התייעצות

התייעצות../images/Emo53.gif

בוקר טוב לכולכם, יוצא לי לקרוא אתכם המון ורוצה לומר שאתם פורום מקסים בעיני. עם זאת רציתי להתייעץ/לשתף במשהו ולקבל אולי קצת פרספקטיבה אחרת. אני פרודה מזה 5 חודשים. במהלך כל חמשת החודשים הללו אני סובלת בהטרדות/הצקות/איומים/נסיונות פריצה/אלימות מצד הפרוד שלי. בעבר הלא רחוק עקב אלימות כלפי הוגשה תלונה והוצא לו צו הרחקה של שבועיים בלבד. מאז אני משתדלת לערב כמה שפחות את המשטרה בעינייני בשביל לא לגרום לפרוד עוול ולהרחיק אותו מבננו (בן שנתיים וחצי), הילד מאוד קשור אליו וכן גם הוא. יש לו יד חופשיה בכל הנוגע לגידול הילד (רואה אותו המון -ואני שמחה על כך) אך עם כל זאת הוא לא מפסיק להתנהל בצורה פסיכוטית לחלוטין ומעבר לזה גם לא משלום מזונות זמניים שנפסקו לילד. אתמול - אחרי שהוא לא ראה את הילד כל הסופ"ש, הוא הגיע אלי לדירה (למרות שסיכמנו שהוא אוסף אותו מלמטה) וברצונו להיכנס. אני הץעקשתי שלא יכנס אבל המלאך שלי התחיל לבכות כל כך בהוא רוצה את אבין שפשוט נשבר לי הלב והסכמתי. מאון לאון התפתח כמובן ריב קולני בין שנינו שבו ביקשתי ממנו לצאת החוצה והוא סירב. עקב נסיונות קודמים שלי איתו נעמדתי פשוט בחדר המדרגות בשביל שלא יוכל לפגוע בי. הוא אחד אותי בזרוע ופשוט הכניס אותי בכח לבית ובין היתר קיבלתי מכה חזקה בכתף כי עפתי על הקיר. נסיתי להתקשר למשטרה אבל הוא שבר לי את הטלפון. כנראה ששכנים טובים שמעו את הכל והזמינו ניידת. כשהשוטרים הגיעו הוא המשיך להשתולל ולשבור דברים בבית כך שלא נותרה להם בררה ועצרו אותו. הבנתי מהשוטרים שהוא עצור ועלה למשפט. עכשיו לשאלה: למה לעזאזל אני מרגישה רגשות אשמה? אני יושבת ואוכלת את עצמי ופתאום ממש מרחמת עליו. כואב לי לחשוב שהוא זרוק בתא מעצר, קשה לי לחשוב שעכשיו ירחיקו אותו מבננו ל3 חודשים. עם כל זאת אני יודעת שפשוט לא הייתה לי ברירה אבל עדיין אוכלת את עצמי. האם מישהו מכם/מכן התמודד עם מצב דומה? סליחה על האורך ותודה לכל מי שהגיע עד הלום.

mitza navim

New member
../images/Emo46.gif

הנה דרך להיפטר מרגשות האשמה- שימי את בנך במקומך. את המכות שחטפת, את הרהיטים שנשברו. תחשבי שהבן שלך, הוא זה שחטף, ונראה לי, שהוא נפגע לא פחות מההצגה הזו. לא הייתי נותנת לבן אדם כזה לכוון לי את השעון בבית, שלא לדבר על להתקרב לילד שלי. או לחתולות שלי לצורך העניין.

../images/Emo7.gif

אני יודעת שבני אכן נפגע מכל הסיטואציות ההזויות האלו. כואב לי לראות אותו בוכה ומפוחד כל פעם מחדש. לקח לי אתמול 2 וחצי להרגיע אותו. אבל עמוק לתוך הלילה התחילה לכרסם בי המחשבה שאולי טעיתי, לא טוב לי לראות אותו במצב הזה ובטח לא לגרום לו לבלות בבתי מעצר. לא יודעת מה לעשות עם ההרגשה הזיפתית הזו. אני כבר בקושי מתפקדת ולא יודעת מאיפה להתחיל לאכול את כל הסיטואציה הזו.

mitza navim

New member
../images/Emo24.gifהמטרה כמובן לא היתה לגרום לך לצער,

תראי, אני נגד אלימות בכל צורה שהיא בעיקר כשמדובר בילדים, אין לי ספק ששניכם נפגעים נורא מהסיטואציה הזו- את והילד, אבל את חייבת לנסות ולשים לזה סוף, מי שמתנהג בצורה כזו, לא מגיע לו אפילו טיפ טיפת רגשות אשם או חמלה או אהדה, שיאכל את הדייסה שבישל, לכם מגיע פשוט יותר טוב.

