התייעצות...IVF מס' 7

ענבל241

New member
התייעצות...IVF מס' 7

היי בננות יקרות..מחר שאיבה שביעית.... לפני שלושה חודשים שאיבה שבמהלכה מגלה הרופא (פרופ' לב רן המדהיםםםםם!!!!) אנדומטריומה קטנה (בערך 1 ס"מ) בשחלה השמאלית, הוא מחליט לא לשאוב אותה כדי למנוע זיהום וכמובן להמשיך את הטיפול שמסתיים בבטא שלילית. לאחר מכן נפגשנו בקליניקה והוא אמר שהפרוטוקול הבא יהיה דומה...התחיל לדבר איתי על הסיבות השונות שעשויות לגרום לכלשלונות חוזרים ב-IVF והציע שאת הטיפול הבא נעשה בשינוי קל ואם גם הוא ייכשל, אזריק כמה חודשים דקא (הסיוט שלי)... עכשיו אנ עומדת בפני דילמה: אם ישנו סיכוי (ועל פי מספר מאמרים ומחקרים שקראתי, יתכן והוא קיים) שבכל מקרה ציסטה "תכשיל" את ההשתרשות, האם כדאי לבצע החזרה? האם כדאי להקפיא להזריק דקא ורק אז להחזיר את העוברים? מה אתן הייתן עושות לו עמדה בפניכן הבחירה?

זואילי

New member
מה הרופא ממליץ?

אני חושבת שהייתי סומכת על החלטתו. היה אומר טריים - היייתי הולכת על זה. היה אומר מוקפאים - הייתי הולכת על זה... אבל אם מוקפאים, אז הייתי מבקשת להקפיאם גג ביום 3 כדי לא לאבד עוברים. (מקווה שזה לא נחשב ייעוץ רפואי. כי זה לא..). יש הרבה מקרים בהם הוחזרו עוברים (טריים או מוקפאים) בנוכחות אנדומטריומה - ונוצר הריון. ומצד שני יש את המקרים בהם זה לא הצליח. לדעתי כל השתרשות שהיא וכל הריון שהוא, תלוי רק במזל, כי זה פשוט נס כשזה קורה. אם את מגיבה טוב לדיכוי ואת מבנות המזל שדיכוי ארוך גורם להיעלמות ציסטות, אולי שווה לחכות. אבל את זה רק *את והרופא שלך* יודעים. מה מצב החצוצרות? (בתקווה ולא יסקלו אותי על שאלתי. ) מה אם ייעוץ *גם* אצל רופא אנדו? בכל זאת, 7 סבבי IVF זה לא צחוק כשיש אנדו ברקע. המון המון בהצלחה מחר!

ענבל241

New member
אז ככה

קודם כל בנוגע לחצוצרות: חצוצרה שמאל סתומה (כילו את זה בלפרוסקופיה לפני שנתיים וקצת) הרופא ממליץ לנסות לבצע את ההחזרה, מה שכן, בדרך כלל הוא מגדל את יתר העוברים לבלסטו' וזה ממש נראה לי מיותר הפעם...חבל לי עליהם.... בנושא הדיכוי...אני לא יודעת עדיין איך אני מגיבה מבחינת הציסטות כי הפעם שקיבלתי דקא ל-3 חודשים, הייתה לאחר הסרת הציסטה ככה ש...אולי אני בת מזל ואולי לא... :) למה את חושבת שכדאי לי להתייעץ עם רופא אנדו?

זואילי

New member
למה רופא אנדו?

כי אני מניחה ע"פ שאלתך, שלא עשית "בקרת נזקים" בין הטיפולים. ז'תומרת להיות במעקב שגרתי אצל רופא אנדו, בין אם אחרי כל שלילי ובין אם לפחות פעם ב 3 חודשים/חצי שנה. כי אם יש אנדו, אז לא כדאי להתעלם ממנו. כי דברים בגוף, כשיש אנדו משתנים מאוד מהר. כי הטיפולים יכולים ללבות את המחלה. ועוד ועוד. אני עשיתי טיפולים עם חצוצרה אחת סתומה. אחרי שנתיים, כשנותחתי בשנית, גילו שגם השנייה סתומה. לא רק זה. מלבד חצוצרות סתומות מלאות בנוזלים, היו לי תאי אנדו בתוך החצוצרות (ראו כמובן בביופסיה). החליטו להסיר לי אותן. כי הן היו גמורות ורק בניתוח הבינו למה לא היה סיכוי לעוברים שלי. אני חלילה לא אומרת שזה המצב אצלך. סיפרתי רק על נסיוני האישי.
גם פה בפורום יש אימהות שהרו ב IVF עם חצוצרה אחת או שתיים סתומות. הכל כאן קורה
אבל אחרי הרבה סבבים, לדעתי יש מקום לעצור רגע. לחשוב ולהתייעץ. עם רופא הפריון ועם רופא האנדו, ולחשוב איך מתקדמים. לגבי בלסטו' או לא, דברי עם הרופא. זה מאוד תלוי בגישה שלו וכמובן בנהלי המעבדה. בסופו של דבר, תמיד הרופא הוא זה שנותן את ההוראה לאמבריולוגיות. אז לנסות תמיד אפשר.

