התייעצות...

A G C T

New member
התייעצות...

את המאת אני לא מבין למה אני רושם את זה..כי הרי כל מי שפה לרוב הוא מורעל תנועה +/-... אבל בכל זאת...אין שום סיבה שזה יזיק לי... שבוע הבא ישקורס מד"Nים ועקרונית אני רשום אליו ואמור לצאת.. אבל מזה כמה ימים ההורים שלי העמידו אותי בדילמה...הם ודודים שלנו והאחים שלי נוסעים לכפר נופש יוקרתי מאוד בצפון הרחוק...משהו ששולם עליו הרבה כסף..ארוחות מפנקות..ג'קוזי ועוד שלל פינוקים...וכמובן הארבע ימים האלו שיוצאים בול על המד"Nים יכללו גם טיולי טרקטורונים...רפטינג אולי בננה בכנרת, נחלים, מסעדות ועוד... אני בדילמה קשה לאן לצאת. העניין הוא שהבילוי עם המשפחה ממש חשוב לי וזה לא סתם עוד צימר להירגע בו... ומצד שני גם המד"מים ממש חשוב לי... כשאני עם המשפחה הם מצליחים לשכנע אותי לצאת איתם..טיעונים טובים שגורמים לך לצאת לטיול איתם... וכשאני עם החברים הם נותנים לי טיעונים ממש טובים למה לצאת למד"מים.... תנסו שניה להיות במקומי..לא ישר לקפוץ על המד"מים..(כי הרי בפורום רוב הסיכויים שנמצאים מורעלי תנועה) ולנסות להעריך ולחשוב מה הייתם לעזעזל עושים.... כל כך מעצבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבן! ממתין לתגובות...

יבח

New member
Oo../images/Emo181.gif

האמממ... החלטה מעניינת... ולא כולם פה כאלו מורעלי תנועה...קצת נסחפת.. תחשוב לעצמך כמה הזדמנויות יהיו לך לצאת שוב לחופשה עם המשפחה, וכמה הזדמנויות לצאת למשהו משמעותי בתנועה.. בסופו של דבר בטוח שתהנה ממש בשניהם פשוט תחליט מה חשוב לך יותר..

A G C T

New member
כן ההנאה היא בטוחה בכל אופציה של אבחר...

הקטע הוא שאני יודע שאני בכל מקרה אכאס על ההוריםשלי שתקעו לי את הנופש הזה על המד"מים...גם אם אצא איתם וגם עם אצא לקורס מד"מים.. ניסיתי לעשות את הטבלה של רווח והפסד..מכל חופשה ולא ממש הצלחתי להעריך דברים....אררררררררררר

fate spinner

New member
לדעתי מד"מים

ואני לא בדיוק מורעל תנועה. כי בשנה האחרונה התנועה בעיקר גרמה לי לכעוס עליה. בכל מקרה אם אני הייתי עומד בדילמה הזאת אני חושב שעבורי המד"מים הייתה בחירה יותר נכונה. ברור שבשני המקומות יש את הענייםן של הנאה מהחוויה אבל במד"מים יש גם ערך מוסף של למידה, התפתחות, שיפור יכולות הדרכה, הבנת הקבוצה וכו'. זה נכון שאחרי שנת הדרכה אם תדריך שנה הבאה אתה בא עם יותר ניסיון ומכך גם יכולות הדרכה יותר טובות ואתה לא תצא מקורס מד"מים כשאתה פתאום מדריך אחר לגמרי (אוליי קצת אחר) אבל הקורס הוא קורס טוב לדעתי שעוזר להבין את השנה האחרונה שעברת ולהתכונן לשנה הבאה. אם כך או כך ההחלטה צריכה לבוא כך שתהיה שלם איתה ולא שתהיה בקורס מד"מים ותחשוב כל הזמן איזה באסה שאתה לא עם המשפחה או להפך. אני רק אגיד שאם אני זוכר נכון ביישוב שלך יש "הקצאות" של כמות של אנשים שיוצאים למד"מים ואם אתה נרשם ולא הולך אתה מונע ממישהו אחר שיכל לצאת לקורס לצאת אז כדאי שתחליט בזמן כזה שמישהו יוכל לתפוס את המקום של אם תחליט שאתה לא הולך.

