התייעצות

• פותח הנושא roaic
  • פורסם בתאריך

roaic

New member
התייעצות

שלום אני מבקש את עזרתכם. יש לי חברה ,שאני יוצא איתה כבר קרוב לחודש.אנחנו בשנות העשרים שלנו.היחסים שלנו הם טובים מאוד.... ואנחנו מדברים על הכל וכו' ...--אם כי,ברור לי שבחודש אני לא ממש יכול להכיר את הבן אדם בצורה מושלמת.ויש כאלה שאומרים שעד שלא עוברים לגור ביחד....לא יודעים באמת את "כל הדברים". בכל אופן,חברה שלי פוטרה מהעבודה לפני שבוע וחצי בערך. ומאז היא מאוד מאוד מדוכאת..או יותר נכון...ללא מצב רוח. היא היתה עם המון שמחת חיים ואיכשהו זה כבה קצת בימים האחרונים. עכשיו,אני לא יודע כ"כ מה לעשות. האם להניח לה? אני מנסה מידי פעם לנסות ולהוציא אותה לפה..לשם...לפעמים זה מצליח לפעמים לא (רוב הפעמים לא.)---ועד שכבר אנחנו יוצאים...אז אני מרגיש שהיא לא כמו שהכרתי אותה. אני מאוד מבין לליבה,אבל מה אני אמור לעשות? אני כן מעודד אותה,וכן תומך בה מאוד---אבל,אני קצת מפחד שאולי אני יותר מידי "חונק"? או שאולי אני כן צריך לעשות יותר? שלשום הצעתי לה שנצא (ביום חמישי)--דיברתי איתה בטלפון..היא כתבה לי ב SMS שלא בא לה. וזהו...לא חזרתי אליה..עד עכשיו. כי אני מרגיש כבר ..כאילו לא נעים לי כ"כ. כאילו אני איזה כמו "אמא פולניה". אני פתאום מרגיש שאולי אני קצת לא קשור לכל הסיטואציה שבה היא נמצאת. זה לא שהיא לא רוצה אותי,או שהיא הכירה מישהו חדש וכל זה. אני בפירוש יודע שהמצב רוח הזה הוא בגלל העבודה שהיא פוטרה.(היא עבדה שם שנתיים). האם בסדר שמיום חמישי לא ממש התקשרתי? האם לשלוח רק SMS? אני לא רוצה להיות נודניק מצד אחד,אבל אולי מצד שני,דווקא ברגעים האלה היא צריכה אותי. ואולי היא רוצה להיות לבד?? (אני לא יכול לשאול אותה את זה...כי גם אם היא תגיד לי "כן"...אולי זה רק ניסיון לתשומת לב...ובתוך תוכה היא כן רוצה קצת "רחמים עצמיים" . שזה הכי לגיטימי בעיניי...אני לא שופט אותה. ואם כבר אנחנו יוצאים--לדבר איתה על זה? לעודד אותה? או בכלל לדבר איתה על דברים שלא קשורים למציאות שלה כרגע? בבקשה בנות עיזרו לי. איך מתמודדים? אני שואל רק כי אנחנו בתחילתו של קשר...ואני לא רוצה "להמאיס" או "להרוס" את מה שכבר נבנה. (בסה"כ חודש..אבל...גם זה משהו)

Paranoid Eyes

New member
לא יודעת...

נסה לדבר איתה עכשיו.. אולי קח את עצמך ותלך אליה?

roaic

New member
ככה לנחות פתאום?

הרבה אמרו לי "תן כתף תומכת"....אבל מה הכוונה "כתף תומכת"? אין לי בעיה לא לצאת לפאבים,לסרט,לדיסקוטקים או סתם לשבת בחוץ. אני גם ככה לא אחד שחשוב לו לצאת כל שני וחמישי--ממש לא. מצד שני,זה לא שאנחנו גרים ביחד...אז אנחנו נפגשים בעיקר כשאנחנו "יוצאים החוצה". אז אם זה לא ייקרה (שלא נצא בינתיים--כי אמרת לא להציע לה בשבועות הקרובים לצא)---אז רוב הקשר יצטרך להתנהל בטלפון....וזה הרי ברור לכולם שלדבר בטלפון..ועוד עם בן אדם שקצת מדופרס....זה לא הדבר הכי כייפי בעולם. לפחות פנים מול פנים..אתה יכול לראות את המבטים...לגעת...לנשק...לחבק קצת...לתת תחושה נעימה.(עד כמה שאפשר). אז מה זה "כתף תומכת"? להגיע אליה הביתה,ולדבר שם על המצב...? או להביא סרט ב DVD....לעשות פופקורן בבית ולראות בטלוויזיה? או שפשוט לעזוב...לא להציק.....ולחכות שיעבור? ואם זה ייקח שבועיים? חודש? חודש וחצי? אני מפחד שרק בגלל שזה משהו התחלתי...בסה"כ חודש ....אז,זה שלא נהיה "ממש בקשר" (כמו שהיינו בשלושה שבועות האחרונים)--ירחיק אותנו....לא? אשמח לתגובות ועיצות. נ.ב ברור לי שאם יהיה מדובר בדיכאון כרוני שיימשך חצי שנה למשל...אז זה מצריך טיפול וכל זה. אבל אני לא חושב שזה הולך לכיוון הזה. ממש לא. היא בחורה חזקה. היא קצת מבואסת וזה הכי טיבעי בעולם. אבל מה אני אמור לעשות? תודה

