התייעצות

התייעצות ../images/Emo132.gif

זיו שלי בן שנתיים וחצי
והולך לגן פרטי מגיל שנה וארבעה חודשים. בארבעת החודשים האחרונים הוא נמצא בגן עד 16.00 (עד אז חצי יום). בהתחלה הייתי אוספת ילד שמח ומאושר ולאחרונה אני אוספת ילד משועמם שמתעורר כשהוא רואה אותי מגיעה. אני בין המקדימות להגיע ומוצאת את הילדים בד"כ במעגל כמו במפגש, שרים ורוקדים או לומדים משהו. זיו מסרב לקום מהכסא ולהשתתף בפעילות ופשוט יושב ובוהה בקבוצה. הגננת של אחה"צ אומרת שהוא פשוט צופה בהם כמו בטלויזיה (בבוקר היא הגננת של הצעירים וזיו בבוגרים). לדעתי הוא משומעמם ופעילות המעגל לא מעניינת אותו, עובדה שכאשר אני מגיעה הוא משחק בחצר עם החברים מהגן בשמחה ועם הרבה מרץ. ביקשתי ממנה לתת לו עוד אופציה לפעילות, משהו חופשי יותר, כמו לפתוח את חדר המשחקים. היא אמרה שלא נעים לה שהוא יהיה שם לבד. דיברתי עם הגננת שלו וביקשתי שינהיגו אחה"צ שעה חופשית (כמו בבוקר) וכל ילד יבחר את הפעילות המועדפת עליו. היא אמרה שנבחן את זה לקראת השנה הבאה - אין טעם לעשות עכשיו שינויים. אני לא מסכימה אתה, מה הבעיה לפזר את השולחנות ולהוציא צעצועים? מה דעתכן? יכול להיות שהפרשנות שלי מוטעית והוא מתנהג כך מסיבה אחרת? בינתיים רשמתי אותו לשנה הבאה רק לחצי יום, כדי שיראו שאני רצינית בכוונות שלי לפתור את הבעיה! בחודשי החורף אני יכולה לאסוף אותו מוקדם ולהמשיך לעבוד מהבית, אבל אח"כ אני חייבת סידור עד ארבע.

Rene2

New member
לפי מה שתארת הפרשנות שלך לא

מוטעת, וממש נשמע לי תמוה שהיא לא מוצאת פתרון לשעמום של הילד. הטיעון שלה טפשי. ואני חושבת שאם כבר גן פרטי, יש עוד המון גנים פרטים שישמחו להיות יותר גמישים איתך.

דיברתי עכשיו עם הגננת של זיו

שהיא למעשה הגננת הראשית בגן וקובעת את הקונספט. לטענתה, גם אצלה זיו לא אוהב לרקוד, אבל היא מסכימה אתי שאם אחה"צ זה הקונספט אז יש בעיה. מצד שני היא רמזה לי שהיות והגננת המדוברת לא ממשיכה בשנה הבאה, אין טעם לעשות עכשיו שינויים. יש לה קונספט אחר לפעילות אחה"צ בשנה הבאה. בכל מקרה, היות והחלטתי לעבוד היום מהבית בצהריים, אספתי את זיו מוקדם ועכשיו הוא ישן במיטה שלו. איזה כייף! ושאלת סקר באותו עניין. איך פעילות אחה"צ אצלכם בגנים? האם יש מעין מפגש או פעילות חופשית ואיך זה מתבטא?

אוזי2

New member
הי גאיה,

אני חושבת שהגננת פשוט מתעצלת להוציא שולחנות ולפזר צעצועים כי זה ידרוש ממנה לסדר אחר כך
. אצלנו נהוגה שעה חופשית שבה כל אחד משחק במה שהוא רוצה, ויש כאלה ששומעים סיפור או שרים עם הגננת, אבל זה איך שהילדים בוחרים.

לאה_מ

New member
אצלנו יש פעילות חופשית.

הגננת בדרך כלל קוראת סיפור, ומי שרוצה מוזמן לשמוע. מי שלא רוצה, יכול לשחק בצעצועים בגן.

