התייעצות

123345

New member
התייעצות

קודם כל רשמתי את ההודעה הזו בפורום אחר ואמרו לי שכדאי לפרסם את ההודעה גם פה אז זה מה שאני עושה. רציתי לשאול אתכם בתור הורים את דעתכם על סיטואציה מסויימת. אני לומדת בכיתה טובה סך הכל תלמידה שדי משקיעה בלימודים ובזמן האחרון משתדלת לצאת מידי פעם עם חברות וחברים. מעולם לא התנשקתי עד לפני מספר ימים כשהיינו במועדון עם חברות שלי. מה שקרה שהכרתי מישהו ולאט לאט העניניים התפתחו ומבלי לשים לב הוא פתאום נישק אותי , אני בהתחלה זרמתי ורקדנו ובאיזה שהוא שלב הוא התחיל להימרח- כמובן ניסיתי להפסיק אותו (הוא היה ממש שיכור ) . באיזה שהוא שלב פשוט הלכתי משם עם החברות שלי למקום אחר והבנתי שהוא לא בן אדם שאני מעוניינת לשמור איתו על קשר. מאוחר יותר באותו הערב הכרתי עוד מישהו ורציתי רק לרקוד איתו אבל גם הוא התחיל לנשק אותי... מה שיצא הוא שהתנשקתי עם שני בנים באותו ערב (כמובן שלא קרה יותר מזה). אני לא מפסיקה להרגיש אשמה ורע עם עצמי , כאילו סוג של טמאות כי אני מרגישה שאני ילדה טובה, שקולה ואין לי מושג איך הגעתי לסיטואציה כזו. בנוסף לכל זה אני מרגישה הכי גרוע שבעולם כי זה היה ליד חברות שלי ועוד כמה ידידים שלא הפסיקו לדבר על זה בבית הספר ואנשים אחרים התחילו לשמוע על זה ולדבר על זה עם עוד אנשים. אני נורא מפחדת שיצא לי שם רע ואני בסך הכל התנשקתי בפעם הראשונה בחיים שלי. אני מרגישה כל כך רע , יוצא שאני כל ערב חושבת על זה ולא במונחים של "אויי איזה כיף לי"- אני לא חושבת על הבחורים ככאלה שמוצאים חן בעיני כי ירד לי כל החשק מזה. אני לא רוצה שיצא לי שם רע בעיני אנשים, או שם של מישהי זולה או משו כזה. אני אציין שיצאנו בזמן האחרון בערך ל-3 מועדונים וזה קרה רק באחד מהם ובשאר אפילו לא רקדתי עם בנים או משו. אני בת 17 ומעולם לא היה לי חבר או הבאתי מישהוא הביתה להכיר להורים או למשפחה. זה נורא מתסכל אותי ואני מרגישה חסרת אונים, זה די גורם לי נדודי שינה ומין פחד כזה לאן הכדור שלג יתגלגל. מה אנשים יתחילו לחשוב עלי כי אנשים התחילו "לעקוץ" אותי במשפטים כמו "שמעתי שנהנית אתמול בלילה אה..?" ואנשים ששמעו שיחות של חברות שמדברות על זה באו לחברות אחרות מאחורי הגב ואמרו להן "שמעת שזאת התנשקה במועדון עם 3 בנים?"-שזה ממש לא נכון!. ובנוסף הדבר שהכי מפריע לי ובגלל זה אני פה- מה יחשבו ההורים שלי אם ידעו על זה? הייתי רוצה לשאול אותכם מה אתם הייתם מרגישים/חושבים/עושים אם וכאשר הילדים שלכם היו מספרים לכם שקרה להם כזה דבר? זה באמת כזה נורא כמו שאני חושבת? נורא חשוב לי שההורים שלי יתגאו בי ולא יתביישו בי... כרגע אני לא מתכוונת לספר להם אבל זה נכון רק לעכשיו ואני לא יודעת עוד מה יהיה. תודה למי שהגיע עד פה ואני מאוד מקווה שתגיבו, זה ממש ממש ממש חשוב לי כי אין לי עם מי להתייעץ חוץ מכם.... אני מבקשת בכל לשון של בקשה לא לפרסם את ההודעה הזו בעמוד הפורומים הראשי.