נסה לשבור שיגרה איתה ביחד.

אופציה ב' תהיה
. לי זה בדר"כ מצליח.

תן לה את הספייס שהיא צריכה.

כמו שאתה שם לב, היא כן צריכה את השקט הזה. היא לא רוצה ממש לצאת ולא רוצה ממש לדבר ופשוט מסתגרת בדרכה שלה. כמו כן, אתה בעצמך מרגיש שאתה לוחץ עליה, כי כנראה שהיא משדרת לך ונותנת לך תחושה שהיא רוצה להתרחק קצת. אתם מכירים מעט זמן והיא עדיין לא מרגישה מספיק מחוברת אליך כדי להניח את הראש על הכתף שלך. זה בסדר. SMSים הם פיתרון טוב, הם לא מציקים אבל כן משאירים אותך בסביבה. תוכל לדוגמא, לשלוח לה SMS שבו תגיד לה שאתה לא רוצה להציק אבל שאתה פה אם היא רוצה לדבר. וכשאתה מדבר איתה, תשתדל שלא לדבר איתה על הנושא הזה כי זה מה שמכניס אותה לדיכאון. תצחיק אותה, תספר לה על דברים שקרו לך, תוכנית שראית וכו'. תישאר בסביבה שלה, בקטנה. אל תלחץ. כשזה יעבור לה היא "תחזור להיות מה שהיתה" ויהיה יותר בסדר.

לא לא לא אמיתי!! יש לך טעות אחת ענקית!

שלא יספר לה על עצמו זה הכי מעצבן כשמבואסים!! עם שאר הדברים מסכימה לגמרי

exterior

New member
קודם כל, אני חייבת לציין שאתה "נשמע" גבר

לעניין, כמו שבן זוג אמור להיות
לדעתי, אתה צריך לדבר איתה על איך שאתה מרגיש לאור המצב, ושאתה רוצה להיות שם בשבילה ולא כ"כ יודע איך... לא לשלוח SMS, להתקשר! לא אציע לך ללכת אליה בלי להודיע מראש, כי אני לא יודעת את הדינמיקה ביניכם... אבל לדעתי - כן תציע לה להיפגש ותגיד לה שהיא מאוד הייתה חסרה לך בסופ"ש ולמה לא יצרת קשר (כי היא יכולה לפרש את זה שלא יצרת קשר בצורה שלילית).

באמת נשמע "גבר-גבר" ../images/Emo45.gif

לדעתי, תציע לה להפגש ככה סתם אפילו לשבת על ספסל ליד הבית שלה. עצם זה שתהיה שם בשבילה- זה המון!

roaic

New member
התקשרתי

כתבתם לי את כל האפשרויות....וזה בילבל אותי עוד יותר. אבל בהחלט לקחתי בחשבון שיכול להיות שזה ירתיע אותה...שאני מנסה בכל הכוח לנחם או להיות שם בשבילה. אני מודע לזה שיש כאלה שאוהבים פשוט להתכנס בתוך עצמם לכמה שבועות וזהו. (אבל אז נראה לי שהקשר יתמוסס.לדעתי). בכל אופן,כתבתם מה שכתבתם אתן חושבת שמחר בבוקר,לפני שאני יוצא לעבודה...לשלוח לה SMS של בוקר טוב ושאני אוהב אותה או משהו בסיגנון?? או שאני "חונק" מידי? שוב..אני באמת שואל רק כי אנחנו ממש בהתחלה ,ופתאום נכנסו לסיטואציה מוזרה כזו של פיטורין. היו לי בעבר מערכות יחסים וידעתי להתנהג בלי שום בעיה. אבל פה זה מצב שונה. תודה לכם

roaic

New member
התקשרתי ו...

משום מה זה נמחק. התקשרתי ודיברנו כזה....היא אמרה שהיא עייפה כזה ואין לה מצב רוח. והיא מעדיפה לישון.אבל אמרה לי המון המון תודה על התמיכה. ועכשיו תענו לי על ה SMS ששאלתי ממקודם

טוב, הבחורה קצת דרמטית..כאילו, אני

מבינה.. לא נעים אבל נשמע שהיא ממש במיני-דיכאון.
עכשיו כשאני חושבת על זה - תעזוב אותה. היא יודעת שאתה שם בשבילה, לא?
אוף. היא מעצבנת!

malalala

New member
למה מעצבנת..

