התייעצות

התייעצות

חבר טוב של המשפחה מעוניין למסור גור מההמלטה האחרונה של הכלבה שלו, גור שארפיי יפהייפה. במבט ראשון התאהבתי בקמטים שלו, אבל כל מי ששאלתי אומר כי לא כדאי לקחת את הכלב הזה, כי מעבר לצרכיו הבסיסיים, יש להם בעיות רפואיות רבות בד"כ, ושהם נורא רגישים. אני מאידך אמרתי שאני אשמח לקחת אותו בכל זאת, כי לחבר אמיתי אין מחיר, אבל אז נאמר לי כי הם גם קצת סוליסטים ושלא אוהבים יותר מדי תשומת לב. האם מישהו מכיר את הגזע ויכול לעזור לי? בתודה, מאור

hila941

New member
תקראי על הגזע באתר פט נט..

הכתובת: www.petnet.co.il באתר תכנסי לעמוד של הכלבים ואז לגזעי כלבים ותמצאי את הגזע!

גזע מאד בעייתי

כלבים חולניים, באים build in עם מספר ניתוחים (אנטורפיום בעינים יכול להיות פעמים עד שיוצא מוצלח, בעיות באוזנים, בעיות בעור ובקיבה). אכן לחבר אמיתי אין מחיר, אבל באותה המידה אתה יכול לאמץ כלב פחות מועד למחלות מאד עצוב שמרביעים שארפיי באופן פרטי, רוב הסיכויים שהכלב הזה אכן יפתח מחלה. מה צריך לדעת? 1. צריך להבין שהכלב הזה עולה כסף מעבר לטיפול הרגיל בדכ יש לו בעיות אוזנים, צריך לנקות את העור שלו עם מי חמצן (בין הכפלים), אוכל מיוחד (רפואי ויקר), והרבה קשר עם הוטרינר. זה המון השקעה בזמן, וגם בכסף. 2. מבחינת אופי הכלבים האלה נוטים להיות פחדנים, ולפי דעתי הם פשוט גזע דפוק. אני מכירה אחד (גזעי עם תעודות) חולני בטירוף, הכלב הזה פשוט דפוק, רחמיי עליו. פחדן רצח, חרדתי בטירוף.... בעלת הכלב פשוט מתחרטת על היום שרכשה אותו, כמובן שהוא עולה לה אלפי שקלים, אבל היא אוהבת אותו... אין מה לעשות... אל תכנס לזה לדעתי, אם אתה רוצה גור, תלך לעמותה יש מספיק גורים יותר בריאים משרפיי. בנוסף, תשכנע את החבר הזה שלך שיעקרו את האמא ויסרסו את האבא. גורי שרפיי - ממש לא צריך אותם... בהצלחה בכל מקרה.

את עושה הכללות בגלל כלב חולני

זה לא נכון לגבי כולם. האוכל קצת יותר יקר, אבל אם מקפידים על אוכל טוב אפשר להמנע מבעיות עור. לכלבה שלי אין בעיות עור עיניים ואוזניים. היא לא היתה זקוקה לניתוח וכל הכלבים עם אוזניים סגורות זקוקים לניקוי אוזנים.

להיפך, את מכלילה על בסיס מקרה מוצלח אחד ../images/Emo13.gif

בעיות העור הן גנטיות, לרוב לא משנה מה הכלב אוכל, כנ"ל לגבי שאר הבעיות. שארפיי הוא כלב שנוצר ע"י מוח מעוות כדי לספק את צרכיו האגואיסטים של האדם לכלב בעל מראה מסויים, בלי לעצור ולחשוב פעמיים על איך זה משפיע על הכלב ומה יהיה אורך החיים שלו. פשוט פשע.

yaelhar

New member
לא נכון.

זה גזע עתיק ששימש בסין לקרבות. למערב הוא הגיע - למעשה הוברח - רק לאחרונה.

זה ה"אבא"

השרפאים המקוריין נכחדו בסין כמעט לחלוטין בערך בתקופה בה הפכה להיות קומוניסטית. בערך בשנות ה-60 התחילו לנסות להחיות את הגזע, אבל עם כ"כ מעט פריטים שנשארו, היו חייבים "לערבב" אותם עם גזעים אחרים, ועל הדרך "נסחפו" קצת עם ההנדסה הגנטית. לשרפי הקדום היו קפלים רק באיזור הראש, בדומה לשרפיי האמריקאי של ימינו. אגב, חלק גדול מהמחלות הגנטיות הן בגלל שמאגר הגנים של השרפיים קטן מידי.