מתוקה

קודם כול קחי אויר ותירגעי ותוציאי לעצמך את רגשות האשמה שהציפו אותך זה קורה כי כנראה עוד לא הפנמת שהוא לא מתאים לך בכול אופן אמנם לא הייתה אלימות מצידו כלפיי אבל גם אצלי הוא שבר חפצים וזה מפחיד ולא שווה את העניין שייעצר אולי שם הוא ילמד להשתלט על העצבים שלו ואת תדאגי לך ולשלום הילד שלך אל דאגה לא מרחיקים את האבא מהילד יש מקומות למפגשים עם השגחה מקומות נורא נעימים ונחמדים וככה שניכם בטוחים תימנעי ממפגשים בדירה שיקח אותו מהגן או ממקום אחר ולגבי המזונות תפני לבית משפט הם מטפלים יפה בבחורים כאלה את תדאגי לעצמך ולילד שלך ותישמרי מצטערת אם הגבתי בקיצוניות אבל דברים כאלה פשוט מוציאים מהדעת... שיהיה לך בהצלחה יקירה

קודם כל תודה

ושנית.... אם מוציאים לו עכשיו צו החרקה ממני זה לא כולל את הילד??? איך בעצם מקיימים את המפגשים בניהם כשאני לא יכולה לבוא איתו במגע??? להוציא אותו מהגן הוא לא יכול כי הוא עובד עד שעה 18:00 ומעבר לזה אין אף אחד שמוכן לתרום את עזרתו בלקחת אותו אליו (המשפחה שלו מתנערת לחלוטין מהמצב).

3 שרונית

New member
המיפגשים יהיו בפיקוח

עפ"י קביעה של פקידת הסעד שתמונה לכם, האבא יצטרך למצוא את הדרך להגיע בזמן!!

תשמעי

תראי אסור לו להתקרב אלייך אז הוא צריך לקחת את הילד מצד שלישי זתומרת שמישהו אחר ייקח אותו ממך את יכולה לגשת לבית משפט לעניני משפחה ולבקש כרגע שהביקורים יתנהלו בהשגחת עובדת סוצאלית או במרכז קשר ישנם מרכזי קשר מאוד נחמדים זה מועדנית כזו עם משחקים מקום ממש כייפי הם קובעים את המפגשים בשעות איתו ואיתך ואת מביאה את הילד ושהוא מגיעה את הולכת בלי שום מגע בינכם המקום מלא בעובדים סוציאלים יש לכם הסדרי ביקורים?????

הסדרי ביקורים???

הבית משפט האיטי הזה רק עכשיו קבע לילד מזונות טרום זמניים אחרי 4 חודישם מיום הגשת התביעה ולא צויין שם שום דבר לגבי הסדרי ראייה.

אז..

תקשיבי תיגשי לבית משפט ותדרשי הסדרי ביקורים זמניים ואז הכול יהיה מסודר תגישי בקשה דחופה ואת מקבלת תשובה באותו יום את ניגשת כותבת מכתב שמפרט את כול השתלשלות הדברים צרפי את הדוח שקיבלת מהמשטרה ובמקום ייפסקו לו הסדרים ורק שתדעי שאת בית משפט לא מעניין מתי הוא מסיים לעבוד ישנם הסדרים קבןועים בחוק ע"פ גיל הילד יש ללך עורך דין????

כן

יש לי עורך דין מהסיוע משפטי, לא תותח גדול ולא ממש חכם אבל לפחות עושה את עבודתו נאמנה. אני יכולה לעשות זאת לבד או לערב את עוה"ד? וסליחה על המבול שאלות.... אבל לדווח לעורך דין שלי מה קרה אתמול?

