התייעצות

nuage

New member
התייעצות

אממ.. היי אני נועה ואני מחפשת שנת שירות משמעותית (כמו כולם..) התחלתי את התהליך של החיפושים לפני חודשיים בערך, כשהייתי בכנס של התק"מ ונרשמתי לכמה אפשרויות. הייתי בכנסים שונים וחשבתי שמצאתי את השנת שירות ה"אידיאלית" בשבילי ככה שביטלתי את שאר הדברים שהתמיינתי אליהם והלכתי רק אליה. בסופו של דבר לא עברתי את המיונים ועכשיו אני בבעיה כי הרוב הולך ונסגר ויש גם את העומס של הלימודים.. ולהתחיל למצוא שנת שירות חדשה זה לא תהליך פשוט. הייתי שמחה אם תתנו לי שמות מקומות של שנת שירות ייחודית ומאתגרת, או עצות לגבי מציאת מקום כי כרגע אני קצת אובדת עצות וחושבת ללכת ישר לצבא.. (למרות שחשוב לי מאוד לעשות שנת שירות ולתרום בצורה משמעותית) עכשיו אני יכולה עוד אפשרות אחת מהתק"מ למרות שאת השאר ביטלתי אז עדיף שנת שירות שלא קשורות לתק"מ תודה מראש ושיהיה לכם ערב מעולה :) נועה

Black Jane

New member
הכי חשוב זה שלא תוותרי :)

אני ממש מבינה את המצב שלך וגם אני כמעט התייאשתי, ובאמת שקל להתייאש
בכל אופן, היית רק בכנס אחד בסופו של דבר? את יכולה ללכת לעוד 4 מקומות! התק"מ מאוד מעודד את העניין ואם לא עברת במקום/הלכת למקום את יכולה לדבר עם איילה/מולי, ובנוסף לבחור עוד מקום אחד - משמע 4 מקומות. אני אישית הייתי ב3 כנסים ולא עברתי ב2 מהם וכנראה גם בשלישי, דיברתי עם איילה ויצא שאני הולכת לעוד 4 מקומות - 3 במקום אלה שלא התקבלתי ועוד אחד מכיוון שנתנו לכולם. עכשיו השאלה היא מה את מחפשת? אם זה ילדים ונוער, אני יכולה לספר לך במקומות שהייתי ואלה שאני הולכת להיות, אם לא - נוכל לייעץ לך לאן להתקשר. עוד לא מאוחר מדי, ויש עוד הרבה מקומות שעדיין מחפשים! בהצלחה, ואל תתייאשי!

שלום...

אני רק פתחתי את הפורום וראיתי את שתי ההודעות שלכם... אני רוצה להגיד לכם, באמת, מכל הלב, הכנסים הללו הם לא עיניין פשוט, ובאמת שקל להתייאש, ואם לא מתקבלים בכמה מקומות זה לא אומר כלום!!.. תחשבו שלא תמיד מצליחים לראות את כל המלששים בכנסים כמו שהם באמת, ובצורה הטובה ביותר, ובכלל ...יכול להיות שאתם לא הייתם מתאימים למקום.. אני כל כך הייתי שם ועברתי את זה שנה שעברה, הכרתי עוד מלא אנשים שנכנסו לתסכולים מהמיונים. תמשיכו במה שאתם מאמינים ואל תוותרו! בסוף תגיעו למקום שהכי מתאים לכם! יישר כוח! ואם את (הראשנה שכתבת) מתלבטת במקום נוסף, חשוב שתחשבי, איזה סוג עבודה הכי מעניינת אותך, איזה סוג קומונה, איזה סוג אוכלוסייה, אולי אזור בארץ, ותוכלי להגיע להחלטה מתאימה יותר, ונוכל גם אנחנו לייעץ לך... בהצלחה!

nuage

New member
תודה~!