דורד

New member
מה אני הייתי עושה

(ואני מגיב פה גם להצעה של יסמין)... גם עם המשפחה יהיו לו עוד הרבה בילויים וגם בתנועה יהיו לו עוד המון מפעלים, ו"כמה המפעל משמעותי?" זה תלוי בכמה אתה חושב שהוא משמעותי ואיך אתה מגדיר (וזה לקחו מאותו ק' שחוזר על עצמו בכל סמינר של רצף תנועתי ו/או סמינר הדרכה). אופציה א': תברר אם יש אפשרות שלא תצא למד"מים ודמי ההרשמה, יוחזרו אליך במלואם (אם חשוב לך לקבל חזרה את הכסף) ותוכל לצאת לחופשה החלומית עם המשפחה שלך. בכל מקרה תוכל להמשיך להדריך. מה שתרוויח - חווית נופש ואקסטרים וכל מה שבא לך עם המשפחה. מה שתפסיד - התחברות לאנשים חדשים מהתנועה, עזרה, ייעוץ ולימוד מיומנויות הדרכה. אופציה ב': תתכונן לקנא במשפחה שלך שיחזרו מהחופשה ויספרו לך על כל החוויות שעברו ואתה לא. ותתכונן לשכנע את עצמך עד כדי הפנמה בתת-מודע שאתה חווית חוויות בקורס מד"מים ובפסטיבל בני המושבים שהם לא עברו וגם אתה נהנת מאוד... ואת כל החוויות שהם עברו יהיו לך עוד המון אפשרויות לחוות גם. מה שתרוויח - שיפור מיומנויות הדרכה, עצות לעבודה בקבוצה ובחברה. חברים חדשים. צחוקים עם האנשים הכי שרוטים במדינה.. פסטיבל בני המושבים --> חוויה חד פעמית בשנה ותחילת הדרך למפעל שישתפר בעתיד ויהיה הכיפי ביותר בתנועה. מה שתפסיד - חוויה שיצא לך לחוות שוב בעתיד עם המשפחה. לא צריך לעשות בגרות בחיבור כדי להבין שהכותב נוטה לאופציה ב'. כי אני כזה - יותר נוח לי בחברה של אנשים חדשים... של צחוקים.. של תנועה... מאשר בחברת המשפחה שלי, שאני נוטה המון לריב עם אח שלי או סתם להתעצבן מכל מיני קטעים קטנים כאלה שעושה כל אחד במשפחה ומבאסים לי ת'מצב רוח... בכל פעם שהייתי צריך לבחור בין בילוי משפחתי למפעל תנועתי, הייתי בוחר בתנועה... תבחר לפי מה שמתאים לך... אתה מעדיף משפחה - תבחר משפחה.. אתה מעדיף תנועה - תבחר תנועה..

spraizler

New member
ואללה לא יודע מה להגיד לך

באמת בחירה קשה.. רק סתם שאלה.. איך בכלל שמו את הנופש הזה על המדמים? התאריך של המדמים היה ידוע שנה לפני בערך :S

דורד

New member
חח תאכלס... גם אני לא מבין איך עשו את זה

איך עשו את זה, כרמל?

A G C T

New member
תכננו לסוע לחו"ל

והתאריכים של הקורס היו קדושים.. ברגע האחרון בוטל הרעיון לטיסה..ועלה רעיון לצימר..וכשהם הזמינו מקום הם הזמינו משהו מאוד יורית ומשהו מאוד יקר במחיר מוזל מאוד באיזה מבצע ממש מוזל שמתרחש רק השבוע והם פשוט לא זכרו את הקורס...

spraizler

New member
אה הבנתי..

אממ טוב אחרי שאני קורא את זה שוב אני אומר לך לצאת למדמים.. בילויים עם המשפחה ועם ההורים יהיו לך עוד מלא.. באמת אתה רק עולה לי"א אל תדאג מזה.. בקשר לכל האטרקציות.. אני מניח שאתה עוד תעשה אותם בהמשך חייך.. אז נכון שזה ממש מפתה אבל מדמים אתה לא תעשה בחיים יותר. זה או עכשיו או אף פעם לא.

A G C T

New member
שתי נקודות נוספות בעניין..

מצטער על ה"מורעלי תנועה" שמתי לב שזה הפריע לחלקכם פה...אני חוזר יב. א) אני לא עומד להדריך קבוצה שנה הבאה...אני מרכז צוות פרוייקטים... ב) רעי.. אין ביקוש אצלנו ליציאה לקורס... יש ביקוש להדרכת קבוצה..וזה שונה אצלנו..כי כל מי שמדריך קבוצה יוצא ועוד כמה נלווים..ושבניהם אני והם פחות משמעותיים..

Taina12

New member
אתה צריך לדבר עם הרכז שלך

לבדוק אם אתה יכול לבטל את היציאה למדמים. כי יכול להיות שזו בכלל לא אופציה, אלא אם לא אכפת לך לשלם על שני הדברים. אז לפני שמגיעים להחלטות צריך לבחון את העובדות.