הלחצים של החברה הם לא פרופורציונלים

אז התנשקת...יופי...נהדר...לפחות נהנת? למה את דואגת מה אחרים יחשבו? אם זה מפריע לך ולא נעים לך אז סבבה לפחות את יודעת שזה לא מתאים לך ולא תעשי את זה שוב אבל נשמע לי שיותר יפריע לך מה אחרים חושבים עליך מאשר מה את חושבת על הנשיקה. את יודעת מה לי מפריע? לי מפריע שגם בימנו אנו נשים מרגישות בושה מהמניות והאוטונומיה שלהן על גופן ורואים את זה בכל מקום מהחדשות כמעט כל יום על אונס והתעללות ועד נערות כמוך מבולבלות שלא יודעות אם זה טוב או רע. נשיקה זו נשיקה זו נשיקה! ולא יותר מזה אם את (!!!) לא רוצה וזה אפילו מעוגן בחוק. לא נעים לך הנשיקות בגלל שהנשיקה עצמה או הסיטואציה או הבחור לא מצאו חן בעניך זכותך וגם זכותך שלא ינשקו אותך אם את לא רוצה אפשר ורצוי להגיד לא תקיף ואסרטיבי. את יודעת מה עוד מפריע לי? הבחורים שנישקו אותך ביקשו ממך רשות? לנשק או "להימרח" עליך? את יודעת שרצוי שתעמדי על שלך בקטע הזה ולא "מה יחשבו או יגידו" אל תתני לרגשות שלך לבלבל אותך ואת הרצונות שלך. לא רצית להתנשק! זו הבעיה האמיתית ומפה את מרגישה את הבושה פעם הבאה תדעי איך לשמור על עצמך. ותאמיני לי יותר חשוב להורים שלך לדעת שאת יודעת לשמור על עצמך מאשר אם היה או לא היה נשיקה. חג חירות שמח וזה כולל גם את הגוף שלך

123345

New member
תודה שהגבת

בקשר למה שכתבת.....אז אני ידעתי שרציתי להתנשק הבעיה הייתה שזה היה רק עם הראשון ועם השני ממש לא רציתי אבל זה איכשהו התגלגל. בסך הכל אני מצטערת שבכלל יצאתי באותו היום והלוואי וכלום לא היה קורה. מאוד חשוב לי מה אנשים חושבים עליי ואני לא רוצה שיצא לי שם לא טוב. ובעיקר חשוב לי מה ההורים שלי חושבים עלי. היום אני מאוד מתחרטת על כל מה שקרה והרי כל אחד זוכר את הנשיקה הראשונה שלו בדר"כ בצורה חיובית והכל אבל איך שהסביבה הגיבה לזה גרם לי להרגיש ממש חרא עם עצמי ובסך הכל אלה היו נשיקות זה לא שהלכתי ושכבתי עם מישהו. ובכל זאת אני חייבת לציין שאם ממש לא הייתי רוצה את זה הייתה לי הזדמנות לעצור ולהגיד זה לא מתאים לי אבל לא עשיתי את זה בגלל זה אני מרגישה גם רע עם עצמי. באותו ערב הרגשתי על גג העולם הרגשתי טוב וכיף למרות שלא ממש רציתי להתנשק עם השני אבל לא יודעת הייתה לי הרגשה טובה ואיך שכל הסיפור התגלגל התחילו להיות לי ממש רגשות אשם וזה...אני לא יודעת איך להסביר.....כאילו החברה גרמה לי להתבייש בעצמי או לא יודעת מה. אני גם אציין שכלפי חוץ אולי אני משדרת ביטחון גבוה אבל אני ממש חסרת ביטחון וכל מילה קטנה יכולה לערר אותי ואני די לוקחת ללב, נראה לי שבגלל זה זה השפיע עלי כל כך. יותר חשוב לי לשמוע איך אתם בתור הורים הייתם מגיבים לכזה דבר אם הבת שלכם הייתה באה ומספרת לכם. מנקודת המבט שלכם.

אל תתני לדבר שכזה

לערער את הבטחון שלך. קורה, חשבת אולי לרגע שכל אחת מחברותיך הייתה רוצה להיות במקומך... לא להרגיש רע ולא להתבייש. שאלת מה אנחנו בתור הורים היינו אומרים אילו בתנו הייתה מספרת דבר כזה. - הייתי אומרת לה בדיוק את הדברים שכתבתי לך. ואני אספר לך. כשבתי הייתה בת 15 בערך - קצת יותר. היא בקשה ממני לקחת אותה לרופא נשים. למה? שאלתי. אמרה שרוצה גלולות נגד הריון. לא שאלתי יותר - הבנתי. קבעתי תור ונסענו. לא נכנסתי איתה לרופא. הרגשתי שרוצה לבד. אבל האחות אמרה לי שהיא ממש מתפעלת - אמא שמביאה את בתה בכזו הבנה ורגישות היא עוד לא נתקלה. ספרי להוריך, אל מי שאת יותר קרובה אליו. מקווה שתעברי את התקופה בקלות.

