התייעצות...

ניבית2

New member
התייעצות...../images/Emo70.gif

שלום, יש לי חברה שבנה בכיתה א' בבית- ספר רגיל יש לו בעיית קשב וריכוז (HDAD), האמא משקיעה את כל מירצה בילד, מפעילה לו חונכת שנמצאת בכיתה וגם מחוצה לה לשעת חירום אם יחולו איזשהם בעיות, מקבל טיפול רגשי וגם טיפול פסיכולוגי, בבית-ספר החליטו לעלות את הילד לועדת השמה, בהרהורי ליבה של האם היא יודעת שזה לגבי מסגרת לשנה הבאה שיכול להיות שתשתנה, אמרו לה שהיא לא חייבת להיות בועדה והיא גם יכולה להתנגד ומי שנותן את המילה האחרונה אלו ההורים. השאלות שלי הם : 1. מה קורה אם ההורים לא נוכחים בועדה ? כדאי להם להיות נוכחים ולדעת את הסיבות ולנהל דו-שיח ? 2. אם החליטו שהילד לא מתאים לבית-ספר הנ"ל וממליצים להעביר אותו למסגרת אחרת, האמא יכולה להתנגד ? ומה קורה אם ההורים מתנגדים איזה יחס הם מקבלים אח"כ מבית-הספר, איזה משקל יש להחלטה כזו ? (הם כנראה רוצים שיהיה במסגרת תומכת ופחות ילדים) אני פשוט רוצה לעזור לה קצת...

anidnd

New member
כדאי להיות בוועדת ההשמה

מכיוון שהיעדרות ההורים תאפשר לועדה לקבל החלטה שלא בפניהם. ועדות ההשמה מתחשבות בדרך כלל ברצון ההורים, ובכל מקרה אפשר לערער על כל החלטה של ועדת ההשמה למשרד החינוך בירושלים. במידה והאם יודעת מה עמדתה של ועדת ההשמה, כדאי מאוד שתביא עימה את הפסיכולוגית אשר נותנת לו טיפול רגשי, על מנת שהיא תוכל לתת חוות דעת מקצועית. כל זה מניסיון - לפני שנה נקראנו לועדת השמה וידענו שהם רוצים לשים את הילד בגן שפתי למרות שאנחנו רצינו גן תקשורת. היגענו שני ההורים מלווים בפסיכולוגית שטיפלה בילד ובמשפחה, והיא בהחלט עזרה לנו לעשות את העבודה.

נונינה1

New member
כדאי מאוד שההורים יעשו קצת מחקר

ויגבשו דיעה היכן הם חושבים שהכי טוב לבן שלהם להיות, ואז ינסו לגייס את הגורמים הנוגעים בדבר לטובת הענין : 1. אם הם רוצים להשאיר אותו בבית הספר כדאי להתחיל תהליך הידברות של בית הספר כדי לראות מדוע בית הספר לא תומך (לפי מה שהבנתי) ובאיזה תנאים בית הספר ישתף פעולה עם ההורים - כי להשאיר את הילד כשכל מטרת המערכת זה להראות להורים שהם טעו עלול להיות הרסני. 2. אם הם מגלים מסגרת שלדעתם מתאימה יותר לילד - לבדוק כמה קשה להתקבל ומה צריך בשביל להתקבל - כדי לבקש את המסגרת בועדת ההשמה. בכל מקרה עדיף להגיע לועדה מגובשים, מגובים באבחון מקצועי שתומך בדיעה שלהם כולל המאבחן עצמו אם ניתן.

כדאי מאוד

להיות בועדת ההשמה,להיצטייד בחוות דעת של פסיכולוג(שרשום בפינקס כמוכר גם ע"י משרד החינוך).להורים משקל עצום אם הם בוחרים להשפיע שם.. ואם זקוקים לעזרה נוספת מוזמנים לפנות לבזכות:026521218

למעלה