A G C T

New member
הכסף הוא לא שיקול בכלל...

לא שאני מזלזל בכסף..אבל הכסף לא צריך להוות גורם בעניין....

אביב L

New member
אני יגיד לך דעה שאני חושב שהיא הכי נכונה

לפי דעתי, אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. כאילו אם אתה יוצא לקורס בגלל שחשוב לך להמשיך להדריך שנה הבאה, ובגלל שחשוב לך להוות דוגמא לדור הצעיר ואתה רואה את זה כשליחות שאם לא אתה תעשה את זה אין אדם אחר שיוכל לעשות את זה בצורה יותר טובה, הייתי מציע לך ללכת לקורס. אם אתה רואה את הקורס כעוד מפגש עם החברים והידידות שהכרת במדצים ופחות חשוב לך הקטע של ההדרכה והחבר'ה זה הדבר שאתה יוצא בגללו אז פשוט תעזוב את זה לא חשוב כמה כסף שילמת פשוט תלך עם המשפחה, כי לוותר על חופשה כזאת (ותאמין לי שאני יודע מזה חופשה כזאת, אני גר בצפון ויש לנו צימרים ואני יודע מזה האטרקציות האלה) בשביל קורס שבכל מקרה אתה לא רואה אותו כדבר חשוב אלא כעוד פעילות לחופש אז חבל כי זה די בזבוז זמן בשבילך גם השבוע הזה וגם שנה הבאה. אני למשל יכלתי לנסוע שבוע הבא לתורכיה עם חברים לחופשה לפני הגיוס שלהם, אבל ויתרתי על זה בשביל קורס מש"צים יותר נכון לומר שויתרתי על זה בשביל שיכשירו אותי להיות בעל תרומה יותר גדולה שנה הבאה ולהיות אחד מהאחראים שיוכל להוות דוגמא גם למדריכים הצעירים, ואם אתה שואל בקשר למפגש עם אנשים בקורס, זה אחד הדברים האחרונים שמעניינים אותי, כאילו אני יודע שאני אכיר ואני לא אצטער על כך, אבל אם הייתי רוצה ללכת בשביל חברים הייתי נפגש איתם במקום אחר. בכל מקרה אני מקווה שעזרתי. זוהי דעתי =]. שבוע טוב.

אופיר ס

New member
בתור אחת שעברה את מד"מים

ודווקא מבחינה חברתית זה לא היה בשבילי עילוי כי לא הכרתי הרבה אנשים (ונראה שלך יש הרבה חברים שבאים איתך אז זה מצוין), אבל הקורס עצמו נתן לי המון פשוט!!!!!!!! אם הייתי עומדת בפני הבחירה הזאת הייתי בוחרת מד"מים... ודרך אגב, יש מצב שאתה מדבר על "כפר הנופש רמות"?

spraizler

New member
כפר נחמד

אבל משעמם בו! באנו בזמן שכל המשחקים היו מקולקלים.. רק היה פינג פונג

A G C T

New member
אפשר שאלה נוספת מי"ב,י"א ובוגרים נוספים..?

מה התוכן של הקורס? במה הוא שונה מהמד"צים? מה יש בו?...

spraizler

New member
במה הוא שונה מהמדמים אני לא אוכל להגיד לך

אבל מה התוכן כן. דבר ראשון זאת אווירה מעולה לדעתי.. יותר אינטימי (400 איש) אבל זה עדיין הרגשה יותר אינטימית.. מתחילים לזהות פרצופים ולאט לאט להכיר יותר אנשים.. גם זה מאוד מהנה וכיף כמו כל קורס.. לומדים בעיקר על שיטות שונות של מדריכים.. לומדים על גישות להדרכה.. נכנסים בעובי הקורה של ההדרכה, של המדריך וכל הכלים שעוזרים לו להדריך יותר טוב.

kedeman

New member
בגדול

לומדים תיאוריות שעוזרות לך להסתכל על הקבוצה שלך ולהצליח להבין ולקרוא אותה יותר טוב ותיאוריות שעוזרות לך להסתכל על עצמך כמדריך וכאדם לעומת המד"צים הוא שונה כי הוא יוצא מנקודת הנחה שרוב גדול מהחניכים בו הם מסיימי שנת הדרכה ולכן הוא מדבר אליהם יותר בתור אנשים שמבינים איך זה להיות מדריכים ולא רק להיות חניכים.

A G C T

New member
אז בתור אחד שלא עומד להדריך בשנה הבאה קבוצה

האם יש לי בכלל סיבה לצאת? כי אתם מתארים את זה כקורס..שאין לי סיבה לצאת אליו מבחינת התוכן...

למעלה