התייעצות

התייעצות

שלום, אני בת 20, כשהייתי בערך בת 18 הראומטולוג שלי איבחן אצלי תסמונת סיוגרן - על בסיס: - כאבי פרקים -יובש בעיניים ובפה (אני מרגישה יובש אבל אם יש "צורך" אני אצליח לבכות,לא קיצוני) -ביופסיה שנלקחה מבלוטות הרוק -בדיקות דם - Anti La - חיובי ANA - חיובי ENA - חיובי בשנה האחרונה התחלתי לימודים בצפון אז החלטתי לעבור לרופא בצפון (שהוא פרופסור). כאן מתחילה ההתלבטות - הוא לא מאמין בזה שיש לי סיוגרן, הוא לא רואה סימנים דלקתיים, לכן הוא מאמין שיש סיכוי שיכול להיות לי סיוגרן אבל כרגע מבחינתו אין לי כלום. לכן הוא גם שולח אותי לבדיקות דם בתדירות יותר נמוכה (בניגוד לרופא הקודם שהיה שולח אותי כל 3-4 חודשים). אני מרגישה באיזשהו מקום שהוא קצת מזלזל בכאבים שלי (ולצערי הם מאוד מאוד קיימים). האם יכול להיות שהרופא הקודם איבחן אותי לא נכון? לחזור לרופא הקודם? תודה!

תסמונת סיוגרן

על פי הנתונים שמסרת, האבחנה של סיוגרן נראית די מבוססת. סיוגרן הנה מחלה לרוב קלה ואכן בחלק גדול מן המקרים אינה מחייב מעקב צמוד ואני מניחה שזה מה שמנחה את הראומטולוג החדש. לגבי חזרה לרופא הקודם-אני מאמינה שהראומטולוג הנוכחי מטפל בך היטב אך יחסי האמון בין רופא לחולה הם חשובים ביותר ואם את מרגישה צורך לחזור לרופא הקודם, זה בהחלט לגיטימי

למעלה