גם לי קרה דבר כזה

כשהייתי בערך באותו גיל. ו-2 אוניות בלילה סיכמה נהדר את הדברים שרציתי לכתוב לך. אני לא יודעת איך הוריך היו מגיבים, אבל אין ספק שעדיף שישמעו ממך מאשר מאחרים. כולה נשיקה. חג שמח, והרבה אושר.

מוסיפה ל2 אוניות

התחושה שלך היא תוצאה של הסביבה של מה יחשבו עלייך, הרבה יותר חשוב תמיד בחיים ובכל דבר מה את תחשבי על עצמך, אם היה לך טוב ונעים אז שירכלו במילא תמיד מרכלים ואם לא היה לך נעים, לך !!! אז כמו ש2 אוניות כתבה פשוט להגיד לא !!! עוד דבר מאוד חשוב הוא שכשאת הולכת למועדונים וכן תלכי ותהני אבל שימי לב לכללי זהירות כמו שהמשקה שלך גם אם זה קולה יהיה תמיד בידיים שלך שמא מישהו יכניס לתוכו סמים (לצערי זה הפך לאופנה) שנית לא לצאת מהמועדון לבד עם מישהו שאת לא מכירה ובטח כשהוא במצב שתוי. כל היתר את בת 17 זה הגיל תבלי ותהני.

ninii

New member
גיל 17...

מחזיר אחורה לתקופה בה הכל נתפס כהרי גורל. את מתארת רגשות שכל אחת (אני חושבת) יכולה להזדהות איתם, כל תקופה בחיים והחרטות שלה, אני בכל אופן מכירה את התחושות של היום שאחרי. נסי באמת להחזיר את זה לפרופורציות הנכונות, חשבי על החברות שלך, אני בטוחה שלפחות חלקן התנשק בעבר עם יותר מבחור אחד. ולבסוף אני חייבת להוסיף, מעשה אחד שהוא תוצאה של לילה אחד בחיים- אל תתני לו לזעזע את כל מה שחשבת על עצמך עד היום, רגשות של טמאות, אשמה, הם רגשות קשים ביותר-אל תפלי למלכודת הזו.

אל תקחי את זה בצורה קשה כזו

אז התנשקת,מה קרה?? מזה לא נכנים להריון. אל תתיחסי למה שאחרים חושבים עליך,כי גם אם אין מה לדבר,תמיד ממציאים משהו. תחשבי רק על עצמך. לגבי מועדונים,הזהרי, אני יוצאת עם חברה בגילאי העשרים למועדונים,רואה טוב מאוד מה קורה שם, אל תצרי קשר עם בחורים שיכורים,כי במילא הם לא יזכרו בכלל שהיית איתם. אל תתפתי לקחת שתיה מאף אחד, תמיד תשתי מבקבוק שישמר אצלך, דווקא הבנות שהכי נופלות בפח הן צעירות תמימות כמוך. אל תתני לאף אחד לנגוע בך ללא רצונך,תהיי אגרסיבית לכאלה שימרחו עליך, אל תרגישי טמאה או מלוכלכת,את הנעשה אין להשיב,תמשיכי הלאה ותשמרי על עצמך

ברוכה הבאה, אני זוכרת שבתור נערה מאוד

מאוד מאוד התבישתי בפעם הראשונה שהתנשקתי עם בחור שהיה שכן שלנו בכיתה מעלי והכיר אותי מגיל 6 בערך. באתי הביתה וכתבתי ביומן שלי בענק את מה שקרה לי באותו ערב. התבישתי ופחדתי לספר לאמא שלי. טוב, היא בטח לא היתה מגיבה ברגישות או בסלחנות - ובטח לא אבא שלי. מה שאני אומרת, שאת בגיל שדברים חדשים קורים ויקרו לך. קודם כל - טוב שאת יודעת את הגבולות שלך , שימרי על עצמך כי קל להיסחף ולהגרר ולהתנסות בדברים חדשים. לגבי התגובה שלי כאמא - הייתי אומרת לבת שלי בדיוק מה שאני אומרת לך עכשיו. הייתי שמחה מאוד להיות שותפה למה שעובר עליה דרך הסיפור שלה ולא לחיות בחוסר ודאות כאילו לא עובר עליה כלום ולא קורה לה כלום. אם יש לך תיקשורת טובה עם ההורים - שתפי אותם (טוב , נו, אפשר שיהיו סודות פה ושם ).

