LOLA יקרה, את צודקת,
מטפלים אכן יכולים לטעות בקלות. אחרי הכל כולנו בני אדם. אין הרבה מה לעשות עם העובדה שגם המלצות לא משכנעות אותך, אחרי הכל בחירת מטפל היא דבר מאוד אינדבידואלי. אבל ההבדל בין האבחון שאת עושה לעצמך כשאת בוחרת לטפל בעצמך באמצעות פרחי באך, לבין מטפל, שהיה מבצע את אותו אבחון, הוא שהמטפל היה רואה דברים שאת לא מסוגלת או בוחרת כרגע שלא לראות. אני מבינה שכרגע אין לך אפשרות להתחייב לטיפול שבועי, וזה בסדר, זה ברור ומובן, אלא שבטיפול בפרחי באך אפשר גם לעשות מעקב דו שבועי או אפילו חודשי, וזה בפרוש עדיף על טיפול עצמי כמו שאת מתארת אותו כרגע. לצערי הרב, אני שומעת ממך המון תסכול על מטפלים, וככל הנראה באמת נכווית ממטפלים שאולי לא התאימו לך, אבל מכאן ועד לומר שלכל המטפלים יש אינטרס והוא כלכלי, המרחק הוא גדול מאוד, ואני חייבת לחלוק עלייך. אני למשל, מגיעה לתחום הטיפולי עם אינטרס אחד בלבד, לגרום לאנשים להרגיש טוב יותר. מבחינתי זה השכר הגבוה ביותר שאני יכולה לקבל תמורת עבודתי. נכון שאני גם מתפרנסת מהטיפולים, אבל בפרוש אין לי עניין שהמטופל יפתח תלות בטיפול וישאר אצלי לנצח, מצב כזה יהווה כישלון אישי מבחינתי כמטפלת. את מתארת את אופן הטיפול בשיחות כשטויות, וזה חבל מאוד, כי שיחות הן המדד למטפלים לגבי מצב המטופל, זו הדרך שלהם להיות עם אצבע על הדופק, לראות לאן מתקדם התהליך, וגם ליצור איזשהו תהליך של מודעות שאת ורבים אחרים יכולים רק להעזר בו. ההבדל בין מטפל לבין חבר טוב, הוא שלמטפל יש ראיה אובייקטיבית יותר וידע קצת יותר נרחב , ולכן הוא יכול לעזור לך להתקדם הרבה יותר מאשר חבר, שיכול מאוד להיות שירצה לחוס על רגשותייך ולכן ימנע מלאמר לך דברים שאולי יכאיבו לך או שאת בוחרת להתעלם מהם ולכן משאירים אותך באיזשהו מקום של תקיעות. את בפרוש לא צריכה לחשוב תמיד שרק מטפל ידריך אותך, ואבוי לי ולכל קהילת המטפלים (במיוחד ברפואה המשלימה) אם כל המטופלים שלנו היו מפתחים תלות, המטפל אמור להיות שם כדי להקשיב, לתמוך ולכוון כאשר את צריכה הכוונה. אין לי שום ספק שאת יכולה גם למצוא מטפל שיתאים לצרכייך ולאפשרויות הכלכליות שעומדות לרשותך. אני שמחה מאוד שבחרת להגיע לכאן ולהתייעץ, ואני שוב חוזרת על תשובתי שאין בתמציות כדי לפגוע בך,
אבל, אני חייבת גם לומר לך, שמדברייך ניכר שיש צורך בתמציות שונות, אם את אכן רוצה להשיג התקדמות. אני לא חושבת שהשילוב הזה אכן יספק לך את מה שאת צריכה. כך או כך, אנחנו כאן בשבילך,
שבת שלום