גם אצלינו

מוציאים להם תיבות של משחקים וכל אחד בוחר מה שבא לו. אחת המטפלות מוציאה גם ספר ומי שמעוניין מתיישב על הרצפה לידה ומקשיב (שם בד"כ רוב הילדים) במהלך השנה היה לי ויכוח עם חלק מההורים שטענו שזה זמן מבוזבז וצריך לנצל את השעה שהילדים קמים מהשינה והם כל כך מרוכזים כדי להפעיל אותם ולהקנות להם ידע. מעבר לאי ההסכמה שלי על עניין הריכוז (מי מרוכז כשהוא קם מהשינה?
) אני חושבת ששעת פעילות חופשית תורמת לא פחות משעת מפגש וטוב לילדים שיתנו להם חופש לעסוק במה שבא להם. אם הגננת רואה ילד שמשתעמם היא אמורה לדאוג לו לפעילות אחרת. אי אפשר להיות מקובעים בקונספט מסויים ולאלץ את הילדים לעבוד בהתאם.

אשמח לשמוע עוד דעות.

נראה לי שאנחנו היחידים עם מפגש אחה"צ בגן...מסתבר שלאחר הריקודים מפזרים את השולחנות ונותנים לילדים לשבת ולצייר - עם צבע אחד שלא יבלגנו!!! לא יודעת איך זה בגנים אחרים, אבל אני ממש לא אוהבת את זה!

אפרתש

New member
רעיון גדול - צבע אחד!

"כשאמיר מצייר, העולם יפה יותר. כי אמיר כל היום כל היום, מצייר רק באדום."
אולי גם הגננת של אמיר לא רצתה שיהיה בלאגן
אצלנו יש משחק חופשי, לפעמים בהשתתפות הגננת. וגם כשהגננת משתתפת, כל ילד בוחר אם להצטרף למשחק הקבוצתי או לשחק לבדו או בקבוצה קטנה.

נטעטע

New member
האדום הבוהק הוא מספיק לו בהחלט

לא נראה לי שזה הסיפור, הוא פשוט בחר

אצלנו דוקא יש מפגש, אבל...

המפגש מיועד לסכם לילדים את היום בגן. לספר להם מה יקרה מחר, לשיר איתם שירים ולספר סיפורים שהם אוהבים במיוחד. מי שקשה לו יושב מחובק עם המטפלות, ובטח שהאוירה אינה של הכרח אלא של פגישה מחודשת ורגיעה. בסוף המפגש, שנמשך בדרך כלל בערך רבע שעה כולל הכל, יש עוד שעה שבה הילדים משחקים משחק חופשי, המטפלות מפעילות אותם באופן אישי יותר (משחקות עם חלק מהילדים משחקי קופסא וכד'). תמיד יש טושים וצבעים, יש הרבה פעמים דלת לגינה או למרפסת שבה מאוחסנים מתקני הג'ימבורי. הגן עובד, ואני מדברת על עובד ולא על בייביסיטינג, עד השעה שבה הוא נסגר. עד אז המטפלות משקיעות ומקשיבות ועושות כל מה שצריך. השילוב הזה, של משחק חופשי יחד עם הצעה של פעילות מובנית, מרגיש להם כמו חוג. הם פשוט לא מוכנים ללכת כשמגיעה השעה, ואם המטפלות לא היו צריכות ללכת הביתה, רוב הסיכויים שהיינו נשארים שם עוד הרבה אחרי הזמן. הרבה פעמים ממשיכה חבורה שלמה לגן המשחקים הקרוב כדי להמשיך את הביחד. בקיצור, הבעיה היא לא עם הקונספט, אלא עם הביצוע. צריך גמישות ורצון בעבודה עם ילדים.

אצלנו, מפגש הסיכום הוא בצהריים

חלק מהילדים מסיימים ב-13.00 ולכן את מפגש הסיכום עושים לאחר ארוחת הצהריים ולאחר שמחליפים לילדים בגדים. אני בהחלט מקבלת את הדרך שלכם ואפילו הצעתי אותה לגננת של אחה"צ. אפשר לשלב שולחנות עבודה חופשיים עם פעילות מובנית של הגננת בחדר הגדול - רעיון יפה. נראה מה תהיה התגובה שלה.

למעלה