ענבל241

New member
חידדת לי...

וחידשת לי...בהחלט לא עשיתי בקרת נזקים מאז...אולי באמת אני אקבע תור ואבדוק מה מצבי... גם בלפרוסקופיה עמד על הפרק להסיר את החצוצרה השמאלית אך לא רציתי להיפרד ממנה והחליטו לכבד את בקשתי... אבל אולי באמת צריך לפעול אחרת...אני בהחלט אקבע תור ואבדוק מה קורה שם בפנים... תודה רבה על התמיכה

קצת עידוד

אני נקלטתי בטיפול IVF גם עם חצוצרה סתומה (שלא הצליחו לפתוח אותה אפילו בצנטור) ובסבב האחרון בו נקלטתי גם נצפתה אנדומטריומה קטנטנה. כך שתמיד יש סיכוי
בהצלחה

ענבל241

New member
איזה כיף לשמוע

זה בהחלט מפיח תקווה...מקווה לבשורות טובות..תודה רבה

annabell Lee

New member
היי ענבל.

מהיכרותי עם לב רן, ("הוא "עשה" לי שני ילדים) הייתי מקשיבה לו. לגבי הציסטה. לא יודעת אם ציסטה מכשילה טיפולים. אני הריתי עם ציסטות, חלל בטן מלא בנוזלים והידבקויות..אברים פנימיים במצב מאוד קשה. נחשבתי גם באסותא וגם אצל המנתחים בארץ, כאחד ממקרי האנדו' הכי קשים...אולי זה מזל, אולי סיבה אחרת, אבל מניסיוני האישי, מצב האנדו' לא מנע הריון..בכל מקרה את בידיים הכי טובות....תקשיבי לו, ולתכי לפי ההנחיות שלו. הבעיה במידע באינטרנט, שהוא מציג בפניך את הידע שקיים. אבל את לא יכולה להשליך על עצמך את הכתוב. את לא יכולה, כמו רופא, לראות את התמונה הכוללת..ולהגיע למסקנה מה עדיף. לא הייתי מקשיבה לאף אחת לגבי מה עדיף, אם להקפיא או לא..אלו החיים שלך ואת לא רוצה שפורום כלשהו יציע לך המלצה זו או אחרת. אף אחת כאן לא מסוגלת לנתח את המקרה שלך ולהציע לך הצעה כלשהי. הזכרת לי עכשיו פגישה איתו...שבה הוא ניסה להבין למה כן הריתי למרות המצב הקטסטרופלי של הבטן שלי...אמרתי לו שבכל הטיפולים, עישנתי כמו מטורפת, הייתי עם חום גבוה שהסתרתי מהם..והייתי עצבנית פחד..הוא הודיע לי בחיוך שאת ההמלצות האלו הוא לא יכול להעביר למטופלות שלו.....

ענבל241

New member
ואווו

באמת הראית לי קצת אור...איזה יופי (לפחות גם אפשר לעשן בשקט...חחח) אני מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר..חיזקת אותי מאוד תודה רבה!

annabell Lee

New member
לא לא לא...זו לא המלצה לסיגריות....

ממש לא......אבל זו כן המלצה חמה ללב רן
..תסמכי עליו, הוא בטח גם יודע מצוין מתי רצוי להקפיא עוברים, ולא הייתי מציעה לו מתי להקפיא וכמה....הם יודעים את העבודה..יש לי תאומים תוצרת הפריזר..ובאמת שלא הצעתי להם איך להקפיא אותם ומתי או כמה...

ענבל שלום

היו כאן הריונות......למרות כל מני "תופעות".... לשאלתך השנייה יכולה לענות רק את..... מה אני הייתי עושה - מתייעצת עם מי שמכיר את המצב הכי טוב ....את והרופא שלך....... בהצלחה.

למעלה