התייעצות - ectopic ureters

התייעצות - ectopic ureters

פניתי כבר כמה פעמים להתייעץ בפורום, מקשרת להודעות קודמות בנושא - הודעה 1, הודעה 2.

בקצרה - גורת בורדר קולי, מגיל 3 חודשים נצפתה בעיה של בריחת שתן תוך כדי שינה. מדובר תמיד על שינה "קלה", לדוגמא בלילה מתאפקת גם 8 שעות ברצף, אבל במשך היום הדבר עלול לקרות לה גם בשינה של 15 דקות.
היום בת 6 וחצי חודשים. הבעיה באה והולכת, יכולים להיות שבועות שלמים שלא יקרה דבר, ויכול להיות שבוע בו כמעט כל יום יש בריחת שתן.
נערכה בדיקת שתן ואולטרסאונד בגיל 4 חודשים אצל הוטרינר שלי, שתיהן נמצאו תקינות. הלכתי לחוות דעת נוספת אצל וטרינרית אחרת, שם בוצעה בנוסף גם בדיקת דם מקיפה שגם היא נמצאה תקינה.
עשינו בנוסף גם מעקב על כמויות שתייה, גם פה - נמצא שכמות השתייה שלה בטווח הנורמלי.
הוטרינרית העלתה השערה שמדובר בבעיה האנטומית ectopic ureters ושהאבחון רק באמצעות בדיקת CT עם חומר ניגודי. אם נמצא באבחון שאכן זו הבעיה הפתרון הוא כירורגי בלבד עם 50% הצלחה.

אשמח לשמוע אם אחד הוטרינרים כאן נתקל בתופעה והאם לדעתכם התיאור שלי מתאים לבעיה הספציפית הזו?
הוטרינרית שלי משערת שאם אכן היה מדובר בבעיה הנ"ל היינו רואים בטפטוף שתן תמידי, ולא רק לפעמים, אבל שצריך לבצע אבחון על מנת להיות בטוחים.

הומלץ לי לחכות לאחר ייחום ראשון, מנסיונכם - האם כדאי לחכות?
הכלבה גזעית עם תעודות, רציתי לשאול - במידה ויימצא שזו הבעיה, האם מדובר בפגם תורשתי? (הייתי מעוניינת ליידע את המגדל במידה וכן ולדאוג לעקר אותה כמובן).

חייבת לציין שהכלבה בריאה, שמחה ומאושרת. המחשבה על להכניס אותה לבדיקות כאלה ולניתוח מסובך רק בגלל משהו שמפריע לי נראה לי נורא לא הוגן

אשמח לכל עצה, רעיון, עזרה.
המון תודה.

תשובה חלקית

העובדה שהיא לא שולטת במאה אחוזית, ויש טפטוף שתן בהחלט מחשידה לאורטר אקטופי. חוסר העקביות בסימנים יתכן גם הוא, קצת תלוי במיקום היציאה של האורטר החריג.
אכן לכלבות צעירות יש לעיתים יותר בעיות שליטה, ומאחר שהייחום קרוב למדי, אני לא רואה מניעה בהמתנה קלה נוספת בעיקר אם אין עדות לדלקת בדרכי השתן.
האבחון הוא בצילום עם חומר ניגודי, אני לא בטוח ש CT הכרחי כאן, אם כי הוא יכול לסייע מאוד בהבנת המיקום כאשר רוצים לנתח.
הניתוח לרוב מצליח, כמובן בתלות במיומנות של המנתח ובמיקום הבעייה, ולכן אם מאבחנים כדאי להקפיד על הנקודה הזו.
למיטב זכרוני מדובר על בעיה התפתחותית ולא גנטית
נמח לעדכון,
אסף

תודה רבה על ההתייחסות

מה התועלת בלחכות לאחר ייחום? האם חוסר שליטה כזה יכול להתאזן לאחריו?

למעלה