התייעצות

• פותח הנושא roaic
  • פורסם בתאריך

roaic

New member
התייעצות

שלום אני מבקש את עזרתכם. יש לי חברה ,שאני יוצא איתה כבר קרוב לחודש.אנחנו בשנות העשרים שלנו.היחסים שלנו הם טובים מאוד.... ואנחנו מדברים על הכל וכו' ...--אם כי,ברור לי שבחודש אני לא ממש יכול להכיר את הבן אדם בצורה מושלמת.ויש כאלה שאומרים שעד שלא עוברים לגור ביחד....לא יודעים באמת את "כל הדברים". בכל אופן,חברה שלי פוטרה מהעבודה לפני שבוע וחצי בערך. ומאז היא מאוד מאוד מדוכאת..או יותר נכון...ללא מצב רוח. היא היתה עם המון שמחת חיים ואיכשהו זה כבה קצת בימים האחרונים. עכשיו,אני לא יודע כ"כ מה לעשות. האם להניח לה? אני מנסה מידי פעם לנסות ולהוציא אותה לפה..לשם...לפעמים זה מצליח לפעמים לא (רוב הפעמים לא.)---ועד שכבר אנחנו יוצאים...אז אני מרגיש שהיא לא כמו שהכרתי אותה. אני מאוד מבין לליבה,אבל מה אני אמור לעשות? אני כן מעודד אותה,וכן תומך בה מאוד---אבל,אני קצת מפחד שאולי אני יותר מידי "חונק"? או שאולי אני כן צריך לעשות יותר? שלשום הצעתי לה שנצא (ביום חמישי)--דיברתי איתה בטלפון..היא כתבה לי ב SMS שלא בא לה. וזהו...לא חזרתי אליה..עד עכשיו. כי אני מרגיש כבר ..כאילו לא נעים לי כ"כ. כאילו אני איזה כמו "אמא פולניה". אני פתאום מרגיש שאולי אני קצת לא קשור לכל הסיטואציה שבה היא נמצאת. זה לא שהיא לא רוצה אותי,או שהיא הכירה מישהו חדש וכל זה. אני בפירוש יודע שהמצב רוח הזה הוא בגלל העבודה שהיא פוטרה.(היא עבדה שם שנתיים). האם בסדר שמיום חמישי לא ממש התקשרתי? האם לשלוח רק SMS? אני לא רוצה להיות נודניק מצד אחד,אבל אולי מצד שני,דווקא ברגעים האלה היא צריכה אותי. ואולי היא רוצה להיות לבד?? (אני לא יכול לשאול אותה את זה...כי גם אם היא תגיד לי "כן"...אולי זה רק ניסיון לתשומת לב...ובתוך תוכה היא כן רוצה קצת "רחמים עצמיים" . שזה הכי לגיטימי בעיניי...אני לא שופט אותה. ואם כבר אנחנו יוצאים--לדבר איתה על זה? לעודד אותה? או בכלל לדבר איתה על דברים שלא קשורים למציאות שלה כרגע? בבקשה בנות עיזרו לי. איך מתמודדים? אני שואל רק כי אנחנו בתחילתו של קשר...ואני לא רוצה "להמאיס" או "להרוס" את מה שכבר נבנה. (בסה"כ חודש..אבל...גם זה משהו)

omer73

New member
במידה

ובאמת כל במצב רוח קשור לפיטורים שלה, אז אל תניח לזה, כי זה יגרום בין היתר לריחוק, היא תמשיך בבאסה, אתה תהיה מתסוכל, וטוב לא ייצא מזה. הכוונה שלי ב"אל תניח לזה", זה במובן שתדבר איתה, תהיה שם בשבילה, תנסה לעשות לה טוב בלב, אם לא בצורה של לצאת, אולי היא אוהבת דברים אחרים. לגבי אם לדבר איתה- יש כאלה שלדבר על מה שמבאס אותם מכניס אותם לבאסה יותר גדולה, ומצד שני יש כאלה שזה מוריד להם אבן מהלב, וכשאתם מדברים תגשש בעדינות איך היא מגיבה, וככה תדע לנתב את השיחה... בהצלחה:)

2 אופציות להסביר את ההתנהגות..

