התייעצות PGD

שירלי2727

New member
התייעצות PGD

שלום לכול ההריוניות לעתיד ובהווה

אני ובעלי היקר כנראה נצטרך PGD לאחר שהוא אובחן עם מוטציה דומיננטית שגורמת לסרטן. הרופא נשים רצה שאני אבדק גם אצל גנטיקאי בכול מקרה, אבל כנראה שפנינו לPGD.

מכיוון שאני לא רוצה להתחיל להתנייד בין בתי חולים אשמח לקבל המלצה לגנטיקאי בבית חולים שבו כדאי לעבור את כול התהליך- ייעוץ, בדיקות, PGD וIVF.
אפשרי גם מחלקה גנטית מבית חולים אחד שעובדת בשיתוף פעולה טוב מאוד עם יחידת PGD בבית חולים אחר.

בנוסף, אנחנו צריכים לעבור את כול שאר הבדיקות הרגילות שעושים לפני הריון. איפה יש את הפאנל הכי רחב? גם תהליך שבו נשלח דגימות לחו"ל אופציה. חשוב לנו פאנל מאוד רחב שבודק לא רק מוטציות אצל יהודים (אם זה רלוונטי- בעלי נוצרי מספרד מצד אחד)

Kapachka

New member
IVF+PGD בתל השומר

אנחנו ב-PGD אחרי שנמצאה אצלי מוטציה גנטית (חסר גנטי משמעותי) שאני נשאית שלה. בייעוץ הגנטי פרופ' שוחט המליץ לנו בחום על ד"ר פלדמן שמנהל את המחלקה הגנטית בתל השומר.
ואז כל התהליך בבית חולים אחד.

אני מטופלת של ד"ר פלדמן

הי ,
אני ממליצה בחום על ד"ר פלדמן, שהינו מנהל יחידת ה-PGD בתה"ש(ולא מנהל המחלקה הגנטי) ובאסותא ת"א רמת החייל. הוא אדם ורופא נדיר, מקצועי מאוד, חם ועוטף. לאחר 6 שנים של טיפולים עם PGD, נולד לנו ילד קטן ומתוק.
את יכולה לפנות אליי בפרטי אם יש לך שאלות או סתם תרצי לשתף!
בכל אופן המון המון בהצלחה וחג שמח!

נועה312

New member
נקודת מבט אחרת

יש לי חברת ילדות שבעלה נשא (וחולה לשעבר) של רטינובלסטומה, הזן הגנטי שיש לו 50% סיכויי תורשה. אחותה עברה טיפולי פוריות במשך שנים והיא לא רצתה לעבור את זה גם אז הם החליטו להיכנס להריון באופן טבעי ולעשות סיסי שלייה לבדוק אם העובר תקין או נושא את הגן.
יש תסמונות שאי אפשר לבדוק בשלב הIVF, גם אם עושים PGS, וסיסי שלייה עם צ'יפ גנטי נותן יותר מידע.

למעלה