תודה רבה לכן!! רק עכשיו שמתי לב שלא כתבתי את העדיפות שלי.. אני מחפשת עבודה עם נוער וקהילה שיש בה גם מקום לחופש יצירתי ועשייה. אני יודעת שכל שנת שירות היא תורמת וחשובה אבל אני לא רואה את עצמי בפנימייה שנמצאים עם הילדים 24 שעות ביממה. אני עכשיו מנסה להיכנס למיונים של "בית הילד" אבל הם אומרים שזה קצת מאוחר מדיי ונראה לי בהרבה מקומות זה ככה.. ובלק ג'ן לאן הלכת או הולכת עכשיו?

לפי התיאור שלך...

אני חושבת שהכי קולע למה שאמרת זה בקהילה, בתי הנוער "קדימה" ועמותת אלון, או אולי למצוא פנימיה שיש בה גם פנימיות יום (ילדים שעוד לא הוצאו מהבית ובאים לפנימיה אחרי בית ספר ועוזבים בערב) ניסית משהו מהדברים האלה? אני יודעת שבמקומות האלה האחראים נורא נחמדים ולא נותנים לך הרגשה כאילו אין כבר טעם להמשיך לחפש... אל תתיאשי לכל אחד יש את השנת שירות שלו! בהצלחה!

Black Jane

New member
אני אביטל:) ולי יש כבר "רזומה" עשיר../images/Emo6.gif

הייתי ב5 מקומות בכללי, מתוכם 2 כנסים עם מיונים (בית טף, נרדים) ו3 רק התרשמויות שאחריהם אלך לכנס (בקהילה, אהבה ובית הילד - שאגב גם איתי עדיין לא יצרו קשר לגבי כנס מיון[הייתי שם רק באורחות/התרשמות כמו שרשמתי] - אני בטוחה שאפילו אם יש להם הרבה אנשים הם לא רוצים לפספס, תגידי שאת מאוד רוצה לבוא ואני חושבת שהם ימצאו, מקווה לפחות...). אני מאוד התרשמתי מבקהילה ומהאהבה, לגבי בית הילד אני קצת מתלבטת ובגלל זה חשוב לי ללכת לכנס מיון כדי להתרשם עוד... וזה באמת לא מאוחר מדי, אני יודעת על 2 מקומות שעוד לא עשו אורחיות עדיין! אני יכולה להמליץ לך אם את מחפשת להיות מדריכה על 'נווה הדר' [אני אלך כנראה להתרשמות שם], תוכלי לקרוא על המקום באתר של התק"מ. הם עוד לא עשו אורחויות ולדעתי הם לא מפוצצים ביותר מדי וישמחו שתבואי... אבל באמת, את באה ורוצה להתנדב ולתרום - אין שום סיבה שלא תמצאי את המקום המתאים לך בסופו של דבר

צליל שי

New member
שנת שירות בחברה להגנת הטבע

אומנם המיונים כמעט עומדים להסתיים אבל נראה לי שיש עוד סיכוי. אם את בקטע של שנת שירות סביבתית, התעסקות בהדרכת טיולים ודברים דומים אז שווה לך לנסות. אני כרגע בגרעין נח"ל של החברה במעלות וממש מרוצה אז אם יש לך שאלות ולבטים את יכולה לפנות אלי ויש הרבה פרטים וגם אפשרות להרשמה באתר של החברה +www.teva.org.il/18

Sharonida

New member
רעיון של "מכינה" יכול לעניין אותך?

היי! אל תתיאשי, שנת שירות זה בהחלט דבר חשוב! והתרומה שלו לעצמך לזמן שלאחר שנת השירות היא עצומה, כך שאל תוותרי ותמשיכי לחפש. תהיתי אם את סגורה על רעיון של שנת שירות מסויים או שמעניינים אותך גם דברים נוספים כמו מכינות קדם צבאיות (אם את מכירה). המיונים למכינות עדיין לא נסגרו כך שזו יכולה להיות הזדמנות טובה בשבילך. אשמח לתת לך עוד פרטים בנושא המכינות (בתור בוגרת של אחת מהן...)

למעלה