כשקשה רוצים שקט...להיות לבד ולהתמודד לבד..אבל כן אחרי פרק זמן מסוים שתרחרח ותבדוק מהו בשבילה, כן תראה נוכחות פיזית ולא רק שיחות טלפון.....ותזכיר לה שאתה שם בשבילה כי אנשים בדיכאון נוטים לשכוח..

הלו הלו...

בלי אוהב אותך...אתם מכירים כולה חודש...זה כבר גובל בהצעת נישואין
תאחל לה בוקר טוב ושאתה מקווה שזה יפתח שבוע יותר טוב מהקודם וכד'... רגוע. אבל בלי "אוהב אותך".

במבליק1

New member
מה הקשר "כולה חודש"?

אם אוהבים אז אוהבים, ואם רואים שזה הדדי אז אפשר לומר. זה מאד-תלוי-בסיטואציה

לא בדיוק...

אחרי חודש אפשר להרגיש שאוהבים, אבל בעצם מדובר על "קראש" שיכול לעבור. יש לזה אפילו הסבר מדעי
לכן צריך להיזהר בהצהרה שכזאת, בעיקר בהתחלה. זה יכול גם להבריח את הצד השני, או לחילופין לגרום לו לחשוב שאתה באמת אוהב, ובמידה ואתה לא (למרות התחושה החזקה), זה עלול לפגוע בו מאוד.

במבליק1

New member
אוקיי זה נכון מאד מה שאמרת...

אז אפשר להגיד "אני מאוהב בך" אם רוצים לדייק. אבל בדרך כלל שאומרים "אני אוהב" אחרי חודש, מן הסתם - הכוונה למאוהב...

במבליק1

New member
להיות שם בשבילה וכמה שיותר

אני לא יודעת כמה ביליתם ביחד בחודש האחרון אבל גם אני חודש עם החבר שלי וכשאני עצובה אני מאד מאד רוצה שהוא יהיה שם. חודש זה מספיק בשביל רגשות ובשביל עידוד...

malalala

New member
אתה ממש חמוד,המשך כך ! ../images/Emo45.gif

כמ שאמרו לך פה, לא הרבה אנשים מבינים את זה אבל כשאתה בדאון אמיתי אתה לא צריך עוד אנשים על הראש שלך, מבלי לפגוע או משו כן אבל ככה זה...כקשה ממש רוצים להתבודד,רוצים את הלבד. אני מציעה לך באמת לשלוח הודעות לדבר קצת,לא הרבה כמעט ולא,בטלפון ולתת לה את הספייס הדרוש לה. זה ממש לא יהרוס את המערכת יחסים אין לך מה לדאוג, כי זה הזמן שלה עכשיו, עם עצמה....לאט לאט עם ההתאוששות שלה וכשהיא תצא מעצמה יותר , תתקרב אליה שוב, בטלפונים ,בלהיפגש איתה קצת ,היא לא תשכח אותך אל תדאג אבל אתה חייב לתת לה ספייס ולא לחנוק, חייב.....זה הזמן שלה עצמה. אבל מה שכן, לאורך כל הדרך תזכיר לה שאתה שם בשבילה ושאם היא צריכה משהו ,כל דבר,אתה שם..תבהיר ותאמר לה את זה.... עוד דבר, יש מצב שבאמת היא רוצה שתהיה שם בשבילה אבל לא תאמר את זה זה גם אפשרות..זה לא אומר שלא תתן לה את הספייס שלה ,תתן, אבל אחרי כמה זמן אתה יכול להתקשר ולומר לה אני בסביבה..ולראות אם היא רוצה להיפגש...אתם לא חייבים לצאת פשוט תבוא אלייה ותהיה איתה בבית שלה,שלא תהיה לבד שתעזור לה יחד עם זה... כלומר בהתחלה תן לה ספייס לגמרי שתהיה לבד, עם הידיעה שאתה שם בשבילה ושרק תגידי ואני שם [כמה רומנטי P:] ואחר כך יותר תתקרב ותבוא אלייה הבייתה בהתרעה קצרה [אבל תבין מדבריה אם היא רוצה אותך שם או לא..לא בכוח] ןתהיה שם בשבילה,איתה,פיזית... ככה אתה צריך לנהוג לדעתי....כשאדם עובר דבר קשה הוא צריך ספייס לעצמו אבל בידיעה שהוא לא לבד.. בהצלחה
ויהיה טוב אל תדאג ליחסים בינכם......

למעלה