות. הפריע לי מה שאמרת לגבי החוג. אם לי זה היה קורה הייתי מבקשת ממנה את דמי הכיס(אם היא מקבלת) כל שיעור עולה הרבה כסף ואם היא לא הולכת לחוג אז אולי שתחזיר לך את הכסף. נראה אותה עכשיו.....

Markup

New member
מאז ילדותי ועד היום אני הולך עם

טישרט וסווצ'ר מעל וזהו, או טישרט ומעיל. שום דבר באמצע. כן, אנשים מתחרפנים מזה, במיוחד חמותי. לא צריך להיות לחוצים מזה, זה פשוט לא תואם תבניות חשיבה מסוימות.

דג סלע- נראה לי שלא הבנת

לא הלכנו לחוג כי היא בכתה ולא יכלה לבחור מתוך מה שיש לה(כי כלום לא יפה) והיה כבר מאוחר.. זה לא שאני לא רציתי שתלך או שהתנתי משהו. בכלל לא קשרתי בין חוג וקניית בגדים. אני מאוד רוצה שתמשיך ללכת לחוג והסכמנו שאנו קונים 3-4 חולצות וכך אתמול עשינו. אתמול מיינו את כל החולצות בארון היא מדדה בגדים ונשארנו עם חצי מכמות החולצות אבל היא מרוצה. ובא לציון גואל.. תודה ושבת שלום

נכנסת אל דלתכן הפתוחה

בוקר טוב ! הסיפורים שלכן לעיל מאוד מוכרים לי....ביתי כיום בת 17 כמעט ועברנו תקופה ועיתות משבר שכאלה בעבר הלא רחוק מה אני עשיתי ? ראשית כשהבאתי בגדים שקיבלתי ובאמת במצב טוב - ראשית כיבסתי בטקסטיל ידני או כביסה מתאימה במכונה עם מרכך בעל ריח טוב ! אח'כ קיפלתי הבגדים יפה על מיטתה לאחר שאיווררתי ומתחתי את כלי המיטה....כל יומיים שלוש , מעט ולא הכל בבת אחת בהתחלה שאלה : " מאיפה זה ? " ואני עניתי , : " תימדדי ונראה קודם" .....כיון שבאתי אליה בצורה נעימה יותר ומזמינה - זה עבד הרבה פעמים לאחר שהחליטה את זה כן , זה לא - שאלה מנין ואמרתי שחברה טובה נתנה לי והיא בכלל לא מפה. ואני נתתי לה את הבגדים שאת הוצאת מהארון ולא רצית. פרט לכך, יש הרבה פעמים בגדים שמביאים לי , ממש טובים , כיון שמכירה אותה ומבינה שלא ממש רוצה - הפטנט הוא - כל פעם להביא פריט אחד או 2 גג 3 ומוגש בצורה נקיה , אסטטית ומריחה טוב . כדי לגוון הוסיפי על הבגדים ממתק ממך אליה.....גם שיחת נפש אם לבת לפני השינה בערב בד'כ מרכך אותן והן מגלות הבנה ואהבה למעשיך למענה אגב , מי שמעוניינת : יש לי כרגע פריטי לבוש לנערה במצב טוב .....הבת שוב מפנה מקום בארון
ההתנהגות הזו של הבנות , מאוד טיבעית , חלק מהמצב שלנו ושייך בהחלט לגיל ההתבגרות שלהן !!!

פלגיה

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo140.gif

נשמעת גישה מצויינת. כל הכבוד לך.

למעלה