אני מצטרפת לקודמותי

מה שחשוב כאן זה לא מה שיגידו עלייך. את זה תעזבי בצד. אם זה כל כך מטריד אותך אז תדעי דבר אחד: הכל שוכחים. אנחנו מוצפים בכל כך הרבה מידע שברגע שיקרה משהו חדש מייד ישכחו את החדשות הישנות, שאת התנשקת עם כמה בנים במועדון. אבל לא זה מה שחשוב, מה שחשוב זה שמה שקרה לך קרה כנגד רצונך. לאף אחד אין זכות לנשק אותך ולהימרח עלייך בלי שתסכימי! וזה לא משנה אם הוא שיכור או צלול. לך יש זכות להגיד לא ולהתרחק ממי שמתקרב אלייך בצורה שלא מוצאת חן בעינייך. אם היית הבת שלי, אני לא יודעת איך הייתי מגיבה. היה לי קשה לקבל את זה, לא בגלל הבושה או בגלל שאת טמאה או זולה, אלא בגלל העובדה שמישהו פגע בך, נגע בך וחדר לשטח שלך כנגד רצונך. הייתי רוצה שתלמדי את זה, שזה מה שחשוב. גם לי קרו כל מיני דברים בגיל ההתבגרות שבנים נגעו בי והייתי תמימה ולא הבנתי. זה מה שאני לא רוצה שיקרה לבת שלי, זה מה שהייתי רוצה שהבת שלי תבין. שהיא האדון על גופה. והלוואי ואת המסר הזה יבינו כל הבנות בגילך.

צימעס

New member
../images/Emo24.gif מה ירגיע אותך?

כלומר - מה זה הדבר שהכי מדאיג אותך? האם חשוב לך שכולם ידעו שאת נפלאה? האם חשוב לך לדעת מה הוריך מצפים ממך? האם חשוב לך לדעת שזה לא יקרה לך שוב? לגבי ההורים שלך - אני מציעה לך לספר להם. אני אמא לבת 7, רחוקה מאוד מהורות לנערה
מהמקום שלי היום, אני בטוחה שאם הבת שלי תרגיש כמוך, אני לא אחשוב עליה משהו רע. אני אציע לה לחשוב מה היא רוצה ללמוד מזה לפעם הבאה - להסתכל קדימה, ולא להתחפר אחורה. [העצה הזאת טובה לכמעט כל תקלה בעולם]

הילהל

New member
../images/Emo24.gifאת נשמעת בחורה נהדרת

אני די בטוחה שההורים שלך יודעים את זה את בגיל מבלבל והיה לך בילוי מבלבל מכל מה שכתבת שמחתי לקרוא שאת מבחינה בקלות כשמישהו הוא לא לעניין ויודעת איך להתרחק ממנו מהר בתור נערה בגילך קרה לי שהופצו עלי שמועות מטורפות חברה שכעסה כי כביכול "גנבתי" לה חבר הפיצה אותן זה הגיע לרמה שבחור שלא הכרתי ניגש אלי ואמר "קוראים לי X ומספרים עלינו ששכבנו, אני מקווה שהייתי בסדר כי אני לא זוכר שהיה כזה דבר" וגם אני הייתי לחוצה ומודאגת וחשבתי שעולמי חרב עלי בערך אבל מהר מאוד גיליתי שרוב האנשים שבאמת אכפת לי מהם, שמכירים אותי, שחברים שלי - מבינים שזה קישקוש ומי שלא מכיר אותי וחושב עלי שטויות.. מה אכפת לי? הוא לא חבר שלי ולא איבדתי כלום! אמא שלי לא היתה מאוד סובלנית לנושא כשהייתי נערה. היא התחתנה צעירה עם החבר הראשון שלה ולא הבינה את מה שעובר עלי, ומה פתאום יום אחד אני אוהבת מישהו אחד ואחרי חודשיים מישהו אחר לגמרי היא לא הייתה אז ה-בנאדם להתייעץ איתו, אבל היו לי חברות טובות וזה היה בסדר והיום, במבט לאחור, היו שם חוויות שעזרו לי לגדול ולצמוח ולהתבגר ואני לא מצטערת לפעמים אפילו טיפה מתגעגעת לסערת הרגש ההיא