1- היא באמת רוצה קצת שקט, היא מהטיפוסים שמעדיפים את השקט שלהם, וכשלא נותנים להם אותו זה גורם להם לעוד יותר ריחוק.. זה הסוג שתופס את התמיכה שלך כ'מחנק'.וברגע שיקבל ממנו קצת יותר הוא פשוט יברח(במקרה הזה היא) 2- היא רוצה קצת תשומת לב, אחרי כל הקושי שנפל עליה(הפיטורין) כי תכלס' זה ממש ממש קשה לשבת בין 4 קירות אחרי שאתה נמצא בעבודה מסודרת במשך שנתיים. אז היא מתנהגת במסרים כפולים, מצד אחד רוצה ומצד שני לא. אם תיתן לה תשומת לב בצורה של קירוב-ריחוק(נזכיר לך שאתם יחד רק חודש,זה לא שאתם מכירים כבר מלא זמן..אין טעם לחנוק, זה עלול להיתפס רע גם אם היא טיפוס שאוהב עודף תשומת לב, כי ההיכרות ההתחלתית ברת השפעה. בכל מקרה, תראה איך היא מתייחסת לדברים, אם היא כל הזמן עסוקה, וכל הזמן לא בא לה להיפגש איתך וכל הזמן היא לא זמינה(אם היא נגיד לפעמים דווקא כן עונה לטלפון זה לא נראה כמו התחמקות זה פשוט 'משחקי התחלה') כנראה שהיא לא סובלת ש'מעודדים' אותה יתר על המידה. אם היא עסוקה, אבל לפעמים לא עסוקה, אם אתה לא תתקשר וזה יגרום לה לרצות להתקשר,אם אתה תפתיע אותה(אחרי שאיזה יומיים שלמים שלא דיברתם) והיא תישמח לראות אותך, כנראה שהיא כן רוצה. בכל מקרה, אני באופן אישי מהטיפוסים שלא אוהבים שחונקים להם את החיים, ואם יעשו לי את זה(במיוחד בהתחלה-מהסיבה שזה כאילו מראה על מה יהיה בהמשך..) זה עלול כ"כ להרתיע אותי שאני פשוט אברח

roaic

New member
אמממ....נטע

כתבת לי את כל האפשרויות....וזה בילבל אותי עוד יותר. אבל בהחלט לקחתי בחשבון שיכול להיות שזה ירתיע אותה...שאני מנסה בכל הכוח לנחם או להיות שם בשבילה. אני מודע לזה שיש כאלה שאוהבים פשוט להתכנס בתוך עצמם לכמה שבועות וזהו. (אבל אז נראה לי שהקשר יתמוסס.לדעתי). בכל אופן,כתבת מה שכתבת. את חושבת שמחר בבוקר,לפני שאני יוצא לעבודה...לשלוח לה SMS של בוקר טוב ושאני אוהב אותה או משהו בסיגנון?? או שאני "חונק" מידי? שוב..אני באמת שואל רק כי אנחנו ממש בהתחלה ,ופתאום נכנסו לסיטואציה מוזרה כזו של פיטורין. היו לי בעבר מערכות יחסים וידעתי להתנהג בלי שום בעיה. אבל פה זה מצב שונה.

מותר לשאול,

מתי בפעם האחרונה דיברתם, או מתי שלחת לה sms? (או שהיא התקשרה, או שקיצר, תיקשרתם איכשהו?)

adi1331

New member
להפך

אתה כן צריך (חייב !) להיות שם בשבילה כל רגע ורגע. במיוחד עכשיו- כשקשה לה. תשתדל להוציא אותה מהבית, אולי אפילו תנסה לעזור לה במציאת עבודה חדשה, תפתיע אותה מידי פעם. ברגעים כאלה אנחנו מגלים מי הוא החבר האמיתי.

אני חושבת שאת צודקת

במקרה שהיא משדרת מה שהיא מרגישה, אבל אם היא באמת מתכוונת לזה שהיא רוצה שקט כשהיא מבקשת את זה, ולא סתם משדרת מסרים כפולים(כמו נקבה מצויה, ותסלחנה לי כולן)? בכל מקרה,זה יכול גם להביא למצב הפוך שהיא דווקא לא תירצה אם הוא יבוא אליה כל הזמן וכו'.. אני מניחה(לפחות לפי ההודעה שלו פה) שהוא דווקא כן מראה לה שאכפת לו ממנה (אחרת הוא לא היה שואל אם הוא חונק) בטח שצריך תמיכה, והרבה, אבל כמובן בטעם, ולא צריך לשבת לה מתחת לחלון של החדר

adi1331

New member
לא אמרתי כל הזמן להיות איתה

אבל כן לתמוך בה, להוציא אותה מהבית ולהעלות לה חיוך על הפנים. כל דבר במינון המתאים כמובן. לא להיות קרציה יותר מידי, אבל לא להרפות ממנה. לדעתי זו טעות שמיום חמישי לא התקשרת. תתקשר- תאמר לה שאתה דואג לה, שאתה לא רוצה שתהיה עצובה.תשאל אם זה יהיה בסדר אם תפגשו מחר לשעה, תסביר לה שאתה לא רוצה ללחוץ עליה מידי כי אתה יודע שקצת עצוב לה בלב אבל שהיא בכל זאת חשובה לך. יהיה בסדר...

נסה

להיות טוב אליה. שאל אותה על רגשותיה ועל חויותיה ועזור לה להרגיש טוב. עזור לה במה שהיא צריכה. כך אולי לאט היא תפתח אליך ותגלה לך את בעיתה. אל תעשה דברים מלאכותיים, הפגש אתה רק מתוך אהבה ורצון ועזור לה מתוך אהבה וטוב לב. פנה אליה והפגש אתה, רק כשמתחשק לך מתוך רגשותיך אליה.

פשוט לשאול.

לשים על השולחן. "אני דואג לך ורוצה לפעול בצורה שתהיה הכי טובה בשבילך. את צריכה שאני אוציא אותך לבלות, שאתקשר כל כמה שעות?או שאת רוצה שאניח לך?".

למעלה