בטח

זה בסדר מתוןקה זו תקופה לא קלה עברתי אותה ותתעודדי זה ייגמר קחי אויר אמרתי לך מה שהכי הכי חשוב זה השלום שלך ושל הילד שלך תערבי את העורך דין שלך הוא ינחה אותך אלתעשי שטוית זו תקופה מאוד רגישה ותעדכני שהוא לאט משלם מזונות יוציאו לו צו של 24 שעות לפני עיקולים מאמי יש חוקים במדינה תתקשרי לעורך דין ותשתפי אותו....ולגבי השאלות שמחה לעזור באמת כול כך מבינה אותך

פ ו ז מ ק

New member
יקירתי, הוא עשה את זה לעצמו.

את לא אשמה בכלום, והוא ? הוא הביא לפגיעה גופנית בך (שלא להגיד חמור מכך), הוא השתולל וגרם לנזקים (כפי שאמרת בעצמך).. אבא של הילד שלכם, בן זוגך - לשעבר, אבל הבנאדם צריך כנראה טיפול. לפעמים טיפול בהלם באדיבות משטרת ישראל ומערכת המשפט עוזרים. (לפחות לאנשים נורמטיביים שמועדים) ולפעמים הטיפול לא עוזר. אבל דבר ראשון חדשי את צו ההרחקה. זה הכי חשוב.

3 שרונית

New member
עם כל הצער והכאב

על הקושי של בנך כשהוא רחוק מאביו, ובהנחה שרק טובת הילד מנחה אותך.. בואי נראה, הילד נחשף למריבות ואלימות, הילד רואה שוטרים שעוצרים את אביו, אני מניחה שהילד רואה את אימא בוכה.... אממ... הילד עלול למצוא את עצמו בלי אימא ועם אבא בכלא אחרי שרצח את האימא. ריגשי אשמה?? דפוס מוכר של נשים שחיות בצל אלימות מתמשכת, רוצה את טובת הילד ? תפני לגורמים המיקצועים, תוודאי שהחלאה לא יתקרב אלייך יותר , טפלי בעצמך, טובת הילד דורשת ממך לשים את עצמך במקום בטוח ומוגן פיסית ונפשית.

Rtitan

New member
ללא מילים שלי... ../images/Emo5.gif

אבל כדאי שתקראי את הפוסט הבא... נכון שזה לא הגיע לרמות הללו - אבל את מבטאת בדיוק את מה שהאישה שעליה נכתבה הרשומה מבטאת... קוראים לזה "אפקט שטוקהולם"... הפעם, לשם שינוי - אני שותק...

3 שרונית

New member
פוסט מזעזע כשלעצמו

אבל, השם הוא "תסמונת סטוקהולם", ולא נראה לי שהבחורה פה סובלת ממנו (להבדיל מזו "בבלוג" שגם אותה לא היתי ממהרת להכליל בתסמונת)

מזעזע

קראתי את הפוסט והתמלאתי בעצב. למרות מה שכתבת אני חושבת שהרגשות שלי פועלים בצורה אחרת מאותה אישה. היא הייתה נתונה לחיים האלו מאז ומתמיד, בניגוד אליה אני חוויתי תקופות נפלאות וימים מלאי אהבה עם הפרוד שלי. יש לי הרבה זכרונות טובים ממנו ואני חושבת שמשם מגיעות תחושות האשמה והעצב שלי. קשה לי לחשוב שהאדם שכל כך אהבתי ויצרתי איתו את הדבר הכי מושלם מתנהג בצורה כזו ובעצם מכריח אותי להיות קשה ורעה אליו. אני יודעת שזה נשמע כמו כל סימפטום של אישה מוכה אבל אני לא מגדירה את עצמי ככזו, כי החלטתי להתגרש עקב אלימות בבית או דברים שכאלו. האלימות והפסיכוטיות הופיע רק לאחר קבלת ההחלטה והיישום שלה.

3 שרונית

New member
אין ספק שזה לא קל

ביחוד שכמו שאת כותבת, הדברים לא היו כך כשהייתם יחד, אבל הנסיבות השתנו, מה שגורם לו להתנהג בצורה הזו זה איבוד השליטה בך, בעצמו, בחיים. רגשות אשמה שלך לא יועילו לך לילד ובטח לא לאיש עצמו. אז תנשמי עמוק, ותעשי מה שאת צריכה בשביל להמשיך את החיים בצורה הטובה ביותר עבורך ועבור הילד.

למעלה