טלטוש

New member
את זורקת אותי הרבה אחורה לגיל העשרה

זה בדיוק הגיל שהיה נורא חשוב לי מה אומרים עלי, מה חושבים עלי. והתדמית היא הכל. בכל מקרה שמת לב מה כל "המבוגרות" אמרו לך? זה ממש לא נורא, זה שטויות, ואני מקווה שנהנית. להתנשק עם שני גברים בערב אחד לא עושה אותך לשום דבר, רק לבת עשרה שמגלה את בני המין השני - ובנינו זה אפילו כיף... משפטים כמו שאומרים לך "שמעתי שנהנית אתמול בלילה אה..?" התשובה הראויה להן היא, "תתעסק עם החיים שלך, ולא בחיים של אחרים", או כל תשובה סרקסטית אחרת שאת מוצאת לנכון "לא לא ממש נהניתי, כנראה שהשמועות ששמעת מוגזמות" ואת יודעת מה? טיבן של שמועות שהן באות מציקות לך ואחר כך נעלמות כי אנשים מוצאים אנשים אחרים לדבר עליהם. לגבי לספר להורים: למרות שאני כאמא, הייתי רוצה לדעת את זה כי זה משהו שמפריע לחיי היומיום שלך, זה לא ממש עיניינם ואם תחליטי לא לספר אז לא קרה כלום.

123345

New member
תודה לכולם על התגובות

זה איכשהוא מחזיר אותי לקרקע ואני מנסה לקחת את זה כמה שיותר בקלילות. אני מאוד מקווה שאתם צודקים ושאנשים ישכחו מזה ולא יווצר עלי רושם לא טוב. משום מה חשוב לי מאוד מה אנשים חושבים עלי, רק שהבעיה הייתה שכבר אני לא ידעתי מה לחשוב על עצמי. בכל זאת תודה רבה רבה על התגובות, אני בכל אופן ינסה לשים את זה מאחורי.

כמו שאמא שלי אומרת ../images/Emo9.gif

אל תבזבזי את האנרגיה שלך על לחשוב מה אחרים חושבים עליך. הם יותר מידי עסוקים בלחשוב מה אחרים חושבים עליהם! השני פחות נחמד אבל גם על אותו עקרון מה גורם לך לחשוב שאת כל כך חשובה שאנשים יחשבו עליך? יש להם בעיות משל עצמם. בקיצור הבנת אותנו נכון? הכי חשוב בעיני זה שלא תפתחי דיסוננס (קונפליקט) לגבי גופך והנשיות שלך בגלל "נורמות" חברתיות מעוותות. אין לך מושג כמה הקונפליקט הזה מסבך כל מערכת יחסים בעתיד כולל גם אם בן זוג רצוי ורציני, קבלי את גופך ואל תתבישי ברצונות ובצרכים שלו ושלך.

האמת שההרגשה שלך מוכרת לי...

ואולי בגלל זה גם הכל בא אצלי די מאוחר- נשיקה ראשונה, פעם ראשונה שקיימתי יחסי מין וכו'- כי הרגשתי כאילו אני אאכזב את ההורים שלי אם אני אעשה את הדברים הללו. אבל באמת שזוהי רק נשיקה וכל הכבוד לך שעצרת את זה כשראית שזה מוביל לכיוון שלא נעים לך בו ובאמת זוהי סיבה לגאווה של ההורים, כי את מתבגרת

Jen74

New member
את מספרת שהיית עם חברות במועדון

ואת אומרת שאותן חברות סיפרו שראו אותך מתנשקת... הן לא חברות שלך באמת. הן רק בנות שמסתובבות איתך. חברות לא מרכלות על חברות שלהן בכל בית הספר. את יכולה להגיד לכל מי שפונה אליך "שמעתי שנהנית אתמול..." שנכון, יצאת עם חברות למועדון ורקדת והיה סבבה. אני לא יודעת איזה מן טיפוס את (ביישנית, מופנמת, מוחצנת, בעלת בטחון עצמי) אבל אני יודעת שבדרך כלל כשמישהי מתנשקת פעם ראשונה, מביך אותה לעשות את זה מול אנשים אחרים ואפילו מול חברות. איך הגעת למצב שאת מתנשקת עם מישהו מול אנשים אחרים? לא חשבת על זה שרואים אותך לפני שהתנשקת? אני לא שואלת את זה מעמדה של שיפוט אלא שואלת אותך כאילו הייתי שואלת את עצמי אם זה היה קורה לי. בבית הספר הרי לא משנה מה תגיד ומה תעשי להגנתך, ידברו עד שיגיע איזה סיפור רכילות מעניין אחר. כרגע את במרכז העניינים כי את נחשבת ילדה טובה ונתפסת מתנשקת בפומבי וזה רכילות מעניינת. את יכולה להתעלם, את יכולה להכחיש, בסופו של דבר רק את יודעת את האמת. לגבי החברות שלך, אולי כדאי שתבדקי טוב אם הן באמת חברות שלך או סתם מחפשות להסתובב איתך בשביל הרכילות.

למעלה