לפני איזה שנה שנתיים מישהו פרסם פה מאמר

מאוד מעמיק על ההיסטוריה של השרפיי. אני אחפש אותו הערב

אני מכירה מספיק מקרים

את הכלב הזה הספציפי אני פשוט מקרה אישית מקרוב כי אני שכנה שלו ואני רואה בכמה כסף מדובר. "אם מקפידים על אוכל טוב אפשר להמנע מבעיות עור" - זה לא נכון... אם הכלב הזה אוכל אוכל שמתאים לעור, נוצרות לו בעיות בקיבה... משלשל בטירוף, ואם הוא אוכל אוכל שמתאים לקיבה יש לו קרחות. את יודעת כמה מחלות גנטיות יש לגזע הזה? על קדחת השרפיי שמעת? פעם בחודשים הוא פשוט נופל מהרגלים ולא מסוגל ללכת.

NoKi2sh

New member
"גורי שרפיי - ממש לא צריך אותם..."

וואו שזיף מה קרה לך? זה נשמע רע, וצורם. חוצמיזה, הוא יכול לתת לו בית טוב, עדיף שהגור יזרק לאנשהו? -אני בעד שיאמץ אותו! הכלב הזה קיים כבר, וזו עובדה. אני זעמתי כשהגיבו לי ככה על סאיה, שלדברי המגיבים הייתי צריכה לעזוב אותה, לא לקחת אותה, להשמיד אותה ולקחת גור מעמותה במקום.... מה זה משנה?- הוא יכול להעניק לו בית?-שווה ערך ללקיחת גור ממכלאה. פשוט לפני שהוא מגיע למכלאה או לרחוב. פשוט כלב.

NoKi2sh

New member
ועם זאת, איני מכירה את הגזע.

ככה שאני לא יכולה להעיד או להועיל לטובת או רעתו. אין לי מושג, אבל מישהו יצטרך לקחת אותו , לא?

NoKi2sh

New member
לא חושבת

הוא פשוט יכול להעיף אותו. להפטר ממנו. לשים בקופסא ולזרוק.

yaelhar

New member
לא נכון

מרביעים שאני היכרתי (אחד גם הרביע שרפאיי ספק גזעי בזמן הדרישה הגבוהה לגזע הזה ) פשוט נפטרו מהר מהגורים איתם נתקעו - במקרה הזה הוא מכר בשינקין - והמשיך להרביע את כלבתו... בכלל ההנחה הרווחת פה בפורום שאפשר לחנך את אלה שמתנהגים התנהגות לא רצויה באמצעות השפעה על גורם שלישי (במקרה זה על הקונה / המאמץ של גוריו) היא, מנסיוני, שגויה.

זה גזע ממש בעייתי

בפירוש מדברים על כך שהפיתוח שלו היה טעות וכל הכלבים האלה כל כך חולים וזה ממש בעייתי! אני חושבת שאם הברירה היא לאמץ ממרביע פרטי פיראטי או עמותה- עדיף עמותה!

הכלבה שלי היא שארפיי

היא מאוד חברותית ומאוד צומי היא פחות אתלטית מרוב הכלבים בסביבה אז היא רצה איתם קצת ואחר כך הולכת לנוח. חוץ מזה אין לה בעיות היא מחלקת נשיקות צ רפתיות לכל הכלבים ובאה לכל האנשים לבקש פינוק. מה שכן, כשהיא פוגשת מישהוא שהיא לא מכירה לוקח לה זמן לתת אמון

linoyos

New member
אז מה אם יש להם בעיות?!

אני חושבת שזה תלוי ב - אם אני אוהב אותו והוא אוהב אותי, אני יקריב בשבילו. זה לא קטע של לבזבז כסף של ניתוחים, זריקות וכו' - זה קטע של אהבה..! מה זה משנה אם הכלב הזה יקר וצריך להוציא עליו הרבה כסף בשנה?! אני ממש רוצה כלב ולא משנה לי איזה סוג הוא יהיה!!

למעלה