התייעצות

טלי169

New member
התייעצות

לפני חודש ניפרדתי מהחבר שלי שאיתו הייתי כמעט שנה. בתחילת הקשר שלנו שהתחיל ב-2/10 בקשתי ממנו לעשות בדיקת איידס , הוא עשה את הבדיקה לאחר שלושה שבועות שלנו יחד. הבדיקה יצא שלילית. ולאחר חודש חודשיים קיימנו יחסי מין בלי קונדום. היום אחרי הפרידה אני קצת מפחדת, כי הבנתי שהבדיקה אמינה לתקופה של חודשיים לפני שעושים את הבדיקה, האקס שלי עשה את הבדיקה רק לאחר שלושה שבועות שלנו יחד, ולכן אינה מכסה את החודשיים שלפני שהכרנו ובתקופה זו יכול להיות ששכב עם מישהי בלי קונדום. אני יודעת שהוא בחור שלא עשה אף פעם בדיקת איידס לפני הראשונה שאני בקשתי ממנו, ואני יודעת שהוא שכב עם חברות לפניי בלי קונדום בלי לעבור בדיקת איידס לפני. אני יודעת שבשביל השקט הנפשי שלי אני אעשה בדיקה בעוד חודש, אבל עד אז אני מפחדת, השאלה שלי מה הסיכוי שהאקס שלי הדביק אותי באיידס?

טלי169

New member
התכוונתי

שהבדיקה שהוא עשה אמינה לתקופה של עד החודשיים לפני עשיית הבדיקה, נכון? אני לא טועה..

התייעצות

הבדיקה לאיידס היא בדיקה של זיהוי נוגדנים. בד"כ לאחר לוקח כ 3-4 שבועות עד שמזהים אותם בדם. אחרי 6 שבועות רוב הסכויים שמזהים אותם ואחרי חודשיים אמורים תמיד לזהות אותם. בכל זאת אנחנו לוקחים טווח ביטחון נוסף ואומרים לחזור 3 חודשים לאחר חשיפה פוטנציאלית. עכשיו תעשי בעצמך את החישובים. .

טלי169

New member
אני מבינה את העניין

התקופה הקריתית מבחנתי, זה החודש חודש וחצי לפני שהכרנו , כי הוא עשה את הבדיקה לאחר שלושה שבועות שלנו יחד. השאלה שלי מהו הסיכוי שהאקס נדבק דווקא בחודש חודש וחצי לפני שהכרנו? האם אני בסיכון גבוה להידבקות באיידס. חשוב לי לציין שאני בטח אעשה בדיקה בעוד חודש, שיעברו חודשים מאז שנפרדנו, אבל אני קצת לחוצה עד שאעשה את הבדיקה ורציתי לדעת האם אני בסיכון גבוה, אני מזכירה קיימנו יחסי מין בלי קונדום במשך תשעה חודשים לאחר שביצע את הבדיקה. תודה.

הדבקה

הסיכוי לא נראה גבוה כיון שהוא היה שלילי 3 שבועות לאחר שהכרתם אבל יכול להיות מצב שהוא נדבק בדיוק לפני שיצאתם ואז עוד לא ראו בבדיקה. לסיכום סיכוי נמוך אבל קיים.

למעלה